lastenkoti raunilan olohuone, jossa televisio, ruokailupöytä ja sohva

Erityislastenkoti Raunila

Erityislastenkoti Raunila on Jyväskylässä sijaitseva lastensuojelun sijaishuoltoyksikkö seitsemälle kouluikäiselle neuropsykiatrista tukea tarvitsevalle lapselle tai nuorelle.

Erityislastenkoti Raunila tarjoaa kodinomaisen ja yhteisöllisen sijaishuollon paikan rauhallisella Lohikosken pientaloalueella Jyväskylän keskustan ja kattavien palveluiden läheisyydessä. Alakoulu on naapurustossa ja yläkoulutkin lyhyen matkan päässä. Koulujen kanssa pidetään säännöllisesti yhteyttä ja koulun henkilökuntaa kutsutaan joka syksy tutustumaan Raunilaan ja sen yhteisöön.

Raunila lyhyesti:

  • Erityistason sijaishuoltoyksikkö 
  • 7 paikkaa
  • 7-18-vuotiaat
  • Henkilöstömitoitus 1.32
  • Itsenäistymisharjoitteluasunto

Raunilassa arki on säännöllistä, jossa välitön vuorovaikutus, ennustettava arki ja jatkuvuus luovat turvaa. Lasten osallisuutta pyritään lisäämään kaikessa toiminnassa ja päivärytmi, ruoanlaitto, matkustaminen ja omien asioiden hoito ovat osa yksikön kuntouttavaa arkea. Raunilassa pyritään löytämään jokaiselle lapselle omien vahvuuksien ja kiinnostuksen kohteiden mukainen harrastus tukemaan kuntoutusta.

Raunilassa aikuiset kulkevat rinnalla, vaikka välillä mokaisikin. Raunilan aikuisten takia tiedän olevani tärkeä ja arvokas omana itsenäni.

erityislastenkoti raunilam ruokapöytä keittiössä

Paikkakyselyt

Kaksi paikka vapaana

Tiedustelut ja paikkakyselyt:

Lastenkodin johtaja, Anita Reiman
anita.reiman@pelastakaalapset.fi
puh. 040 7578 222

Tiloihimme saa tulla tutustumaan etukäteen. Sovithan tapaamisajan etukäteen yksikön johtajan kanssa. Tervetuloa!

erityislastenkoti raunilan pääsiäiskukat ja koriste

Yhteystiedot

Erityislastenkoti Raunila
Katajatie 3, 40250 Jyväskylä
puh. 040 583 6466
raunila@pelastakaalapset.fi

Lastenkodin johtaja, Anita Reiman
puh. 040 7578 222
anita.reiman@pelastakaalapset.fi

Vastaava ohjaaja, Mikko Hyytiä
puh. 050 434 5686
mikko.hyytia@pelastakaalapset.fi

Opiskelijayhteistyö

Tarjoamme keski- ja loppuvaiheen ammattikorkeakouluopiskelijoille käytännön harjoittelupaikkoja (sosionomi, sairaanhoitaja, yhteisöpedagogi) harjoittelujakson ollessa vähintään 6 viikkoa. Lasten toiveesta emme toteuta opiskelijoiden vierailukäyntejä.

Jos olet kiinnostunut suorittamaan työharjoittelun Raunilassa, ota yhteyttä Jobstebin kautta tai sähköpostitse: raunila@pelastakaalapset.fi

lapsi hyppii leikkiruudukolla
Henkilöstö

Tiimi, joka tekee sydämellä töitä

Raunilassa työskentelee 10 hengen moniammatillinen ja työhönsä sitoutunut tiimi: johtaja, vastaava ohjaaja, ohjaajia ja sairaanhoitaja.

Työryhmän neuropsykiatrista ja psykiatrista erikoisosaamista ylläpidetään ja kehitetään koko ajan.  Ammatillista työotetta tukevat viikoittaiset kasvatuskokoukset, ryhmä- ja yksilötyönohjaukset sekä nuorisopsykiatrin konsultaatiot.

erityislastenkoti raunilan keittiössä pullia
Tilat

Raunilassa on paljon yhteistä tilaa

Raunila sijaitsee vain kolmen kilometrin päässä Jyväskylän keskusta, hyvien harrastus- ja ulkoilumahdollisuuksien läheisyydessä.

Kaksikerroksisessa omakotitalossa on runsaasti yhteistä tilaa. Yläkerrasta löytyvät iso olohuone, keittiö ja ruokailutila, yhdistetty tv- ja palaverihuone, saunatilat  ja takkahuone, missä on lasten käytössä oleva tietokone.  Toimistotilat ovat myös talon yläkerrassa.

Naapurikiinteistössä on erillinen asumisharjoitteluyksiö, jossa nuoret pääsevät harjoittelemaan itsenäisempää elämää turvallisesti ennen siirtymistään jälkihuoltoon tai itsenäiseen elämään.

 

kaksi tyttöä istuu riippukeinussa ja katselee järvelle
Uutta!

Kokemusasiantuntijan tapaaminen

Tarjoamme osana sijaishuollon palveluamme kokemusasiantuntijan tapaamista vanhemmalle osana palveluamme.