Erityislastenkoti Pärske
Erityislastenkoti Pärske
Erityislastenkoti Pärske on tarkoitettu neuropsykiatrisen erityistuen tarpeessa oleville huostaanotetuille kouluikäisille lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat kuntouttavaa hoitoa ja kasvatusta.
Erityislastenkoti Pärske on neuropsykiatrisen tuen tarpeessa oleviin ja lievästi kehitysvammaisiin erikoistunut kodinomainen sijaishuollon yksikkö, joka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Vantaan Vantaanlaaksossa. Koulut, monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä terveydenhoitopalvelut ovat kaikki helposti saavutettavissa ja lyhyen kävely- tai bussimatkan päässä.
Pärske lyhyesti:
- Erityistason sijaishuoltoyksikkö
- 7 paikkaa
- 7-18-vuotiaat
- Henkilöstömitoitus 1.39
- Itsenäistymisharjoitteluasunto
Pärske tarjoaa kuntouttavaa hoitoa ja kasvatusta yhteisössä, lapsen yksilöllisten tarpeiden mukaisesti ja yhteistyössä perheiden ja verkostojen kanssa. Tavoitteena on edistää lasten ja nuorten mahdollisuuksia oppimiseen, oman toiminnan hallintaan ja henkilökohtaiseen vastuuseen vuorovaikutuksessa toisten kanssa.
“Pärske on kiva paikka, siel on kiva asua. Siel on hyvät säännöt ja ilmapiiri muitten nuoren ja ohjaajien kanssa. Välillä tulee riitoja mutta ne selvitetään ja sovitaan.”
Paikkakyselyt
1-2 paikkaa vapautumassa syyskuun alkupuolella.
Tiedustelut ja paikkakyselyt:
Lastenkodin johtaja, Kaj Lähteenmäki
kaj.lahteenmaki@pelastakaalapset.fi
puh. 050 595 8312
Tiloihimme saa tulla tutustumaan etukäteen. Sovithan tapaamisajan etukäteen yksikön johtajan kanssa. Tervetuloa!
Yhteystiedot
Erityislastenkoti Pärske
Viiripolku 1b, 01670 Vantaa
puh. 040 520 4845
parske@pelastakaalapset.fi
Lastenkodin johtaja, Kaj Lähteenmäki
puh. 050 595 8312
kaj.lahteenmaki@pelastakaalapset.fi
Vastaava ohjaaja, Pete Lintusalo
puh. 050 433 1384
pete.lintusalo@pelastakaalapset.fi
Vaikuttavaa hoito- ja kasvatustyötä
Laatutyömme tavoitteena on taata lapsille ja nuorille laadukkaat ja vaikuttavat sijaishuollon palvelut, jotka tukevat kasvua ja kehitystä ja vastaavat aina heidän tarpeisiinsa.
Sijaishuollon yksikkömme ovat olleet SHQS-laaduntunnustuksen piirissä yli 10 vuoden ajan. Laadun varmistamiseksi teemme muun muassa säännöllisiä itsearviointeja ja auditointeja, keräämme asiakaspalautetta ja seuraamme palvelujen vaikuttavuutta.
Lue lisää aiheesta Laatutyö-osiosta! Sieltä löydät myös omavalvontasuunnitelmat sekä laadun ja omavalvonnan raportit.
Opiskelijayhteistyö
Otamme harjoitteluun keski- ja loppuvaiheen ammattikorkeakouluopiskelijoita; sosionomeja, sairaanhoitajia, toimintaterapeutteja, yhteisöpedagogeja.
Jos olet kiinnostunut suorittamaan työharjoittelun Pärskeessä, ota yhteyttä:
parske@pelastakaalapset.fi tai pete.lintusalo@pelastakaalapset.fi
Työyhteisö tuo turvaa ja eheyttä
Pärskeessä työskentelee 11 työntekijän moniammatillinen ja työstään innostunut tiimi: johtaja, vastaava ohjaaja, ohjaajia ja yö- ja sairaanhoitaja.
Työryhmän neuropsykiatrista ja psykiatrista erikoisosaamista ylläpidetään ja kehitetään koko ajan. Ammatillista työotetta tukevat viikoittaiset kasvatuskokoukset, ryhmä- ja yksilötyönohjaukset sekä nuorisopsykiatrin konsultaatiot.
Pärskeen arkea voi seuravata Instagrammissa.
Pärskeessä kaikille löytyy paikka
Pärske on vuonna 2004 lastensuojelulaitokseksi rakennettu iso omakotitalo rauhallisella pientaloalueella. Erityislastenkoti Kaislan kanssa yhteinen piha tarjoaa mahdollisuuden monenlaiseen ulkoiluaktiviteettiin.
Asuinkerroksesta löytyy lasten omien huoneiden lisäksi olohuone, tietokonenurkkaus, ruokailutila sekä keittiö. Alakerran takkahuone on suosittu oleskelutila, jonka pelikonsoli kerää porukan yhteen. Alakerrassa sijaitsee myös neuvotteluhuone sekä kodinhoitohuone.
Harraste- ja monitoimitila on lasten ja nuorten toiveiden mukaan suunniteltu ja tarjoaa hyvät puitteet niin yhteistoimintaan kuin rauhalliseen harrastamiseen sitä tarvitseville.
Kokemusasiantuntijan tapaaminen
Tarjoamme osana sijaishuollon palveluamme kokemusasiantuntijan tapaamista vanhemmalle osana palveluamme.
Vertaisryhmä antaa vanhemmille toivoa
Sijaishuollon palveluissamme huostaanotettujen lasten vanhemmille on tarjolla monenlaisia tukimuotoja, joista vertaisryhmä on yksi tärkeä osa.
“Ei se nyt niin paha ollut joutua tänne”
Kymmenen vuoden aika erityislastenkoti Kaislassa on ollut täynnä muistoja ja elämän merkittäviä hetkiä. Pian tämä pitkäaikainen sijaishuollon jakso päättyy, kun nuori valmistautuu itsenäistymään ja muuttamaan omaan asuntoon.
Veetin tarina: Lastenkodista eväät itsenäiseen elämään
Suvilinnan lastenkoti sai syyskuussa 2019 uuden asukkaan, kun 14-vuotias Veeti* muutti taloon. Veetin elämä muuttui merkittävästi, ja hän aloitti itsenäistymisen uudessa ympäristössä.