Lastensuojelupalvelut

Lastensuojelupalvelut

Ensiluokkaisia lastensuojelupalveluita kunnille

Pelastakaa Lapset ry on voittoa tavoittelematon valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tarjoamme laadukkaita lastensuojelupalveluita kunnille sekä asiantuntijapalveluita perheille ja ammattilaisille – 100-vuoden kokemuksella.

Monipuolisiin palveluihimme kuuluvat tukiperhetoimintaperhehoitoadoptioneuvontaperhekuntoutus, kotiin tehtävät -palvelut kuten ammatillinen tukihenkilötyöitsenäisen asumisen tuki, sekä erilaisia asiantuntijapalveluita. Järjestöllämme on lisäksi viisi sijaishuollon yksikköä.

Palveluyksikkö- ja aluetoimintomme on saanut sosiaali- ja terveyspalveluiden laatuohjelman SHQS-laaduntunnustuksen, joka kattaa koko Suomen sijaishuollon yksiköt, perhekuntoutuksen, adoptioneuvonnan, perhehoidon sekä tukiperhetoiminnan.

Arvojemme mukaisesti kohtaamme kaikissa toiminnoissamme jokaisen lapsen, vanhemman ja perheen yksilöllisesti. Luotamme siihen, että riittävän ja oikea-aikaisen tuen avulla perheen voimavarat saadaan käyttöön ja lasten hyvinvointi paranee. Tarjoamme lastensuojelua suurella sydämellä.

Kuntien kumppani lastensuojelutyössä

Lastensuojelupalvelumme antaa kunnille ja hyvinvointialueille mahdollisuuden täydentää omaa lastensuojelutyötään.
Olemme voittoa tavoittelematon, arvot edellä toimiva lastensuojelupalveluiden tuottaja, jonka toiminta ei saa ulkopuolista taloudellista avustusta, eikä toimintaamme tueta lahjoitusvaroin lukuun ottamatta yksittäisiä lasten ja perheiden tueksi tarkoitettuja aktiviteettejä, joita kunnan palvelumaksut eivät kata.

Ota yhteyttä

Lastensuojelupalveluissamme työskentelee yli 150 alansa huippuammattilaista eri puolelta Suomea, jotka antavat tukensa kunnille ja lapsille sekä heidän perheilleen kaikissa tilanteissa. Heidän apunaan ovat järjestön moniammatilliset erityisasiantuntijat aina ylilääkäristä lakimieheen ja kehittämistyön asiantuntijoihin.

Meidät tavoittaa läpi Suomen – ole yhteydessä!

Terveiset uusilta työntekijöiltämme

  • Lastenkoti Ritvalan uusi johtaja oli lastenkin suosikki

    Olen Tuire Mikkonen-Kalpio ja olen Ritvalan lastenkodissa johtajana. Jo työhaastattelustani lähtien, jossa Ritvalan lasten kysymykset ja ajatukset oli huomioitu, olen ollut suuresti vaikuttanut lasten aidosta osallistamisesta sekä kuulemisesta. On ollut ilo päästä osalliseksi Pelastakaa Lasten toimintaa ja aloittaa työskentely lastensuojelun moniammatillisessa tiimissä.

  • Kokemusasiantuntija Johanna Sairanen esittäytyy

    Aloitin talvella kokemusasiantuntijana lastensuojelun palvelutoiminnassa. Kokemusasiantuntijuuteen minulla heräsi palo oman perheen pitkällisen lastensuojeluasiakkuuden kautta ja tehtävänkuvaani kuuluukin kokemuskentän äänen tuominen palveluiden kehittämiseen. Odotan innolla, mitä kaikkea yhdessä pääsemme kokeilemaan ja luomaan palvelutoiminnan piirissä.

  • Tervehdys uudelta aluejohtajaltamme Hanna Torviselta

    Keväinen tervehdys Jyväskylästä! On ollut huippua palata takaisin Pelastakaa Lapsiin ja päästä aloittamaan työt 100-vuotiaan järjestön Itä- ja Keski-Suomen aluetoimistojen aluejohtajana. Olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä eri puolilla ja lastensuojelutyö on ollut aina lähellä sydäntäni.

- Tiesitkö, että 1259 lasta sai tukiperheen kauttamme vuonna 2021 -