Eväitä Elämälle -ohjelma

Nuori ja kolme nuorempaa lasta istuvat hymyillen vierekkäin lattialla

Eväitä Elämälle lapsiperheiden tukena

Eväitä Elämälle -ohjelmassamme mukana olevat Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset tukevat vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria harrastus- ja oppimateriaalituen sekä mentoroinnin kautta.

Vuonna 2020 ohjelman kautta alettiin jakamaan myös ruoka-apua lahjakorttien muodossa koronakriisin vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneille lapsiperheille.

Eväitä Elämälle -ohjelman tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus osallistua harrastuksiinsa on uhattuna ja joilla on haasteita kattaa oppimateriaalikustannuksia perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi.

Tukimuotojen tarkoituksena on edistää lasten ja nuortenyhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvää kehitystä. Tavoitteena ovat pysyvät muutokset lasten ja nuorten elämään niin yksilöiden kuin yhteiskunnankin tasolla.

“Apunne on ollut perheellemme korvaamaton ja en pysty edes ajattelemaan tilannetta, mikäli emme sitä olisi saaneet.”

Tuen vievät perille vapaaehtoisvoimin toimivat paikallisyhdistykset omilla alueillaan.

Harrastustuen, oppimateriaalituen, ruoka-avun ja mentorointituen jakaminen ei toteutuisi ilman vapaaehtoistemme ja lahjoittajiemme arvokasta tukea Eväitä Elämälle-ohjelmaan.

Yhdessä voimme tarjota harrastus- ja koulutusmahdollisuuksia sekä apua ruokakuluihin heille, jotka niitä kipeimmin tarvitsevat!

Vuonna 2023

2719
lasta ja nuorta sai harrastustukea
137
nuorta sai oppimateriaalitukea
10 993
lasta sai ruoka-apua
60
nuorella oli oma mentori
Äiti ja lapsi istuvat sohvalla ja katsovat toisiaan silmiin.
Tarina

Oma juttu löytyi

Harrastustuki mahdollistaa Kasasen perheen lasten harrastamisen ja tuo arkeen yhteisöllisyyttä, ystäviä ja rutiineja myös vaikeampina aikoina.

Ilman tukea en voisi jatkaa minulle rakasta ja tärkeää harrastusta. Tuntuisi kurjalta jäädä pois porukasta, mikä on tullut tärkeäksi muutenkin ja olen saanut sieltä uusia ystäviä.

Haluatko tukea Eväitä Elämälle -ohjelmaa?

Lahjoita

Auta lapsia, nuoria ja lapsiperheitä lahjoituksella

Liity jäseneksi

Jäsenenä tuet suoraan tukea jakavan yhdistyksen toimintaa.
Punainen sydän

Vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisena voit olla jakamassa tukea yhdistyksessä.

Tutustu Eväitä Elämälle -ohjelman tukimuotoihin 

Eväitä elämälle

Autamme mielellämme harrastus- ja oppimateriaalitukeen sekä mentorointiin ja ruoka-apuun liittyvissä kysymyksissä. Hakemusasioissa voit olla yhteydessä suoraan siihen paikallisyhdistykseen, josta tukea haet.