tyttö ja lentäjänhattuinen poika halaa

Lastensuojelupalvelut

Tarjoamme voittoa tavoittelemattomia lastensuojelupalveluita hyvinvointialueille sekä asiantuntijapalveluita sosiaalihuollon ja lastensuojelun ammattilaisille – yli 100 vuoden kokemuksella.

Tehtävämme on turvata jokaiselle lapselle hyvinvointi, hyvä arki ja mahdollisuuksien tulevaisuus. Teemme sen yli sadan ammattilaisen voimin, joille lapsen etu on aina aidosti läsnä kaikessa tekemisessä.

Näin autamme

Aikuinen nainen lapsi sylissä katsovat tietokonetta

Tukiperhetoiminta

Sosiaalihuollon ja lastensuojelun asiakasperheille hyvin valmennettuja ja valittuja tukiperheitä ja ammatillisia tukiperheitä. 

kaksi lasta ja vanhemmat pelaa peliä

Perhekuntoutus

Laitosmuotoisen perhekuntoutuksen yksiköitämme ovat Tyrsky Espoossa ja Suvikumpu Turussa.

pikkupojalla kädet täynnä värikkäitä lehtiä perheen syksyisellä kävelyretkellä.

Perhehoito

Perhehoidon sijaisperheemme tarjoavat sijoitettavalle lapselle kodin lyhyt- tai pitempiaikaisesti.

Kaksi nuortamiestä tervehtii iloisesti

Sijaishuollon yksiköt

Perusyksiköt Ritvala Vääksyssä ja Suvilinna Turussa, sekä erityisyksiköt Kaisla ja Pärske Vantaalla ja Raunila Jyväskylässä.

lapsi pitää isän jalasta kiinni ja hymyillee

Adoptioneuvonta

Adoptioneuvontaa adoption kaikille osapuolille vuosikymmenien kokemuksella.

Tyttölapsi makaa sängyllä ja näyttää peukkua

Lastensuojelun edunvalvonta

Tarjoamme lastensuojelun edunvalvontaa kaikissa aluetoimistoissamme.

nuori silmälasipäinen tyttö tietokoneella.

Lakimiespalvelu

Lakimiespalvelumme auttaa luotettavasti lapsi- ja perheoikeudellisissa asioissa.

tyttö ja poika istuu metsässä ja pitää isoja käpyjä kiikareina silmien edessä

Asiantuntijapalvelut

Lastensuojelun arviointeja ja selvityksiä monenlaisiin tilanteisiin.

Aikuinen halaa tyttöä

Kokemusasiantuntijan palvelut

Konsultaatiopalvelua ammattilaisille sekä vertaistukea asiakasvanhemmille.

lapsi hyppää keltaisissa kumisaappaissa vesilätäkköön
Arvot

Laatutyö

Palveluyksikkö- ja aluepalvelumme kuuluvat sosiaali- ja terveyspalveluiden laatuohjelman SHQS-laaduntunnustuksen piiriin. Tunnustus kattaa sijaishuollon ja perhekuntoutuksen yksiköt, perhehoidon, tukiperhetoiminnan sekä adoptioneuvonnan.

Lastensuojelupalveluiden omavalvontaohjelmassa määritetään tavat, joilla varmistetaan palveluiden toteuttaminen sopimusten ja lainsäädännön mukaisesti.

kaksi iloista poikaa kottikärryjen kanssa
Arvot

Kaiken arvoinen lapsi

Olemme voittoa tavoittelematon, arvot edellä toimiva lastensuojelupalveluiden tuottaja, jonka toiminta ei saa ulkopuolista taloudellista avustusta, eikä toimintaamme tueta lahjoitusvaroin lukuun ottamatta yksittäisiä lasten ja perheiden tueksi tarkoitettuja aktiviteettejä, joita hyvinvointialueiden palvelumaksut eivät kata.

Meidät tavoittaa läpi Suomen – ole yhteydessä!

Lastensuojelupalveluissamme työskentelee yli sata alansa ammattilaista eri puolelta Suomea. Heidän apunaan ovat järjestön moniammatilliset erityisasiantuntijat aina ylilääkäristä lakimieheen ja kehittämistyön asiantuntijoihin.

kaksi iloista tyttölasta halaa nojatuolilla

Moniammatillista erityisosaamista

Moniammatillinen erityisosaamisemme kattaa mm. perhe-, pari- ja toimintaterapian, neuro- ja nuorisopsykiatrian, monikulttuurisen ja yhteisöllisen työskentelyn sekä juridiikan.

Terveiset uusilta työntekijöiltämme

Perhekuntoutusyksikkö Suvikummun tiimin vastaava Jessica Salonen

Suvikummussa uusi, mutta tuttu tiimin vastaava

Suvikummun pitkäaikainen perheohjaajamme Jessica Salonen on aloittanut yksikön tiimin vastaavan tehtävät. Jessica on koulutukseltaan sairaanhoitaja-kätilö, jonka sydäntä lähellä on erityisesti mentalisaatiotyöskentely, vauvat ja varhaisen vuorovaikutuksen tukeminen.

Olen aloittanut työryhmäni kanssa innostunein mielin työn kehittämisen Suvikummussa, jotta voimme entistä paremmin vastata perheiden tarpeisiin.

Sijaishuollon yksiköiden ja perhekuntoutuksen uusi kehittämispäällikkö Aino Hynninen

Uusi kehittämispäällikkö sijaishuollon yksiköiden ja perhekuntoutuksen riveihin

Olen Aino Hynninen, ja toimin kehittämispäällikkönä sijaishuollon yksiköiden ja perhekuntoutuksen parissa. Kehittäminen, laadunhallinta ja liiketoiminnan vahvistaminen ovat työtehtävieni keskiöissä. Taustaltani olen sosiaalityöntekijä ja erilaisissa lastensuojelun tehtävissä on vierähtänyt jo reilut 20 vuotta. Viime vuodet olen toiminut sosiaalipalveluiden johto- ja kehittämistehtävissä Varsinais-Suomessa.

Koska olen syntyjäni stadilainen – vaikkakin savolaisilla juurilla – iloitsen tutuille kulmille paluusta työn merkeissä!

Pärskeen uusivanha työntekijä

Erityislastenkoti Pärskeen uusi vastaava ohjaaja on tuttu kasvo

Pete Lintusalo aloitti Pelastakaa Lapsissa vuonna 2017 vastaavana ohjaajana silloisessa Tirlittan lastenkodissa ja on sittemmin ollut mukana monessa, mm. perustamassa lastenkoti Kaislaa. Vuonna 2022 Pete jäi perhehoitajaksi ja palasi vastaavaksi ohjaajaksi keväällä 2023, tällä kertaa Pärskeeseen.

Paluun teki helpoksi tuttu organisaatio ja esihenkilö. Pelastakaa lapsilla on aina hommat toiminut ja on luotettava työantaja.

Jyväskylässä aluepalvelut on saanut uuden palveluvastaavan

Olen Jaana Pynnönen ja pitkänlinjan sosiaalityön ja lastensuojelun ammattilainen. Ensimmäiset päivät ovat kuluneet nopeasti uutta opetellen. Innolla ja ilolla olen ottamassa uusia haasteita vastaan!

Toivon olevani helposti lähestyttävä kollega ja voivani hyödyntää pitkää kokemusta lastensuojelun kehittämisessä.

Erityislastenkoti Kaislan jalkapallopeli
Tarinat 25.6.2024

“Ei se nyt niin paha ollut joutua tänne”

Kymmenen vuoden aika erityislastenkoti Kaislassa on ollut täynnä muistoja ja elämän merkittäviä hetkiä. Pian tämä pitkäaikainen sijaishuollon jakso päättyy, kun nuori valmistautuu itsenäistymään ja muuttamaan omaan asuntoon.

Lastenkoti Suvilinan risteilyllä pelataan bingoa
Tarinat 11.6.2024

Veetin tarina: Lastenkodista eväät itsenäiseen elämään

Suvilinnan lastenkoti sai syyskuussa 2019 uuden asukkaan, kun 14-vuotias Veeti* muutti taloon. Veetin elämä muuttui merkittävästi, ja hän aloitti itsenäistymisen uudessa ympäristössä.

Perhekuntoutusyksikkö Tyrsky, asiakasäiti pitää sylissään pientä vauvaansa ja istuu lattialla selkä kameraan päin
Tarinat 30.5.2024

“Olen nyt paljon luottavaisempi tulevaisuuden suhteen”

Perhekuntoutusyksikkö Tyrskyn asiakasäiti ja hänen pieni lapsensa ovat saaneet apua ja tukea yhteiseen elämäänsä perhekuntoutuksesta. Työntekijöidemme vankka luottamus ja usko perheeseen ovat olleet keskeisiä tekijöitä kuntoutusprosessissa.