lapset istuvat lattialla villasukat jalassa patteria vasten

Lastenkoti Ritvala

Lastenkoti Ritvala on kodinomainen ja monipuolinen perustason sijaishuoltopaikka, joka sijaitsee rauhallisissa maisemissa Asikkalan Vääksyssä.

Lastenkoti Ritvala on iso omakotitalo rauhallisella alueella järven rannalla Asikkalassa, jossa on hyvät liikunta- ja harrastusmahdollisuudet. Asikkalan koulut sijaitsevat lähellä ja niihin on järjestetty koulukuljetus sekä erillinen pienryhmäopetus. Lahden kattavat palvelut ovat helposti saavutettavissa ja Päijät-Hämeen terveyspalveluiden kuten lasten- ja nuorten psykiatrian kanssa tehdään yhteistyötä.

Ritvala lyhyesti:

  • Perustason sijaishuoltoyksikkö 
  • 7 paikkaa
  • 7-18-vuotiaat
  • Henkilöstömitoitus 1.2
  • Itsenäistymisharjoitteluasunto

Lastenkoti Ritvalassa arjen rakenteen on tehty vahvoiksi ja arki on ennakoitavaa ja säännönmukaista, jota rytmittää yhdessä luodut säännöt. Työskentely on lapsilähtöistä, jossa lapsen yksilöllisyys, osallisuus ja osallistaminen ovat keskeisiä tekijöitä. Omaohjaajuus on tärkeä työmenetelmä lapsen kanssa työskentelyssä ja hänen ikätasoisessa kasvun tukemisessa.

Perheiden kanssa tehtävä yhteistyö on tärkeä osa Ritvalan toimintaa, jotta kasvatuskumppanuus lasten vanhempien ja Ritvalan aikuisten välillä vahvistuisi. Perheitä kannustetaan tulemaan vierailulle Ritvalaan ja heitä varten on myös yöpymismahdollisuus.

”Nuoreni kanssa on tehty tavoitteellista työtä sitkeästi, ja vaikka tilanteet ovat olleet vaikeita, ei ole luovutettu. Henkilökunnan pysyvyys on yksi tärkeä tekijä siihen, että nuoret voivat hyvin.”

Nuoren sosiaalityöntekijä
ruutupaitainen poika pelaa kuulokkeet päässä konsolipeliä

Paikkakyselyt

Ei vapaita paikkoja.

Tiedustelut ja paikkakyselyt:

Lastenkodin johtaja, Tuire Mikkonen-Kalpio
tuire.mikkonen-kalpio@pelastakaalapset.fi
puh. 040 769 1764

Tiloihimme saa tulla tutustumaan etukäteen. Sovithan tapaamisajan etukäteen yksikön johtajan kanssa. Tervetuloa!

tyttö halaa puuta takaapäin, jossa punainen sydän

Yhteystiedot

Lastenkoti Ritvala
Joutsenkuja 25, 17200 Vääksy
puh. 040 560 5145
ritvala@pelastakaalapset.fi

Lastenkodin johtaja, Tuire Mikkonen-Kalpio
puh. 040 769 1764
tuire.mikkonen-kalpio@pelastakaalapset.fi

Vastaava ohjaaja, Minna Korhonen
puh. 050 351 0796
minna.korhonen@pelastakaalapset.fi

Opiskelijayhteistyö

Otamme harjoitteluun keski- ja loppuvaiheen ammattikorkeakouluopiskelijoita; sosionomeja, sairaanhoitajia, toimintaterapeutteja, yhteisöpedagogeja.

Jos olet kiinnostunut suorittamaan työharjoittelun Ritvalassa, ota yhteyttä:
tuire.mikkola-kalpio@pelastakaalapset.fi

lapsi hyppii leikkiruudukolla
Henkilöstö

Pitkäaikainen työryhmä

Ritvalan moniammatilliseen työryhmään kuuluu 9 työntekijää: johtaja, vastaava ohjaaja, ohjaajia ja yöhoitaja. Tiimistä löytyy myös koulutettu seksuaalineuvoja. Työntekijöillä on pitkä kokemus lastensuojelun sijaishuollosta.

Tiimillä on paljon neuropsykiatrista ja autismin kirjo -osaamista ja sitä ylläpidetään ja kehitetään koko ajan. Jokaisella työtekijällä on mahdollisuus henkilökohtaiseen työnohjaukseen ja lisäksi työryhmälle on ryhmätyönohjaus.

Ritvalan arkea voi seurava Instagrammissa.

Kaksi paljasjalkaista lasta makaa vihreällä niityllä
Tilat

Paljon mahdollisuuksia aktiviteetteihin

Ritvala on kolmikerroksinen yli 400 neliöinen omakotitalo varta vasten lastenkodiksi rakennettu. Alueella on hyvät peruspalvelut ja lisäpalveluiden luo Lahteen pääse helposti julkisilla liikennevälineillä.

Ritvalasta jokainen löytää itselleen mieluisia paikkoja: askarteluhuone, biljardihuone, keittiö ja ruokailutilat, olohuone, oleskelutiloja sekä sauna- ja suihkutilat ja verstas, jossa pääsee nikkaroimaan halutessaan. Isolla piha-alueella on lisäksi kesällä kovassa käytössä oleva rantasauna.

Alakerran itsenäistymisasunto on kaksio alakerrassa, johon kuuluu oma sisäänkäynti, keittiö, olohuone, makuuhuone, vaatehuone ja kylpyhuone.

kaksi tyttöä istuu riippukeinussa ja katselee järvelle
Uutta!

Kokemusasiantuntijan tapaaminen

Tarjoamme osana sijaishuollon palveluamme kokemusasiantuntijan tapaamista vanhemmalle osana palveluamme.

Nuori nainen kävelee poispäin kamerasta reppu selässä.
Artikkelit 21.3.2024

Luvatta laitoksesta poistuneen lapsen palauttaminen

Lastensuojelun sijaishuollosta luvatta poistuminen ja sinne palaamatta jättäminen eli hatkaaminen on monitahoinen sosiaalinen ongelma. Hatkaaminen vaarantaa aina lapsen hyvinvoinnin ja sen aikana lapsen arkirytmi rikkoutuu, koulunkäynti keskeytyy ja turvallisuus vaarantuu.

Neljä nuorta istuu ulkona ja juttelee
Uutiset 18.3.2024

Kaislassa VALTTI-vertaisarviointi

Erityislastenkoti Kaislassa toteutettiin VALTTI-vertaisarviointi tammikuussa 2024 Pesäpuun vertaisarvioitsijoiden toimesta, jotka haastattelivat yksikön nuoria.

Care Day'n eli sijaishuollon juhlapäivän värikäs viiri
Uutiset 16.2.2024

Hyvää Care Day’ta eli sijaishuollon juhlapäivää!

Kansainvälistä sijaishuollon juhlapäivää eli Care Day’ta juhlitaan tänä vuonna helmikuun 16. päivä. Juhlapäivän tarkoituksena on juhlistaa sijaishuollossa asuvia tai asuneita lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä henkilöitä.