Erityislastenkoti Kaislan olohuone ja keittiö alakerrassa.

Erityislastenkoti Kaisla

Vantaanlaaksossa sijaitseva erityislastenkoti Kaisla tarjoaa sijaishuoltoa huostaanotetuille kouluikäisille lapsille ja nuorille, joista useilla on neuro- ja lastenpsykiatrisia ongelmia.

Erityislastenkoti Kaisla sijaitsee Vantaalla rauhallisella omakotitaloalueella monipuolisten palveluiden läheisyydessä. Kaislasta on sujuvat kulkuyhteydet lähellä sijaitseviin kouluihin, joiden kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Myös terveyspalvelut kuten lasten ja nuorten psykiatrian poliklinikat sekä kuntoutuspoliklinikka ovat lyhyen matkan päässä. Lähiympäristössä on hyvät ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet.

Kaisla lyhyesti:

  • Erityistason sijaishuoltoyksikkö 
  • 7 paikkaa
  • 7-18-vuotiaat
  • Henkilöstömitoitus 1.39
  • Itsenäistymisharjoitteluasunto

Toiminta perustuu omaohjaajasuhteelle (kiintymyssuhdeajattelu), toiminnallisuuteen, yhteisöllisyyteen sekä perhe- ja verkostotyöhön. Kaislassa työskennellään läheisessä yhteistyössä lapsen läheisverkoston ja lapsen asioista vastaavien viranomaisten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Merkittävässä roolissa on lapsen perheen ja läheisten kanssa tehtävässä yhteistyössä on ns. kasvatuskumppanuus.

Ohjaajat on kivoja, kun ne hassuttelee”

Erityislastenkoti Kaislan ylä kerran käytävän lasten ja nuorten tekemiä grafitteja seinällä

Paikkakyselyt

Ei vapaita paikkoja, seuraava paikka vapautumassa 29.7.

Tiedustelut ja paikkakyselyt:

Lastenkodin johtaja, Kaj Lähteenmäki
kaj.lahteenmaki@pelastakaalapset.fi
puh. 050 595 8312

Tiloihimme saa tulla tutustumaan etukäteen. Sovithan tapaamisajan etukäteen yksikön johtajan kanssa. Tervetuloa!

Erityislastenkoti Kaislan rakennuksen etupihalla on lasten tekemä linnunpönttö

Yhteystiedot

Erityislastenkoti Kaisla
Viiripolku 1a, 01670 Vantaa
puh. 050 475 0824
kaisla@pelastakaalapset.fi

Lastenkodin johtaja, Kaj Lähteenmäki
puh. 050 595 8312
kaj.lahteenmaki@pelastakaalapset.fi

Vastaava ohjaaja, Viivi-Lotta Leskinen
puh. 050 430 2628
viivi.leskinen@pelastakaalapset.fi

Opiskelijayhteistyö

Otamme harjoitteluun keski- ja loppuvaiheen ammattikorkeakouluopiskelijoita; sosionomeja, sairaanhoitajia, toimintaterapeutteja, yhteisöpedagogeja. Jos olet kiinnostunut suorittamaan työharjoittelun Kaislassa, ota yhteyttä:
kaisla@pelastakaalapset.fi tai viivi.leskinen@pelastakaalapset.fi

Opiskelijapalaute: “Harjoitteluideni perusteella koen, että nuoria kohdellaan Kaislassa kunnioittavasti; heitä kuunnellaan, kannustetaan ja heidän arkeaan pyritään tukemaan yksilöllisesti. Olen harjoitteluideni aikana oppinut paljon erityisnuorten ohjaus-, vuorovaikutus- ja kohtaamistaitoja sekä ohjaajilta, että yksikön nuorilta. Ilmapiiri on mielestäni Kaislassa todella hyvä. Olen harjoitteluideni aikana huomannut, että työyhteisössä arvostetaan jokaista, myös opiskelijoita omana itsenään. Kertaakaan ei ole ollut sellainen olo, ettei haluaisi tulla Kaislaan.”

Erityislastenkoti Kaislan keittiön pöydän äärellä työntekijä lukee lehteä.
Henkilöstö

Moniammatillinen työryhmä

Kaislan moniammatilliseen työryhmään kuuluu 11 työntekijää: johtaja, vastaava ohjaaja, ohjaajia sekä yö- ja sairaanhoitaja.

Tiimin  neuropsykiatrista ja psykiatrista osaamista ylläpidetään ja kehitetään koko ajan. Jokaisella työtekijällä on mahdollisuus henkilökohtaiseen työnohjaukseen ja lisäksi työryhmälle on ryhmätyönohjaus.

Kaislan arkea voi seurata Instagrammissa.

Erityislastenkoti Kaislan kaksi kerrosta.
Tilat

Kaislassa on tilaa kaikille

Kaisla on kaksikerroksinen yli 550 neliöinen vuonna 2009 rakennettu omakotitalo. Samalla tontilla sijaitsee erityislastenkoti Pärske, jonka kanssa tehdään aktiivista yhteistyötä.

Lasten omat huoneet sijaitsevat ylimmässä kerroksessa, jotka he sisustavat omaohjaajien avustuksella.  Huoneita ei käytetä muuhun tarkoitukseen, vain omaisten ja läheisten tarvittavaan yöpymiseen. Yläkerrassa on myös useita lasten yhteisiä WC- ja kylpyhuoneita.

Yhteiset tilat ovat kahdessa kerroksessa: askartelu-, peli-, harraste-, keittiö- ja pyykkihuone, saunatilat ja verstastila. Henkilökunnalla on käytössään sosiaali-, toimisto- ja neuvottelutiloja.

kaksi tyttöä istuu riippukeinussa ja katselee järvelle
Uutta!

Kokemusasiantuntijan tapaaminen

Tarjoamme osana sijaishuollon palveluamme kokemusasiantuntijan tapaamista vanhemmalle osana palveluamme.

Erityislastenkoti Kaislan jalkapallopeli
Tarinat 25.6.2024

“Ei se nyt niin paha ollut joutua tänne”

Kymmenen vuoden aika erityislastenkoti Kaislassa on ollut täynnä muistoja ja elämän merkittäviä hetkiä. Pian tämä pitkäaikainen sijaishuollon jakso päättyy, kun nuori valmistautuu itsenäistymään ja muuttamaan omaan asuntoon.

Lastenkoti Suvilinan risteilyllä pelataan bingoa
Tarinat 11.6.2024

Veetin tarina: Lastenkodista eväät itsenäiseen elämään

Suvilinnan lastenkoti sai syyskuussa 2019 uuden asukkaan, kun 14-vuotias Veeti* muutti taloon. Veetin elämä muuttui merkittävästi, ja hän aloitti itsenäistymisen uudessa ympäristössä.

Nainen ja nuori mies keskustelevat vastakkain, van käden näkyvissä
Uutiset 2.5.2024

Erityislastenkoti Raunilassa perhetyö on erityinen osa toimintaa

Erityislastenkoti Raunilassa on vahvistettu lapsen sijoituksen alussa tehtävää yhteistyötä lapsen, hänen vanhempiensa ja yksikön välillä tiivistetyillä perhetapaamisilla.