
Tukiperhetoiminta
Tukiperhetoiminta on kuntien sosiaalihuollon tai lastensuojelun asiakasperheille annettavaa avohuollon tukea, jossa lapsi viettää ennalta sovitun ajan tukiperheessä, tyypillisesti yhden viikonlopun kuukaudessa, mutta asuvat muuten omassa kodissa. Työn avulla pyritään ehkäisemään ja vähentämään lapsiperheiden ongelmia ja kuormittuneisuutta.
Tukiperhetoimintamme eri muodot
– myös akuutteihin tilanteisiin
Tukiperhetoiminta ● Ammatillinen tukiperhetoiminta ● Kotouttava tukiperhetoiminta ● Varhaisen tuen tukiperheet
Tukiperhetoimintamme kuuluu tukiperheiden rekrytointi, koulutus sekä huolellinen arviointi ja valinta. Moniammatillisen henkilökuntamme erityisasiantuntijuus ja osaaminen ovat käytettävissä aina ja he antavat vahvan tukensa kaikissa tilanteissa. Varmistaaksemme, että tukiperheet vastaavat aina lasten yksilöllisiä tarpeita, valmennamme perheet asianmukaisesti, tapaamme lasta henkilökohtaisesti usein sekä pyydämme kirjallisesti tietoa vanhemmilta.
Tukiperhettä tarvitaan monenlaisissa tilanteissa
Tukiperhetoiminnan tarkoituksena on auttaa lasta ja perhettä silloin, kun perheen ja vanhempien omat voimavarat ovat heikentyneet tai perheen läheisverkosto puuttuu tai se on kaukana. Tukiperhe voi olla avuksi myös lapsen perhettä kohdanneen kriisin tai haastavan elämäntilanteen aikana.
Tukiperheissämme käy vuosittain yli tuhat eri-ikäistä lasta ja nuorta, joista suurin osa on 3-12-vuotiaita.
Meidät tavoittaa läpi Suomen – ole yhteydessä!
Viidessä eri aluetoimistossamme työskentelee yli 150 alansa huippuammattilaista eri puolelta Suomea. Heidän tukenaan ovat myös valtakunnallisen järjestön erityisasiantuntijat, mm. ylilääkäri, lakimies ja kehittämisyksikön työntekijät. Ota yhteyttä lähimpään toimistoon: