perhekuntoutusyksikkö tyrskyn yhteistilassa iso ikkuna luontoon,

Perhekuntoutusyksikkö Tyrsky

Espoossa sijaitseva Tyrsky on kodikas ja lapsilähtöinen perhekuntoutusyksikkö lastensuojelun asiakkaina oleville perheille, jotka tarvitsevat intensiivisen perhekuntoutusjakson.

Perhekuntoutusyksikkö Tyrsky on yli 6 vuotisen toimintansa aikana auttanut yli 70 lapsiperhettä, joista 90 % on palannut kotiin yhdessä perheenä. Nykyiset tilat sijaitsevat vuonna 2022 valmistuneessa rivitaloyhtiössä Espoon Vesirattaanmäellä, jossa käytössä on neljä erillistä kuntoutusasuntoa sekä yhteisö- ja toimistotiloja. 

Tyrsky lyhyesti:

  • Ympärivuorokautinen perhekuntoutusyksikkö
  • 4 erillistä kuntoutusasuntoa: yksiö 28m2, kaksiot 38m2 ja 41,5m2 ja kolmio 65,5 m2 – katso kuvagalleria!
  • 0-17 vuotiaat lapset huoltajan/huoltajien kanssa
  • Työmenetelmiä: perhearviointi, VAHU-arviointi, MIM-vuorovaikutushavainnointi, hoivaa ja leiki -vuorovaikutuksen tuki, vuorovaikutteinen leikki, vanhemmuuden roolikartta

Asiakasperheet saavat Tyrskyssä päivittäin tiivistä ja suunnitelmallista ympärivuorokautista kuntouttavaa ohjausta ja tukea. Tavoitteena on saavuttaa hyvä arki perheen toimintarakenteita ja taitoja vahvistamalla. Kuntoutusjakso kestää perhekohtaisesta kuntoutussuunnitelmasta riippuen yleensä 2-6 kuukautta ja sen aikana kartoitetaan perheen voimavaroja, vahvuuksia ja vaikeuksia. Kartoituksen ja yhteisen arvioinnin perusteella tehdään kuntoutusjakson jälkeinen jatkosuunnitelma ja sovitaan mahdollisesta jälkityöstä.

”Olette olleet kannustavia ja ystävällisiä ihmisiä. Tämä on kiva paikka. Tyrsky on paikka, jossa tehdään ihmisistä vahvoja ja haluan kiit­tää teitä.

Asiakasäiti
perhekuntoutusyksikkö Tyrskyn asunnon oleskelutila, jossa varusteet vastasyntyneelle

Paikkakyselyt

Kaksio vapaana.

Tiedustelut ja paikkakyselyt:

Tiimin vastaava, Elina Peltoniemi
puh. 040 825 5997
elina.peltoniemi@pelastakaalapset.fi

Yksikön johtaja, Sami Köykkä
sami.koykka@pelastakaalapset.fi
puh. 050 433 1380

Kriisitilanteissa vapaista paikoista voi kysellä ympärivuorokauden numerosta: 050 433 1425.

kanerva ja lyhty perhekuntoutusyksikkö tyrskyn etuovella

Yhteystiedot

Perhekuntoutusyksikkö Tyrsky
Vesirattaantie 4 C 13, 02740 Espoo

puh. 050 433 1425 (työntekijät)
tyrsky@pelastakaalapset.fi

Yksikön johtaja, Sami Köykkä
puh. 050 433 1380
sami.koykka@pelastakaalapset.fi

Opiskelijayhteistyö

Otamme harjoitteluun keski- ja loppuvaiheen ammattikorkeakouluopiskelijoita; sosionomeja, sairaanhoitajia, toimintaterapeutteja.

Jos olet kiinnostunut suorittamaan työharjoittelun Tyrskyssä, ota yhteyttä:
tyrsky@pelastakaalapset.fi

perhekuntoutusyksikkö Tyrskyn lasten leikkitila ja leluja
Toiminta

Itsenäisesti yhteisössä

Tyrskyn toimintamalli tukee perheiden itsenäisempää arjen opettelua. Perheet asuvat omissa kuntoutusasunnoissa, joissa jokainen perhe vastaa itse ruoanlaitosta, pyykkihuollosta ja asunnoiden siisteydestä. Työntekijämme ovat paikalla ympärivuorokautisesti ja tukevat perheitä tapaamalla heitä useita kertoja päivässä.

Erilaiset yhteisölliset aktiviteetit kuten lasten ja vanhempien ryhmät, yhteisökokoukset ja koko kuntoutusväen yhteiset aamun sohvahetket, ruokailut ja retket ovat olennainen osa yhteisön arkea ja antavat perheille mahdollisuuden keskinäisen vertaistukeen ja lisäävät sosiaalisia suhteita sekä vuorovaikutustaitoja.

 

lapsi hyppii leikkiruudukolla
Henkilöstö

Moniammatillinen työryhmä

Tyrskyn arjesta vastaa moniammatillinen tiimi: johtaja, tiimin vastaava, perheohjaajat sekä sairaanhoitaja ja yöhoitaja. Tarvittaessa käytössä on pari- ja perheterapeutti ja kokemusasiantuntija. Työryhmällä on laajaa osaamista mm. monikulttuurisesta työskentelystä, neuropsykiatriasta, pari- ja perheterapiasta, toimintaterapiasta sekä yhteisöllisestä työskentelytavasta.

Työntekijät saavat säännöllisesti täydennys- ja menetelmäkoulutusta mm. vuorovaikutustyöskentelyyn (MIM, Nepsy, HoiLei). Jokaisella työtekijällä on mahdollisuus henkilö- ja ryhmätyönohjaukseen.

Tilat

Kaikki tarvittava perheen arkeen

Tyrskyn kuntoutusasunnot ovat täysin varusteltuja ja soveltuvat eri kokoisille lapsiperheille – vastasyntyneistä vanhempiin lapsiin. Asunnoissa on avokeittiö, olohuone, kylpyhuone sekä asunnon koosta riippuen makuuhuoneita. Perheet voivat tuoda omia sisustus- ja henkilökohtaisia tavaroita asuntoon.

Yhteisötila on perheiden käytössä yksilö- ja perhekeskusteluita, neuvotteluita ja muuta kuntoutuksen aikaista työskentelyä varten.

Kiinteistön pihalla on keinut sekä tilaa erilaisiin leikkeihin palloilusta pulkkailuun. Taloyhtiöllä on parkkitilaa asiakkaiden ja vierailijoiden autoille.

kaksi tyttöä istuu riippukeinussa ja katselee järvelle
Uutta!

Kokemusasiantuntijan tapaaminen

Tarjoamme osana perhekuntoutuksen palveluamme kokemusasiantuntijan tapaamista vanhemmalle osana palveluamme.

perhekuntoutusyksikkö tyrskyn työntekijä ja asiakaslapsi tietokoneella.
Uutiset 3.7.2023

Lapsen osallisuus kuntoutusprosessissa

Perhekuntoutusyksikkö Tyrskyssä lasten osallisuutta arjessa vahvistetaan siten, että osallistavaan kirjaamiseen osallistuvat myös lapset ikätasoisesti.

perhekuntoutusyksikkö Tyrskyn lapsiryhmän leipomia pullia
Uutiset 3.7.2023

Lasten toiveiden mukaista toimintaa Tyrskyn arjessa

Yksi olennainen osa perhekuntoutusyksikkömme Tyrskyn toimintaa on viikoittain järjestettävä teemoitettu lastenryhmä.

perhekuntoutusyksikkö tyrskyssä apukortteja pöydällä
Uutiset 3.7.2023

Millaista on olla asiakkaana Tyrskyssä?

Miten asiakasperheet ovat kokeneet uuden arjen perhekuntoutusyksikkö Tyrskyssä ja miten arki on muuttunut kuntoutusjakson jälkeen? Tätä halusimme kysyä asiakasperheeltä