Lastensuojelupalvelut

Lastensuojelupalvelut

Ensiluokkaisia lastensuojelupalveluita hyvinvointialueille

Pelastakaa Lapset ry on voittoa tavoittelematon valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Tarjoamme laadukkaita lastensuojelupalveluita hyvinvointialueille sekä asiantuntijapalveluita ammattilaisille – yli 100-vuoden kokemuksella.

Monipuolisiin palveluihimme kuuluvat tukiperhetoimintaperhehoitoadoptioneuvontaperhekuntoutus, sekä erilaisia asiantuntijapalveluita. Järjestöllämme on lisäksi viisi sijaishuollon yksikköä.

Palveluyksikkö- ja aluetoimintomme on saanut sosiaali- ja terveyspalveluiden laatuohjelman SHQS-laaduntunnustuksen, joka kattaa kaikki sijaishuollon yksiköt, perhekuntoutuksen, adoptioneuvonnan, perhehoidon sekä tukiperhetoiminnan.

Arvojemme mukaisesti kohtaamme kaikissa toiminnoissamme jokaisen lapsen, vanhemman ja perheen yksilöllisesti. Luotamme siihen, että riittävän ja oikea-aikaisen tuen avulla perheen voimavarat saadaan käyttöön ja lasten hyvinvointi paranee. Tarjoamme lastensuojelua suurella sydämellä.

Ammattilaisten kumppani lastensuojelutyössä

Lastensuojelupalvelumme antaa hyvinvointialueille mahdollisuuden täydentää omaa lastensuojelutyötään.
Olemme voittoa tavoittelematon, arvot edellä toimiva lastensuojelupalveluiden tuottaja, jonka toiminta ei saa ulkopuolista taloudellista avustusta, eikä toimintaamme tueta lahjoitusvaroin lukuun ottamatta yksittäisiä lasten ja perheiden tueksi tarkoitettuja aktiviteettejä, joita hyvinvointialueiden palvelumaksut eivät kata.

Ota yhteyttä

Lastensuojelupalveluissamme työskentelee yli 150 alansa huippuammattilaista eri puolelta Suomea, jotka antavat tukensa hyvinvointialueille ja lapsille sekä heidän perheilleen kaikissa tilanteissa. Heidän apunaan ovat järjestön moniammatilliset erityisasiantuntijat aina ylilääkäristä lakimieheen ja kehittämistyön asiantuntijoihin.

Meidät tavoittaa läpi Suomen – ole yhteydessä!

Terveiset uusilta työntekijöiltämme

 • Esittelyssä: uusi kehittämispäällikkömme Maija

  Olen Maija Vihervirta ja aloitin tammikuussa kehittämispäällikön tehtävässä. Työtehtävissäni keskityn tukiperhetoiminnan, adoption ja lastensuojelun edunvalvonnan kehittämiseen ja laatutyöhön. Olen nopeasti toimeen tarttuva ja innostun helposti uusista haasteita. Toivonkin runsasta ja idearikasta yhteistyötä!

 • Lastenkoti Ritvalan uusi johtaja oli lastenkin suosikki

  Olen Tuire Mikkonen-Kalpio ja olen Ritvalan lastenkodissa johtajana. Jo työhaastattelustani lähtien, jossa Ritvalan lasten kysymykset ja ajatukset oli huomioitu, olen ollut suuresti vaikuttanut lasten aidosta osallistamisesta sekä kuulemisesta. On ollut ilo päästä osalliseksi Pelastakaa Lasten toimintaa ja aloittaa työskentely lastensuojelun moniammatillisessa tiimissä.

 • Kokemusasiantuntija Johanna Sairanen esittäytyy

  Aloitin talvella -22 kokemusasiantuntijana lastensuojelun palvelutoiminnassa. Kokemusasiantuntijuuteen minulla heräsi palo oman perheen pitkällisen lastensuojeluasiakkuuden kautta ja tehtävänkuvaani kuuluukin kokemuskentän äänen tuominen palveluiden kehittämiseen. Odotan innolla, mitä kaikkea yhdessä pääsemme kokeilemaan ja luomaan palvelutoiminnan piirissä.

 • Tervehdys uudelta aluejohtajaltamme Hanna Torviselta

  Keväinen tervehdys Jyväskylästä! On ollut huippua palata takaisin Pelastakaa Lapsiin ja päästä aloittamaan työt 100-vuotiaan järjestön Itä- ja Keski-Suomen aluetoimistojen aluejohtajana. Olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä eri puolilla ja lastensuojelutyö on ollut aina lähellä sydäntäni.

- Tiesitkö, että 1259 lasta sai tukiperheen kauttamme vuonna 2021 -