Harrastustuki

Lapsi sinisessä pelipaidassa jalkapallo kainalossa, taustalla kaksi muuta lasta samanlaisissa paidoissa.

Mahdollisuus harrastaa kuuluu jokaiselle

Harrastustukea myönnetään alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden harrastuksen jatkuminen tai sen aloittaminen on uhattuna perheen tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi.

Harrastustukea voi saada:

  • ohjattuun ja säännölliseen harrastamiseen
  • harrastusvälineiden- ja varusteiden hankintaan
  • harrastusmaksujen kustantamiseen
  • harrastuksen osallistumisen kohtuullisiin lisäkustannuksiin, kuten leirimaksuihin
  • muihin harrastuksen aloittamiseen tai jatkamiseen liittyviin välttämättömiin kustannuksiin.

Harrastustukea voidaan myöntää lapselle tai nuorelle todellisten kulujen perusteella. Tukea ei myönnetä ryhmille tai harrastusseuroille.

Harrastustukea voit hakea suoraan kotikuntasi omasta tai lähimmästä Pelastakaa Lasten paikallisyhdistyksestä.

”Ilman tukea en voisi jatkaa minulle rakasta ja tärkeää harrastusta. Tuntuisi kurjalta jäädä pois porukasta, mikä on tullut tärkeäksi muutenkin ja olen saanut sieltä uusia ystäviä.”

Näin haet harrastustukea

Löydä lähin paikallisyhdistyksesi

Tutustu hakuohjeisiin

Valitsemasi paikallisyhdistyksen nettisivuilla.

Tee hakemus

Ja osoita se suoraan paikallisyhdistykselle hakuohjeiden mukaisesti.

Päätös tuesta

Vapaaehtoisvoimin toimiva yhdistyksemme palaa sinulle, kun hakemuksesi on käsitelty.

Paikallisyhdistyksemme myöntävät harrastustukea tarveharkintaisesti ja käytettävissään olevien avustusvarojen puitteissa. Koska paikallisyhdistyksemme toimivat pääasiassa täysin vapaaehtoisvoimin, voi yhteydenottoihin reagointi ja hakemusten käsittely ottaa joskus hieman aikaa.

Harrastustuen hakemukset osoitetaan oman paikkakunnan paikallisyhdistykselle. Poikkeuksena Helsingin alueen lapset, joille myönnetään harrastustukea keskustoimiston kautta.  

  • Etsi oman paikkakuntasi paikallisyhdistys . Harrastustuen hakuohjeet ja yhteystiedot löytyvät jokaisen paikallisyhdistysten omilta sivuilta. Hakuajoissa on paikkakuntakohtaisia eroja. 
  • Jos paikkakunnallasi ei ole omaa paikallisyhdistystä, katso sinua lähinnä sijaitsevan yhdistyksen sivuilta onko sinulla ulkopaikkakuntalaisena mahdollisuus hakea tukea. Jos yhdistyksen sivuilla ei ole tästä mainintaa, voit ottaa yhdistykseen yhteyttä ja kysyä asiaa. 

Yhdistykset myöntävät tukea tarveharkintaisesti ja käytettävissään olevien avustusvarojen puitteissa. Koska paikallisyhdistyksemme toimivat pääasiassa täysin vapaaehtoisvoimin, voi yhteydenottoihin reagointi ja hakemusten käsittely ottaa joskus hieman aikaa. 

Harrastustuki on lasten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta edistävää tukea alle 18-vuotiaille lapsille, joiden mahdollisuus osallistua harrastuksiin on uhattuna perheen taloudellisen tilanteen vuoksi.

Hankinnat ja kulut on pystyttävä osoittamaan kuittien tai muun hyväksyttävän tositteen avulla. 

“Koin todella tärkeäksi, että sain kerrankin tehdä sitä mitä rakastan pelkäämättä, että se vaikuttaa rahatilanteeseemme.”

Nuori mies lavalla laulamassa mikrofoniin.
Tarina

Musiikkiharrastuksesta voimaa vaikeuksiin

Joacimin lapsuudessa perheellä oli tiukkaa rahasta. Harrastustuen avulla nuori syövän sairastanut artisti pääsi kehittymään ja tekemään omaa musiikkia

Äiti ja lapsi istuvat sohvalla ja katsovat toisiaan silmiin.
Tarina

Oma juttu löytyi

Harrastustuki mahdollistaa Kasasen perheen lasten harrastamisen ja tuo arkeen yhteisöllisyyttä, ystäviä ja rutiineja myös vaikeampina aikoina.

Vuonna 2023

2719
lasta ja nuorta sai harrastustukea
56
paikallisyhdistystä jakoi harrastustukea
760 778
eurolla tuimme lasten ja nuorten harrastamista
13 909
lasta ja nuorta sai tukea Eväitä Elämälle -ohjelman kautta

Eväitä Elämälle -ohjelma

Vuonna 2023 Eväitä Elämälle -ohjelman kautta tuettiin 13 909 vähävaraisen perheen lasta ja nuorta harrastus- ja oppimateriaalituen sekä mentoroinnin kautta. Ruoka-apua sai 10 993 lasta.

Ohjelmassa mukana olevat noin 60 Pelastakaa Lasten paikallisyhdistystä jakavat tukea lapsille ja nuorille, joiden mahdollisuus harrastamiseen tai toisen asteen opintoihin on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Ruoka-apua jaetaan lahjakortteina vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneille lapsiperheille.

Eväitä Elämälle -ohjelma ei toteutuisi ilman vapaaehtoistemme ja lahjoittajiemme arvokasta tukea. Yhdessä voimme tarjota harrastus- ja koulutusmahdollisuuksia sekä apua ruokakuluihin heille, jotka niitä kipeimmin tarvitsevat!

Eväitä Elämälle -ohjelma – Pelastakaa Lapset

Haluatko tukea Eväitä Elämälle -ohjelmaa?

Lahjoita

Auta lapsia, nuoria ja lapsiperheitä lahjoituksella.

Liity jäseneksi

Jäsenenä tuet suoraan tukea jakavan yhdistyksen toimintaa.

Vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisena voit olla jakamassa tukea yhdistyksessä.

Sinua voisi kiinnostaa myös