Digifrendiksi

Alkuvuoden 2024 koulutus: haku avoinna.

Seuraava koulutus (kaksipäiväinen): 20.2.2024 ja 27.2.2024 klo 17:30-21:00. Varaa aika alkuhaastatteluun klikkaamalla tätä linkkiä (avaa uuden välilehden.)

Tule nuorten tueksi

Digifrendi-toiminnan tavoitteena on vahvistaa 15–20 -vuotiaiden nuorten jaksamista ja voimavaroja tarjoamalla heille matalan kynnyksen pitkäaikaisempaa keskustelutukea.

Toiminnassa nuori ja vapaaehtoinen tapaavat toisiaan etänä säännöllisesti yhteensä 10 kertaa.

Digifrendi-vapaaehtoiset saavat koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan, sekä tuen ja ohjauksen toiminnan aikana. Vuonna 2022 koulutimme yli 50 digifrendiä nuorten tueksi. Yli 90 nuorta on saanut henkilökohtaista apua ja tukea toiminnan kautta.

”Mielestäni digifrendi toiminta on todella hienoa ja tärkeää toimintaa. On tärkeää että nuoret voivat hakeutua tämmöisiin palveluihin matalalla kynnyksellä” 

Kuka voi ryhtyä digifrendiksi ?

Digifrendeiksi voivat ryhtyä nuorten hyvinvoinnista ja tukemisesta kiinnostuneet luotettavat aikuiset.  Tärkeintä on, että on kiinnostunut nuoren elämästä ja haluaa kohdata tämän arvostaen ja kiireettömästi.

Kaksi nuorta koulun pihalla katsomassa puhelimiaan

Mitä digifrendit tekevät?

Digifrendi tapaa tukea tarvitsevaa nuorta 10 kertaa etänä. Tapaamisissa voidaan mm. chattailla, käyttää videokuvaa ja/tai ääniyhteyttä. Koska tapaamiset toteutetaan etäyhteydellä, tätä vapaaehtoistyötä voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta!

”Todella toimiva palvelu, saa matalan kynnyksen apua välitettyä tehokkaasti nuorille. Mulle osuneen nuoren kohdalla tää oli varmasti just sopiva apu.” 

Usein kysytyt kysymykset

Digifrendeiksi voivat ryhtyä nuorten hyvinvoinnista ja tukemisesta kiinnostuneet luotettavat aikuiset.  Tärkeintä on, että on kiinnostunut nuoren elämästä ja haluaa kohdata tämän arvostaen ja kiireettömästi.

Digifrendeiksi voivat ryhtyä henkilöt, 

  • jotka ovat yli 20-vuotiaita luotettavia aikuisia
  • joilla on ymmärrystä ja kokemusta verkkokeskusteluista ja sosiaalisen median käytöstä
  • jotka ovat itse tasapainoisessa elämäntilanteessa ja pystyvät sitoutumaan tapaamiskertoihin
  • jotka ovat kiinnostuneita nuorten hyvinvoinnista ja tukemisesta
  • joilla on riittävä suomen kielen taito.  

Vapaaehtoinen nuori yhdistetään Digifrendi-pariksi. Parien yhdistämisessä pyritään ottamaan huomioon yhteiset mielenkiinnon kohteet ja toiveet.

Pari tapaa etäyhteydellä yhteensä 10 kertaa yhdessä sopiminaan aikoina. Yksi tapaaminen kestää noin 1–1,5 h. Suosituksena on muutama tapaaminen kuukaudessa.

Tapaamisten fokus voidaan räätälöidä nuoren toiveiden, tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan. Tapaamisissa voidaan mm. chattailla, käyttää videokuvaa ja/tai ääniyhteyttä. Koska tapaamiset toteutetaan etäyhteydellä, tätä vapaaehtoistyötä voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta!

Digifrendi-vapaaehtoiset saavat koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan, sekä tuen ja ohjauksen toiminnan aikana. Jos verkkovapaaehtoisuus on sinulle jo tuttua, tai olet ollut entuudestaan nettinuorisotalo Netarin verkkovapaaehtoinen, muista kertoa asiasta ottaessasi yhteyttä.

Kaikki Suomen nuoret eivät voi hyvin. Pandemia-aika vahvisti rajavetoja hyvin pärjäävien ja entistä heikommin pärjäävien välillä. Valitettavasti kehitys ei ole muuttanut suuntaa. Auttavat palvelut, kuten Digifrendi, pyrkivät tarjoamaan tukea erityisesti niille nuorille, jotka kokevat kuormitusta elämässään. Usein heillä ei ole turvallisia aikuisia kenelle jutella omista asioistaan. Digifrendi on tällainen turvallinen aikuinen nuorelle, on hänen syynsä hakea palvelun piiriin mikä tahansa.

Miten ryhdyn digifrendiksi?

Ota meihin yhteyttä

Ole meihin yhteydessä täyttämällä alla oleva lomake tai varaa suoraan haastatteluaika

Saat meiltä lisätietoa

Työntekijämme ovat sinuun yhteydessä ja sopivat etähaastattelun

Osallistut valmennukseen

Saat koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan.

Voit toimia digifrendinä

Parien muodostuksessa huomioimme nuoren toiveet ja digifrendin persoonan

Seuraavat valmennukset

lapsi ja nainen ottavat selfietä ja muodostavat käsillään sydämen.
Keski-Suomi Kauppakatu 32, 40100 Jyväskylä Valmennus

Sijaisvanhempien PRIDE-valmennus

Joulukuun PRIDE-sijaisvanhempien ennakkovalmennus on suunnattu Keski-Suomen ja Etelä-Savon alueilla asuville – tervetuloa.

isä vetää iloista tyttöä kelkassa lumisateessa
Itä-Suomi Joensuun Perheentalo, Kauppakatu 27 b A2-4, 80100 Joensuu Valmennus

Sijaisvanhempien PRIDE-valmennus

PRIDE-valmennus antaa mahdollisuuden harkita sijaisvanhemmuutta. Se antaa kattavasti tietoa sekä sijaisvanhemmuudesta että lapsen tarpeista. Valmennus auttaa arvioimaan omia vahvuuksiasi ja kehityskohteitasi vanhempana, jotta voit olla…

Perhe katselee televisiota sohvalla, lapset edessä ja vanhemmat taka-alalla.
Pohjois-Suomi Teams Valmennus

Tukiperhevalmennus

Tukiperheet tuovat lapsen elämään turvallista arkea ja merkityksellisiä ihmissuhteita. Lapsi vierailee tukiperheessä tavallisesti kerran kuukaudessa ja heidän kanssaan tehdään arkisia, tavallisia asioita. Tukiperheiksi voivat ryhtyä…

Yhteystiedot

Eve-Linda Lassila

Suunnittelija

Jussi-Pekka Paija

Hankesuunnittelija