perhekuntoutusyksikkö Suvikumpu on iso punatiilinen omakotitalo

Lastenkoti Suvilinna

Turun Hirvensalossa sijaitseva perustason lastenkoti Suvilinna tarjoaa kodinomaisen ja turvallisen sijaishuoltopaikan huostaanotetuille tai avohuollon tukitoimena sijoitetuille kouluikäisille.

Suvilinna sijaitsee puistomaisella isolla tontilla Turun välittömässä läheisyydessä Hirvensalon rauhallisella alueella. Koulunkäynti on sujuvaa ja koulut ovat lähiympäristössä: lähin alakoulu on noin kilometrin ja yläkoulu noin viiden kilometrin päässä. Turun monipuoliset palvelut ovat vain yhdeksän kilometrin päässä, ja niihin pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla. Hirvensalossa on monia harrastusmahdollisuuksia ja alueelta löytyy mm. kuntosali, laskettelurinne sekä ulkoilumaastoja.

Suvilinna lyhyesti:

  • Perustason sijaishuoltoyksikkö 
  • 7 paikkaa
  • 7-18-vuotiaat
  • Henkilöstömitoitus 1.2
  • Itsenäistymisharjoitteluasunto

Suvilinnassa jokainen lapsi nähdään ainutlaatuisena yksilönä ja hänen tarpeensa ja kehitysmahdollisuutensa otetaan hoidossa huomioon. Tavoitteena on aikaansaada lasten elämään jatkuvuutta ja pysyviä ihmissuhteita, kokemuksia osallisuudesta ja aidosta kuulemisesta niin arjen tilanteissa kuin päätöksenteossakin. Suvilinnan lastenkodissa halutaan toteuttaa lapsen oikeutta osallistua omaa elämäänsä koskeviin päätöksiin sekä lapsen kuulemista.

”Lämminhenkistä meininkiä ja lapset aidosti ykkösprioriteettina.” 

Lapsen sosiaalityöntekijä
lastenkoti suvilinnan olohuone kuvattuna ylhäältä

Paikkakyselyt

Yksi paikka vapaana.

Tiedustelut ja paikkakyselyt:

Lastenkodin johtaja, Eija Järvio
eija.jarvio@pelastakaalapset.fi
puh. 050 443 5559

Tiloihimme saa tulla tutustumaan etukäteen. Sovithan tapaamisajan etukäteen yksikön johtajan kanssa. Tervetuloa!

lastenkoti suvilinnan viherkasveja erkkeri-ikkunalaudalla

Yhteystiedot

Lastenkoti Suvilinna
Suvilinnantie 29, 20900 Turku
puh. 040 487 2761
suvilinna@pelastakaalapset.fi

Lastenkodin johtaja, Eija Järviö
puh. 050 443 5559
eija.jarvio@pelastakaalapset.fi

Vastaava ohjaaja, Laura Kaarniharju
puh. 050 408 9056
laura.kaarniharju@pelastakaalapset.fi

Opiskelijayhteistyö

Tarjoamme keski- ja loppuvaiheen ammattikorkeakouluopiskelijoille käytännön harjoittelupaikkoja (sosionomi, sairaanhoitaja, toimintaterapeutti, yhteisöpedagogi).

Jos olet kiinnostunut suorittamaan työharjoittelun Suvilinnassa, ota yhteyttä sähköpostitse: suvilinna@pelastakaalapset.fi

lapsi hyppii leikkiruudukolla
Henkilöstö

Pitkäaikainen ja aktiivinen tiimi

Suvilinnan lastenkodin toiminnasta vastaa hyvin sitoutunut tiimi: johtaja, vastaava ohjaaja, ohjaajia ja sairaanhoitaja. Aktiiviset ja työhönsä sitoutuneet ohjaajat tukevat lapsia harrastamaan ja suunnittelevat erilaisia retkiä ja tekemisiä yhdessä lasten kanssa.

Työryhmän neuropsykiatrista ja psykiatrista erikoisosaamista ylläpidetään ja kehitetään koko ajan.  Ammatillista työotetta tukevat viikoittaiset kasvatuskokoukset, ryhmä- ja yksilötyönohjaukset sekä nuorisopsykiatrin konsultaatiot.

lastenkoti suvilinnan pihalla vene laiturilla aurinkoisena kesäpäivänä
Tilat

Suvilinnassa ympäristö rauhoittaa

Suvilinna sijaitsee voimaannuttavalla, isolla yli hehtaarin kokoisella merenrantatontilla Turun palveluiden läheisyydessä.

Kolmikerroksissa omakotitalossa on yli 650 neliötä, josta löytyy jokaiselle lapselle omat tilavat huoneet sekä paljon yhteisiä oleskelutiloja, sauna ja kylpytilat. Erilaiset harrastetilat mahdollistavat mm. pienet verstas- ja askartelutyöt sekä musiikin harrastamisen.

 

 

kaksi tyttöä istuu riippukeinussa ja katselee järvelle
Uutta!

Kokemusasiantuntijan tapaaminen

Tarjoamme osana sijaishuollon palveluamme kokemusasiantuntijan tapaamista vanhemmalle osana palveluamme.