Lähde yrityskumppaniksi

Ydintehtävänämme on turvata jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, oppimiseen ja osallisuuteen. Yhdessä lasten, yhteisöjen, päättäjien ja kumppaneidemme kanssa parannamme lasten elämää niin arjessa kuin kriiseissä ja rakennamme pysyvästi parempaa tulevaisuutta.

Yritykset voivat tukea työtämme rahoittamalla toimintaamme Suomessa, kansainvälisissä ohjelmamaissamme Aasiassa, Afrikassa ja Euraasiassa tai humanitaarisen avun kohteissamme. Osana kumppanuutta voidaan myös toteuttaa esimerkiksi tuoteyhteistyökampanjoita tai yritys voi tarjota järjestöllemme pro bono tai low bono -asiantuntijatyötä.  Yritysyhteistyön muotoja on monia. Räätälöimme aina yhdessä kumppaniyritystemme kanssa sopivan yhteistyömuodon, jolla saadaan aikaiseksi molemminpuolisesti merkityksellinen kumppanuus. Tutustu alta esimerkkeihin erilaisista yhteistöistämme yritysten kanssa.

Eväitä Elämälle -ohjelma

Halpahalli tukee myyntikampanjallaan yhdessä tavarantoimittajiensa kanssa vähävaraisia ja syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria kotimaassa.

Ohjelmassa mukana olevat 59 Pelastakaa Lasten paikallisyhdistystä sekä aluetoimistomme jakavat tukea lapsille ja nuorille, joiden mahdollisuus harrastamiseen tai toisen asteen opintoihin on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Lisäksi ruoka-apua jaetaan lahjakortteina vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneille lapsiperheille.

Eväitä Elämälle -ohjelma edistää lasten yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvää kehitystä. Sillä tavoitellaan pysyviä muutoksia niin yksilöiden kuin yhteiskunnankin tasolla.

Vuonna 2023 Eväitä Elämälle -ohjelman kautta tuettiin 13 909 vähävaraisen perheen lasta ja nuorta harrastus– ja oppimateriaalituen sekä mentoroinnin kautta. Ruoka-apua sai 10 993 lasta.

Digitaalisen lapsuuden keskus Kidital

Lapsilla on oikeus suojeluun digitaalisissa ympäristöissä. Tämä oikeus ei kuitenkaan toteudu täysimääräisesti eikä tasapuolisesti: lapset, joilla on muutenkin elämässään haasteita, kohtaavat ongelmia useammin myös netissä.

Pelastakaa Lapset kumppaneineen pyrkivät vähentämään lasten kokemia haittoja digiympäristöissä mm. tuottamalla materiaalia, tiedottamalla, kouluttamalla, tekemällä kouluvierailuja ja vaikuttamalla rakenteisiin.

Digitaalisen lapsuuden keskus Kidital pääyhteistyökumppaneina toimii Telia, Accenture, Microsoft ja Gigantti. Lue alta innostava kumppanitarina Kidital yhteistyöstä:

Telia tukee työtämme kotimaassa, jotta lapset ja nuoret voivat toimia ja osallistua turvallisemmin digiympäristöissä.  

Tutustu lisää Kidital hankkeen toimintamuotoihin täältä .

Kansainväliset ohjelmat

Yrityksillä on merkittävä rooli vastuullisen tulevaisuuden rakentamisessa kaikille maailman lapsille. Pelastakaa Lapset toimii useissa eri maissa ja erilaisissa ohjelmissa mukana, monien yhteistyökumppaneidensa kanssa. Alla esimerkkejä vaikuttavista yhteistyöhankkeistamme maailmalla:

  • Athensmed tukee terveyden edistämiseen ja ravinnon saantiin liittyvää työtämme konfliktien repimässä Sudanissa, jotta perheillä ja lapsilla olisi mahdollisuus parempaan tulevaisuuteen
  • Valio  tukee työtämme sodasta kärsivässä Ukrainassa ja sen lähialueilla, sekä ukrainalaisia pakolaisia Suomessa
  • Pauligin kanssa edistämme lapsen oikeuksien toteutumista, lapsityön estämistä ja parannamme kouluihin pääsyä mausteiden viljelyalueilla Intian Rajasthanissa. 

Ota yhteyttä!