Digivapaaehtoiseksi

Tule nuorten tueksi nettinuorisotaloon   

Suomen suurin nettinuorisotalo Netari tarjoaa nuorille turvallisen yhteisön, jossa tavata kavereita ja luotettavia aikuisia. Netarissa nuorten tukena toimivat digivapaaehtoiset, jotka kuuntelevat ja tukevat nuoria etänä.

Digivapaaehtoistoiminnan tavoitteena on, että lapsi ja nuori löytää verkosta turvallisen tilan ja aikuisen, jonka kanssa voi luottamuksella keskustella eri asioista sekä mahdollisuuden vertaistuen saamiseen muilta nuorilta eri elämäntilanteissa.

”Vapaaehtoistoiminta on ollut minulle hyvin opettavaista. Olen saanut paremman kuvan nuorten hyvinvoinnista, oppinut tuntemaan itseni paremmin ja oppinut aktiiviseksi kuuntelijaksi. Vaikeat kokemukseni olen pystynyt kääntämään voimavaraksi, josta on apua muille. Päivän päätteeksi auttamisesta jää hyvä mieli ja voimaantumisen tunne.” 

”Opiskelen yhteisöpedagogiksi, ja Pelastakaa Lapset ry:n vapaaehtoistoiminta vahvistaa ja kehittää taitojani ammatillisesta näkökulmasta käytännön kautta.” 

Mitä digivapaaehtoiset tekevät?

Vapaaehtoiset ovat läsnä, kuuntelevat ja tukevat nuoria Netarin chat –palveluissa, ryhmämuotoisissa palveluissa tai pelitoiminnassa.  Ohjaajat käyvät digivapaaehtoistoiminnan peruskoulutuksen ja perehdytyksen Netarin palveluihin.

Mitä odotamme digivapaaehtoiselta?

Vapaaehtoistyö edellyttää ensisijaisesti kiinnostusta nuorten kanssa tehtävästä työstä. Odotamme digivapaaehtoisilta yli 20 vuoden ikää, hyvää suomen kielen taitoa, luotettavuutta, ymmärrystä ja kokemusta verkkokeskusteluista ja sosiaalisen median käytöstä, riittävän tasapainoista elämäntilannetta sekä aikaa toimintaan noin 1-4 kertaa kuukaudessa muutaman tunnin kerrallaan.

Haluatko osallistua tapahtumiin?

Digivapaaehtoiset osallistuvat erilaisiin nuorille suunnattuihin tapahtumiin yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöiden kanssa. Tapahtumiin voivat osallistua kaikki peruskoulutuksen käyneet vapaaehtoiset. Tapahtumia, joihin Netari osallistuu ovat esimerkiksi Summer Assembly, Hypecon ja Tubecon.

Miten pääsen digivapaaehtoiseksi?

Ota meihin yhteyttä

Voit olla meihin yhteydessä täyttämällä alla olevan lomakkeen.

Saat lisätietoa ja hakemuksen

Työntekijämme ovat sinuun yhteydessä ja lähettävät hakemuksen.

Osallistut valmennukseen

Saat koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan.

Voit toimia vapaaehtoisena

Pääset tukemaan nuoria verkossa.

Katso seuraavat vapaaehtoisten valmennukset

Event banner: From Awareness to Action - Tackling Child Sexual Abuse in Europe through Prevention and Collaboration in Brussels
Brussels

Hybrid Seminar: From Awareness to Action – Tackling Child Sexual Abuse in Europe through Prevention and Collaboration

Hybrid Seminar: From Awareness to Action – Tackling Child Sexual Abuse in Europe through Prevention and Collaboration 30 October, in Brussels.

Ota meihin yhteyttä

Elina Porraslampi

tiimivastaava, digitaaliset palvelut