aikuinen kuulokkeet päässä ja lapsi sylissä katsovat kannettavaa tietokonetta

Tukiperhetoiminta

Tukiperhetoiminta on hyvinvointialueiden sosiaalihuollon tai lastensuojelun asiakasperheille annettavaa tukea, jossa lapsi viettää ennalta sovitun ajan tukiperheessä.

Tukiperhetoiminta on tavoitteellista ja suunnitelmallista lastensuojelun palvelua, joka tukee lapsen ja perheen hyvinvointia. Lapsi viettää tukiperheessä tyypillisesti yhden viikonlopun kuukaudessa, mutta lapsen ja perheen yksilöllinen tarve määrittää aina tukiperheessä vietetyn ajan.

Palvelemme kokonaisvaltaisesti

Hyvinvointialueille tarjottavaan tukiperhetoiminnan palveluumme kuuluu

  • tukiperheiden rekrytointi ja valmennus
  • tukiperheiden huolellinen arviointi ja valinta
  • tukiperheiden ohjaus ja tukeminen

Moniammatillinen henkilökuntamme on käytettävissä aina ja he antavat vahvan tukensa kaikille osapuolille. Varmistaaksemme, että tukiperheet vastaavat aina lasten yksilöllisiä tarpeita, valmennamme perheet huolellisesti lapsen kohtaamiseen ja hänen kanssaan toimimiseen. Tapaamme lasta ja vanhempia varmistaaksemme hyvän yhteistyön sekä keräämme systemaattisesti palautetta kaikilta osapuolilta. Edellytämme kaikilta tukiperheiltämme erillistä sitoutumista lasten suojelemiseksi sekä vähintään yhden vuoden sitoutumista tukiperhetoimintaan.

Tukiperheissämme käy vuosittain yli tuhat eri-ikäistä lasta ja nuorta, joista suurin osa on 3-12-vuotiaita.

Kaikki on ollut kivaa! Kalastaminen, uiminen, leipominen ja mökkeily on erityisen kivaa. Ei ole mitään kurjaa sanottavaa.

Tukiperheessämme käyvä lapsi
lapsi ja nainen ottavat selfietä ja muodostavat käsillään sydämen.
Tukiperhetoiminnan muodot – hyvinvointialueet

Ammatillinen tukiperhetoiminta

Ammatillinen tukiperhetoiminta on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Ammatillisen tukiperheen vanhemmista vähintään yhdellä on sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammatillinen koulutus sekä paljon kokemusta lasten kanssa toimimisesta.

Ammatillisille tukiperheillemme on erillinen valmennus ja he saavat vahvaa tukea koko toiminnan ajan.

maahanmuuttaja poika äitinsä sylissä
Tukiperheiden monikulttuurisuus – hyvinvointialueet

Tukiperheitä maahanmuuttajille

Tukiperhetoiminta voi olla apuna myös kotouttamiseen ja maahanmuuttoon liittyvissä tilanteissa. Tällöin tavoitteena on tukea lapsia, nuoria sekä heidän perheitään, jotta he saisivat kontakteja ja linkkejä suomalaiseen yhteiskuntaan. Työntekijöillämme on paljon kokemusta monikulttuurisesta osaamisesta.

pieni poika istuu naisen sylissä ja ympärillä olevat aikuiset hymyilevät.
Tukiperheiden tuki – hyvinvointialueet

Tuemme tukiperheitä aina

Työntekijämme tukevat tukiperheitä henkilökohtaisesti koko suhteen ajan. Kaikille tukiperheissämme käyville lapsille on otettu tapaturma- ja vastuuvakuutus.

Järjestämme tukiperheille täydennyskoulutusta, sekä monenlaista vertais- ja virkistystoimintaa. Lisäksi järjestömme erityisasiantuntijaverkosto on tarvittaessa käytössä.

Meidät tavoittaa läpi Suomen – ole yhteydessä!

Tukiperhetoimintaa on saatavilla hyvinvointialueille koko Suomessa.
Ota yhteyttä suoraan lähimpään aluepalveluumme ja autamme mielellämme.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

pieni poika pipo päässä pitää naisen kädestä kiinni

Tukiperheeksi

Tukiperheet auttavat sosiaalihuollon tai lastensuojelun lapsia ja heidän perheitään tarjoamalla turvallisen ihmissuhteen sekä vakaata arkea silloin, kun vanhempien voimavarat ovat heikentyneet. Lapsi vierailee tukiperheessä sovitun mukaisesti, tyypillisesti kerran kuukaudessa.

Hinni Pekkarinen henkilökuva
Tarinat 13.7.2023

Saadulle tuelle kiitos

Kun Hinni Pekkarinen kolmen lapsen äitinä oli tilanteessa, jossa omat voimat eivät enää riittäneet, hän haki apua lastensuojelusta. Näin lasten elämään löytyivät turvalliset tukiperheet.