Ryhdy nuorelle digifrendiksi ❤

Korona-aika on vaikuttanut nuorten hyvinvointiin ja sosiaalisiin suhteisiin haitallisesti. Digifrendi-toiminnan tavoitteena on vahvistaa 15–20 -vuotiaiden nuorten jaksamista ja voimavaroja tarjoamalla heille matalan kynnyksen pitkäaikaisempaa keskustelutukea. Toiminnassa nuori ja vapaaehtoinen tapaavat toisiaan etänä säännöllisesti yhteensä 10 kertaa. Haemme nyt verkkovapaaehtoisia, jotka toimivat Digifrendeinä nuorille. Lue lisää ja tule mukaan!

” Tämä on mahtava vapaaehtoistyömuoto.” 

”Kyllä suosittelen, tässä voi parhaimmillaan saada todella hyvän suhteen nuoreen ja saada itsekin tästä paljon.” 

-Digifrendi-pilottiin (2020) osallistuneiden vapaaehtoisten kommentteja

MITÄ DIGIFRENDI-VAPAAEHTOINEN TEKEE? 

Digifrendi-vapaaehtoinen on tavallinen, nuorten hyvinvoinnista ja tukemisesta kiinnostunut luotettava aikuinen. Tärkeintä on, että vapaaehtoinen on kiinnostunut nuoren elämästä ja haluaa kohdata tämän arvostaen ja kiireettömästi. Vapaaehtoiset saavat koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan sekä tuen ja ohjauksen toiminnan aikana. Digifrendi voi toimia mm. nuoren kuuntelu- ja keskustelukumppanina, auttaa nuorta käsittelemään opinto- ja työelämään liittyviä pohdintoja, tukea häntä tunnistamaan ja vahvistamaan omia voimavarojaan, vahvuuksia sekä jaksamista tulevaisuuden haasteiden edessä. Toiminnan konseptissa on hyödynnetty tukihenkilötoiminnan, verkkokohtaamisen ja mentoroinnin hyviä käytäntöjä. 

DIGIFRENDI-PARIN TAPAAMISET 

Vapaaehtoinen ja nuori yhdistetään Digifrendi-pariksi. Parien yhdistämisessä pyritään ottamaan huomioon yhteiset mielenkiinnon kohteet ja toiveet. Pari tapaa etäyhteydellä yhteensä 10 kertaa yhdessä sopiminaan aikoina. Yksi tapaaminen kestää noin 1–1,5 h. Suosituksena on muutama tapaaminen kuukaudessa. Tapaamisten fokus voidaan räätälöidä nuoren toiveiden, tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan. Tapaamisissa voidaan mm. chattailla, käyttää videokuvaa ja/tai ääniyhteyttä. Koska tapaamiset toteutetaan etäyhteydellä, tätä vapaaehtoistyötä voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta!

MITÄ ODOTAMME VAPAAEHTOISELTA?

Vähintään 20 vuoden ikää, luotettavuutta, kiinnostusta nuorten elämään ja tukemiseen verkossa, riittävän tasapainoista elämäntilannetta sekä sitoutumista tapaamiskertoihin. Nuorten turvallisuuden takaamiseksi tulemme pyytämään kaikilta vapaaehtoistyöhön valmennettavilta myös suostumuksen rikostaustaotteen sekä sitoumuksen lasten suojelemiseksi vapaaehtoistoiminnassa.

MITEN MUKAAN?

Jos kiinnostuit toiminnasta ja haluat tulla mukaan, voit ottaa yhteyttä toiminnasta vastaavaan työntekijään Marjaanaan tai Jussi-Pekkaan. Toimintaan mukaan haastatellaan. Haastattelu-ajan voi varata elokuussa 2022 sivulle www.pelastakaalapset.fi/ajankohtaista/digifrendi lisättävän doodle-kalenterin avulla.

Seuraava koulutus pidetään syyskuussa 2022, 13.9. ja 20.9.

Lisätietoa: 

Marjaana Hulkko, hankesuunnittelija, sosiaalipsykologi (VTM) marjaana.hulkko@pelastakaalapset.fi puh. 050 575 2701. Lomalla heinäkuun.

Jussi-Pekka Paija, hankesuunnittelija, filosofian maisteri ja yhteisöpedagogi (AMK) jussi-pekka.paija@pelastakaalapset.fi puh. 050 430 6558. Lomalla heinäkuun.

sivu päivitetty 29.6.2022