perhekuntoutusyksikkö tyrskyn yhteistilassa iso ikkuna luontoon,

Perhekuntoutusyksikkö Tyrsky

Espoossa sijaitseva Tyrsky on kodikas ja lapsilähtöinen perhekuntoutusyksikkö lastensuojelun asiakkaina oleville perheille, jotka tarvitsevat intensiivisen perhekuntoutusjakson.

Perhekuntoutusyksikkö Tyrsky on yli 7 vuotisen toimintansa aikana auttanut yli 80 lapsiperhettä, joista 90 % on palannut kotiin yhdessä perheenä. Nykyiset tilat sijaitsevat vuonna 2022 valmistuneessa rivitaloyhtiössä Espoon Vesirattaanmäellä, jossa käytössä on neljä erillistä kuntoutusasuntoa sekä yhteisö- ja toimistotiloja. 

Tyrsky lyhyesti:

  • Perhetilanteen kokonaisvaltaista arviointia ja lapsiperheiden kuntoutusta
  • Ympärivuorokautinen perhekuntoutusyksikkö
  • 4 erillistä kuntoutusasuntoa: kaksiot 38m2 ja 2 x 41,5m2 ja kolmio 65,5 m2 – katso kuvia tiloista!
  • 0-17 vuotiaat lapset huoltajan/huoltajien kanssa
  • Työmenetelmiä: perhearviointi, VAHU-arviointi, MIM-vuorovaikutushavainnointi, hoivaa ja leiki -vuorovaikutuksen tuki, vuorovaikutteinen leikki, vanhemmuuden roolikartta. Voit lukea lisää työmenetelmistä täältä.

Asiakasperheet saavat Tyrskyssä päivittäin tiivistä ja suunnitelmallista ympärivuorokautista kuntouttavaa ohjausta ja tukea. Tavoitteena on saavuttaa hyvä arki perheen toimintarakenteita ja taitoja vahvistamalla. Kuntoutusjakso kestää perhekohtaisesta kuntoutussuunnitelmasta riippuen yleensä 2-6 kuukautta ja sen aikana kartoitetaan perheen voimavaroja, vahvuuksia ja vaikeuksia. Kartoituksen ja yhteisen arvioinnin perusteella tehdään kuntoutusjakson jälkeinen jatkosuunnitelma ja sovitaan mahdollisesta jälkityöstä.

”Olette olleet kannustavia ja ystävällisiä ihmisiä. Tämä on kiva paikka. Tyrsky on paikka, jossa tehdään ihmisistä vahvoja ja haluan kiit­tää teitä.

Asiakasäiti
Perhekuntoutusyksikkö TYrskyn kaksion olohuoneen sohva ja televisiotaso

Paikkakyselyt

Kaksio vapautuu heinäkuun alussa.

Tiedustelut ja paikkakyselyt:

Tiimin vastaava, Elina Peltoniemi
puh. 040 825 5997
elina.peltoniemi@pelastakaalapset.fi

Yksikön johtaja, Sami Köykkä
sami.koykka@pelastakaalapset.fi
puh. 050 433 1380

Kriisitilanteissa vapaista paikoista voi kysellä ympärivuorokauden numerosta: 050 433 1425.

kanerva ja lyhty perhekuntoutusyksikkö tyrskyn etuovella

Yhteystiedot

Perhekuntoutusyksikkö Tyrsky
Vesirattaantie 4 C 13, 02740 Espoo

puh. 050 433 1425 (työntekijät)
tyrsky@pelastakaalapset.fi

Yksikön johtaja, Sami Köykkä
puh. 050 433 1380
sami.koykka@pelastakaalapset.fi

Opiskelijayhteistyö

Otamme harjoitteluun keski- ja loppuvaiheen ammattikorkeakouluopiskelijoita; sosionomeja, sairaanhoitajia, toimintaterapeutteja.

Jos olet kiinnostunut suorittamaan työharjoittelun Tyrskyssä, ota yhteyttä:
tyrsky@pelastakaalapset.fi

perhekuntoutusyksikkö Tyrskyn lasten leikkitila ja leluja
Toiminta

Yksilöllisesti yhteisössä

Tyrskyn toimintamalli tukee perheiden yksilöllisempää arjen opettelua. Perheet asuvat omissa kuntoutusasunnoissa, joissa jokainen perhe vastaa itse ruoanlaitosta, pyykkihuollosta ja asunnoiden siisteydestä. Työntekijämme ovat paikalla ympärivuorokautisesti ja tukevat perheitä tapaamalla heitä useita kertoja päivässä.

Erilaiset yhteisölliset aktiviteetit kuten lasten ja vanhempien ryhmät, yhteisökokoukset ja koko kuntoutusväen yhteiset aamun sohvahetket, ruokailut ja retket ovat olennainen osa yhteisön arkea ja antavat perheille mahdollisuuden keskinäisen vertaistukeen ja lisäävät sosiaalisia suhteita sekä vuorovaikutustaitoja.

Tyrskyn arkea voi seurata Instagrammissa.

 

Perhekuntoutusyksikkö Tyrskyn henkilöstö
Henkilöstö

Moniammatillinen työryhmä

Tyrskyn arjesta vastaa moniammatillinen tiimi: johtaja, tiimin vastaava, perheohjaajat sekä sairaanhoitaja ja yöhoitaja. Tarvittaessa käytössä on pari- ja perheterapeutti ja kokemusasiantuntija. Työryhmällä on laajaa osaamista mm. monikulttuurisesta työskentelystä, neuropsykiatriasta, pari- ja perheterapiasta, toimintaterapiasta sekä yhteisöllisestä työskentelytavasta.

Työntekijät saavat säännöllisesti täydennys- ja menetelmäkoulutusta mm. vuorovaikutustyöskentelyyn (MIM, Nepsy, HoiLei). Jokaisella työtekijällä on mahdollisuus henkilö- ja ryhmätyönohjaukseen.

Tilat

Kaikki tarvittava perheen arkeen

Tyrskyn kuntoutusasunnot ovat täysin varusteltuja ja soveltuvat eri kokoisille lapsiperheille – vastasyntyneistä vanhempiin lapsiin. Asunnoissa on avokeittiö, olohuone, kylpyhuone sekä asunnon koosta riippuen makuuhuoneita. Perheet voivat tuoda omia sisustus- ja henkilökohtaisia tavaroita asuntoon.

Yhteisötila on perheiden käytössä yksilö- ja perhekeskusteluita, neuvotteluita ja muuta kuntoutuksen aikaista työskentelyä varten.

Kiinteistön pihalla on keinut sekä tilaa erilaisiin leikkeihin palloilusta pulkkailuun. Taloyhtiöllä on parkkitilaa asiakkaiden ja vierailijoiden autoille.

kaksi tyttöä istuu riippukeinussa ja katselee järvelle
Uutta!

Kokemusasiantuntijan tapaaminen

Tarjoamme osana perhekuntoutuksen palveluamme kokemusasiantuntijan tapaamista vanhemmalle osana palveluamme.

Perhekuntoutusyksikkö Tyrsky, asiakasäiti pitää sylissään pientä vauvaansa ja istuu lattialla selkä kameraan päin
Tarinat 30.5.2024

”Olen nyt paljon luottavaisempi tulevaisuuden suhteen”

Perhekuntoutusyksikkö Tyrskyn asiakasäiti ja hänen pieni lapsensa ovat saaneet apua ja tukea yhteiseen elämäänsä perhekuntoutuksesta. Työntekijöidemme vankka luottamus ja usko perheeseen ovat olleet keskeisiä tekijöitä kuntoutusprosessissa.

PIeni saparopäinen tyttö leikkii lattialla palikoilla
Uutiset 27.10.2023

Lasten oikeudet Tyrskyn lasten silmin

Perhekuntoutusyksikkö Tyrskyssä vietettiin Lapsen oikeuksien teemakuukausi, ja keskustelua lasten oikeuksista käytiin lasten kanssa.

perhekuntoutusyksikkö tyrskyn työntekijä ja asiakaslapsi tietokoneella.
Uutiset 3.7.2023

Lapsen osallisuus kuntoutusprosessissa

Perhekuntoutusyksikkö Tyrskyssä lasten osallisuutta arjessa vahvistetaan siten, että osallistavaan kirjaamiseen osallistuvat myös lapset ikätasoisesti.