Lahjoittajapalvelu

Autamme mielellämme kaikissa lahjoittamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Jos sinulla on kysyttävää lahjoittamiseen liittyen, älä epäröi olla meihin yhteydessä!

Alla olevalla lomakkeella voit mm. päivittää yhteystietosi tai tehdä muutoksia lahjoitussuhteeseesi. Kaikissa lahjoittamiseen liittyvissä asioissa voit myös soittaa numeroon 050 439 7259 (arkisin klo 10-15) tai lähettää viestin osoitteeseen lahjoittajapalvelu@pelastakaalapset.fi

Vi betjänar också på svenska givarservice@raddabarnen.fi

Ota yhteyttä lahjoittajapalveluun

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tuellasi autamme kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia maailmalla ja kotimaassa. Käytämme lahjoituksen aina lahjoittajan tekemän kohdennuksen mukaisesti. Meillä on yli 100 vuoden kokemus lapsen oikeuksien edistämisestä ja ohjaamme apusi luotettavasti perille.

Lue lisää siitä, miten autamme lapsia tuellasi: Näin apusi menee perille

Apumme tavoitti viime vuonna 47,4 miljoonaa lasta maailmalla ja lähes 70 000 lasta kotimaassa.

Avun perille meno varmistetaan monella tavalla. Kansainvälisessä avustustyössä meillä on luotettavat paikalliset yhteistyökumppanit, ja suomalaiset työntekijämme käyvät säännöllisesti alueella seuraamassa työtä. Sisäisen seurannan lisäksi meillä on PrivewaterhouseCoopersin tilintarkastajat Suomessa ja tilintarkastajia toimimaissa. Varojen käyttöä valvoo myös Suomen ulkoasiainministeriö ja rahankeräyslupaviranomainen, eli poliisihallitus.

Lahjoitukset tavoittavat avun tarvitsijat tehokkaasti: vuonna 2023 rahankeräyskulumme olivat 19,7 %. Rahankeräyskuluilla katetaan rahankeräysten toteuttamisesta, tiedottamisesta ja muusta lahjoittajahankinnasta aiheutuvat suorat kulut.

Toimintaamme rahoitetaan mm. STEA:n, ministeriöiden ja Euroopan Unionin tuella sekä kuntien palvelutoiminnan tuotoilla. Toimintamme on kuitenkin hyvin riippuvaista yksityisten ihmisten ja yritysten lahjoituksista: varainhankinnalla katetaan lähes kolmasosa (30%) koko toiminnan rahoituksesta.

Erityisesti kuukausilahjoittajillamme on tärkeä rooli lasten auttamisessa, sillä he takaavat avun pitkäjänteisyyden.

 

Kuukausilahjoittajana saat meiltä lahjoittajalehden kahdesti vuodessa, sekä säännöllisesti sähköposteja, joissa kerromme työmme tuloksista maailmalla ja kotimaassa.

Muistathan myös seurata meitä Facebookissa, jossa jaamme ajankohtaista tietoa toiminnastamme.

Jos sinulla on kysyttävää lahjoittamiseen liittyen, älä epäröi olla meihin yhteydessä, lahjoittajapalvelumme auttaa mielellään.

Voit ilmoittaa lahjoitustasi koskevat muutokset joko puhelimitse numeroon 050 439 7259 (arkisin klo 10–15) tai sähköpostitse osoitteeseen lahjoittajapalvelu@pelastakaalapset.fi 

Muistathan ilmoittaa meille jos pankkiyhteystietosi muuttuvat.

Suoramaksuasiakkaana voit hoitaa pankinvaihdoksen tilaamalla meiltä uuden toimeksiantolomakkeen, jonka voit palauttaa meille maksutta vastauskuoressa.

Mikäli sinulla on e-laskusopimus Pelastakaa Lapsille, voit itse tehdä e-laskutussopimuksen uuden pankkisi verkkopankissa. Otathan yhteyttä lahjoittajapalveluun niin neuvomme sinua e-laskun käynnistämisessä.

Mikäli olet liittynyt korttimaksulla, ja korttisi tiedot ovat vanhenemassa, saat meiltä sähköpostitse tarkemmat ohjeet korttitietojesi päivittämiseen.

Mikäli olet kohdannut ihmisen, jolla on Pelastakaa Lasten logolliset työvarusteet sekä kansio, jossa on voimassa oleva rahankeräyslupa, olet todennäköisesti tavannut jonkun varainhankkijoistamme.

Varainhankkijat eli feissarit hankkivat uusia kuukausilahjoittajia kohtaamalla ihmisiä kauppakeskuksissa sekä kaduilla ja kotiovilla. He eivät ota vastaan käteislahjoituksia.

Kuukausilahjoittajahankintaa tehdään valtakunnallisesti.

Ajankohtaiset paikkakunnat sekä muuta lisätietoa face-to-face-varainhankinnasta löydät verkkosivuiltamme. Katso tarkemmat tiedot

Mikäli olet saanut puhelun tästä numerosta +358 45 7750 4299, sinua kontaktoinut telemyyjä on ollut Pelastakaa Lasten asialla. Olemme lahjoittajiimme välillä yhteydessä myös puhelimitse. Yhteistyökumppaninamme telemyynnissä toimii Gainer Oy (https://gainer.fi/).