Kansainvälinen adoptiopalvelu

Pelastakaa Lapset on adoptiotyön johtava asiantuntija ja kehittäjä niin kotimaan, kansainvälisen adoption kuin adoption jälkeisten palvelujen tuottajana Suomessa. Kansainvälinen adoptioprosessi on monivaiheinen. Olemme läsnä adoptioluvan hakemisesta lapsen Suomeen saapumiseen ja aina, kun tarvitset ohjausta, keskustelua tai yhteyksiä adoptiokontakteihimme. Avustamme adoptionhakijoita kaikissa adoptioprosessin vaiheissa. Yhteistyötahomme kohdemaissa ovat valikoituneet vahvan ammatillisen osaamisensa perusteella. Avustamme adoption eri osapuolia (adoptiolapsi, adoptoitu nuori tai aikuinen, adoptiovanhemmat, biologiset vanhemmat) myös vuosia adoption jälkeen jälkipalvelussa ja juurimatkoissa.

Toteutamme kansainvälisiä adoptioita Suomen adoptiolautakunnan valtuuttama adoptiopalvelunantajana. Noudatamme kansainvälisissä adoptioissa YK:n Lapsen oikeuksien sopimusta, Yleissopimusta lasten suojelusta sekä yhteistyöstä kansainvälisissä lapseksiottamisasioissa, ns. Haagin yleissopimusta (1997), Suomen adoptiolakia (2012), lapsen lähettävän maan adoptiolainsäädäntöä ja Pohjoismaisen adoptioneuvoston (Nordic Adoption Council) toimintaperiaatteita. Pelastakaa Lapset on jäsenenä Pohjoismaisessa adoptioneuvostossa sekä eurooppalaisten adoptiojärjestöjen kattojärjestössä Euradoptissa.

Adoptio on lapsen vaihtoehto

Lapsen edun toteutuminen adoptioissa on tärkein tavoitteemme. Haluamme löytää lapselle hänen tarpeitaan vastaavan perheen. Adoptio on tehokasta lastensuojelua ja sillä tiedetään olevan myönteinen vaikutus lapsen kasvuun ja kehitykseen.

Adoptoitavat lapset ovat ennen kaikkea tavallisia lapsia. Adoption myötä he saavat vanhemmat, jotka ymmärtävät lapsen lähtökohdat. Kansainvälistä adoptiota tarvitsevia lapsia on monen ikäisiä ja -taustaisia. Yhteistä lapsille ovat varhaiset erokokemukset, laitos- tai sijaisperhetausta ja näistä johtuvat kehitysviiveet ja erityistarpeet. Osalle lapsista tulee järjestää hoitoa ja kuntoutusta. Jokainen lapsi on erityinen, mutta kaikki he tarvitsevat hoivaa, turvaa, rakkautta ja yksilöllistä huomiota.

Kontaktimaat

Pelastakaa Lapsilla on toimilupa adoptioyhteistyöhön Kiinan, Thaimaan, Tšekin tasavallan ,Filippiinien ja Bulgarian kanssa. Selvitämme uusia kohdemaavaihtoehtoja sen mukaisesti, missä adoptioyhteistyölle on tarvetta.

Harkitsetko kansainvälistä adoptiota?

Etsimme jatkuvasti kohdemaihimme soveltuvia adoptionhakijoita. He tarjoavat lapselle elintärkeän mahdollisuuden kasvuun perheessä. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Lisätietoja:

Päivi Pietarila
Kansainvälisen adoptiopalvelun päällikkö
paivi.pietarila@pelastakaalapset.fi
+358 40 5204 823

Sirpa Mäenpää
Adoptiovastaava (Thaimaa, Bulgaria)
sirpa.maenpaa@pelastakaalapset.fi
+358 10 8435036

Merita Lepojärvi
Adoptiovastaava – Sosiaalityöntekijä (Filippiinit, Tšekki ja Kiina)
merita.lepojarvi@pelastakaalapset.fi
+358 50 433 1291

banneri_asiakkaiden_nettisivut_small

Video: Satu ja Miika tulivat kahden lapsen perheen vanhemmiksi adoption kautta.