Paikallisyhdistyksen vapaaehtoiseksi

Ilmapalloja ulkoilmatapahtumassa puistossa.

Tule toimimaan kanssamme lasten hyväksi

Paikallisyhdistyksessä tuet oman lähialueesi lapsia ja nuoria yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. 

Paikallisyhdistyksemme toimivat oman alueensa lasten ja nuorten hyväksi monin tavoin järjestön yhteisten päämäärien mukaisesti.

Toiminnan tärkeitä osa-alueita ovat lasten ja nuorten harrastamisen ja opintojen tukeminen, vaikuttamistyö ja kriisivalmius. Yhdistykset järjestävät myös monenlaista toimintaa ja tapahtumia lapsille ja lapsiperheille.

Elämässä pärjääminen ei aina ole vapaaehtoista. Auttaminen on. Käytä se mahdollisuus rohkeasti.
Yhdistyksen vapaaehtoinen 

Erilaisia vapaaehtoistehtäviä yhdistyksen tarpeen mukaan

Yhdistyksemme toimivat pääosin vapaaehtoispohjalta noin 900 vapaaehtoisen voimin. Vapaaehtoistehtävät vaihtelevat yhdistyksen toimintamuotojen mukaan. Paikallisyhdistyksessä voit hyödyntää omaa osaamistasi ja oppia uutta toimien omien voimavarojesi ja käytettävissäsi olevan vapaa-ajan mukaan yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa.

Yhdistyksen vapaaehtoisena voit esimerkiksi:

  • osallistua lasten tapahtuman järjestelyihin
  • olla mukana toteuttamassa varainkeruuta esimerkiksi kirpputorin tai myyjäisten muodossa
  • organisoida ja suunnitella tapahtumia ja tilaisuuksia
  • tehdä viestintätehtäviä (erityisesti some-osaajia kaivataan) 
  • hoitaa yhdistyksen hallinnollisia tehtäviä (esim. jäsenasiat ja talous)
  • suunnitella ja kehittää yhdistyksen toimintaa.

Osa yhdistyksistä toteuttaa myös Lapsiystävällinen tila -toimintaa, johon vaaditaan koulutus. Lisätietoa: Ryhdy valmiuden vapaaehtoiseksi

Tule mukaan innostavaan porukkaan – saat merkityksellistä tekemistä lasten hyväksi! 

Toimiminen yhdistyksen vapaaehtoisena kiinnostaa

70 %
vuosina 21-22 liittyneistä jäsenistä
52 %
kaikista jäsenistä
90 %
toimisi mieluiten yhdessä muiden kanssa
45 %
toimisi säännöllisesti jos voi vaikuttaa ajankohtaan ja kestoon
Tuntuu hyvältä olla tekemässä hyvää lapsille ja nuorille yhdessä kivojen ihmisten kanssa.
Yhdistyksen vapaaehtoinen

Paikallisyhdistysten vapaaehtoistehtävät vaihtelevat kunkin yhdistyksen toimintamuotojen ja tarpeen mukaan. Yhdistys määrittelee tehtävät ja niiden toteutuksen. Useimmissa yhdistyksissä ei vaadita jäsenyyttä vapaaehtoisena toimimiseen. Sen sijaan joihinkin tehtäviin vaaditaan koulutusta ja rikostaustaotetta, jos toimitaan lasten kanssa. Kysy lisää vapaaehtoistehtävistä omasta paikallisyhdistyksestäsi.

 

Yhdistyksemme toimivat pääosin vapaaehtoispohjalta noin 870 vapaaehtoisen voimin eikä ilman vapaaehtoisia olisi mahdollista toteuttaa paikallista auttamistyötä ympäri Suomen. Jokaista tarvitaan!

Voit olla mukana eri tavoin tukemassa oman alueesi lapsia, nuoria ja lapsiperheitä. Yhdistyksessä toimitaan yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Pääset mukaan innostavaan porukkaan ja voit vaikuttaa tehtävien sisältöön ja toteutustapaan. Voit käyttää omia vahvuuksiasi ja oppia uutta sekä osallistua yhdistyksen toiminnan kehittämiseen. 

Jäsenenä voit osallistua myös yhdistyksen päätöksentekoon ja jäsenmaksulla tuet paikallisyhdistyksesi ja koko järjestön toimintaa. Tarjoamme yhdistyksen toiminnassa mukana oleville aktiiveille ja luottamushenkilöille mm. koulutuksia ja järjestön ammattilaisten tuen.

Useimmissa yhdistyksissä ei vaadita jäsenyyttä vapaaehtoisena toimimiseen mutta toki jäsenyyttä suositellaan kaikille. Jäsenenä olet osa järjestöä ja voit osallistua yhdistyksen päätöksentekoon. Jäsenmaksulla tuet paikallisyhdistyksesi ja koko järjestön toimintaa. Jäsenyydellä osoitat myös tukesi lapsen oikeuksien hyväksi tehtävälle työlle.

Ota yhteyttä oman alueesi paikallisyhdistykseen ja kerro kiinnostuksestasi toimia vapaaehtoisena. Kysy avoimia vapaaehtoistehtäviä tai kerro omista kiinnostuksen kohteistasi ja osaamisestasi. Voitte yhdessä pohtia tilanteeseen ja tarpeisiin sopivaa merkityksellistä tekemistä yhdistyksessä.

Vuonna 2023

71
paikallisyhdistystä toimi ympäri Suomen
900
yhdistysten vapaaehtoista auttoi lapsia ja nuoria
14 000
lasta autettiin paikallisesti yhdistysten kautta
Punainen sydän
190
tapahtumaa järjestettiin lapsiperheille
Pelastakaa Lasten yhdistysaktiivi Päivi Korolainen

“Ei lasten puolesta ole muitakaan puhujia, kuin aikuiset” 

25 vuoden vapaaehtoistyö paikallisyhdistyksessä on rakentanut Päiville vahvan ymmärryksen lasten asioiden puolesta taistelemisen merkityksestä. 

Sinua voisi kiinnostaa myös