Testamenttilahjoittaminen

Jätä jälkeesi parempi maailma lapsille.

Testamenttilahjoitus on lahja tuleville sukupolville

Lämmin kiitos, että sydämessäsi on tilaa lapsille ja harkitset testamenttilahjoituksen tekemistä hädänalaisten lasten hyväksi.

Joka vuosi Pelastakaa Lapset saa testamenttilahjoituksia henkilöiltä, jotka ovat testamentanneet omaisuuttaan lasten auttamiseen. Testamentilla voi lahjoittaa koko jäämistönsä tai prosenttiosuuden siitä, määrätyn rahasumman tai tietyn omaisuuserän, kuten asunto-osakkeet, kiinteistön tai arvopapereita.

Testamentin kirjoittaminen on yksi merkityksellisimmistä päätöksistä, joita ihminen elämässään tekee. Meille on suuri kunnia viedä eteenpäin testamentin tehneen viimeistä tahtoa. Teemme sen suurella kiitollisuudella tietäen, että testamentin avulla moni lapsi saa paremman huomisen.

Pelastakaa Lapset ry:n ei yleishyödyllisenä yhdistyksenä tarvitse maksaa testamenttilahjoituksista perintö- eikä lahjaveroa. Halutessasi voit kohdentaa testamenttisi juuri sinulle tärkeään avustustyöhömme kotimaassa tai maailmalla.

Tehtyäsi testamentin, tiedät antaneesi hyvän alun tulevaisuuden lapsille. Vaikutuksesi heidän elämäänsä on valtava ja kauaskantoinen.

Tilaa testamenttiopas

"(Pakollinen)" näyttää pakolliset kentät

Täyttämällä lomakkeen hyväksyn, että yhteystietoni tallennetaan ja käsitellään Pelastakaa Lasten markkinointirekisterissä.

Tarkistamme tunnistuksella, että lähetys ei ole roskapostiviesti.

Näin testamenttisi auttaa lapsia

Tekemällä testamentin annat monelle lapselle paremman elämän. Halutessasi voit kohdentaa testamentin juuri sinulle tärkeään työhön kotimaassa tai maailmalla.

Lahjoittajien tuella Pelastakaa Lapset auttaa lapsia muun muassa alla olevilla tavoilla:

Kotimaassa:

 • Jaamme harrastustukea vähävaraisten perheiden lapsille.
 • Jaamme oppimateriaalitukea niille vähävaraisten perheiden lapsille, joita oppivelvollisuusuudistus ei vielä koske.
 • Tarjoamme internetissä lapsille ja nuorille keskustelutukea elämän haasteisiin.
 • Tarjoamme tukihenkilöitä, tukiperheitä ja sporttikummeja lapsien tueksi silloin, kun heidän perheidensä turvaverkot tai voimavarat ovat vähissä,
 • Koulutamme ja tuemme sijaisperheitä, jotta huostaanotetut lapset saavat turvallisen kodin.

Maailmalla:

 • Jaamme hätäapua lapsille ja perheille, jotka elävät katastrofien ja konfliktien keskellä.
 • Autamme äärimmäisessä köyhyydessä eläviä perheitä selviytymään muun muassa toimittamalla heille ruokaa ja terveydenhoitoa.
 • Suojelemme lapsia väkivallalta, lapsityöltä ja ihmiskaupalta.
 • Autamme lapsia pääsemään kouluun.
 • Teemme pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä parantaaksemme kaikkein hauraimpien valtioiden rakenteita lapsille paremmaksi.

Muista testamenttia tehdessäsi:

 1. Oleellista on, että testamentista käy ilmi perinnön saajat sekä siirtyvän omaisuuden määrä tai osuus koko omaisuudesta. Kun teet testamenttilahjoituksen Pelastakaa Lapset -järjestölle, käytä testamentissa järjestön virallista nimeä Pelastakaa Lapset ry.
 2. Voit tehdä testamentin yleisesti Pelastakaa Lapset ry:n toimintaan lasten hyväksi tai kohdentaa lahjoituksen johonkin sinulle erityisen tärkeään toimintaamme. Mahdollisesta kohdennuksesta kannattaa etukäteen keskustella yhteyshenkilömme kanssa – jotta tahtosi varmasti toteutuu.
 3. Muista merkitä testamenttiin henkilötunnuksesi, päiväys, paikkakunta ja allekirjoitus.
 4. Tee testamentti kirjallisena kahden todistajan läsnä ollessa. Todistajien on kirjoitettava todistuslausuma, päivättävä todistuksensa ja allekirjoitettava se. Todistajien asuinpaikan ja ammatin tulee näkyä paperissa. Todistajien on oltava vähintään 15-vuotiaita. Puoliso, sukulainen tai testamentin mahdollinen hyödynsaaja ei voi olla todistajana.
 5. Todistajien on tiedettävä, että kyseinen asiakirja on testamentti. Heidän ei kuitenkaan tarvitse tietää, mitä testamenttiin on kirjoitettu. He todistavat, että testamentin tekijä on sen terveellä ja täydellä ymmärryksellä sekä vapaasta tahdostaan omakätisesti allekirjoittanut.
 6. Suosittelemme tekemään testamentista yhden allekirjoitetun version ja säilyttämään sitä turvallisessa paikassa, josta se on aikanaan varmasti löydettävissä (esimerkiksi kotona muiden tärkeiden papereiden joukossa tai pankin tallelokerossa). Voit halutessasi toimittaa testamentista kopion Pelastakaa Lapset ry:lle.
 7. Jos haluat myöhemmin tehdä muutoksia testamenttiin, on varminta hävittää entinen testamentti ja tehdä sen tilalle uusi.
 8. On tärkeää, että testamentti on tehty oikein. Sen vuoksi testamentti on aina hyvä teettää tai tarkistuttaa asiantuntijalla, kuten juristilla tai asianajajalla. Voit kääntyä myös Pelastakaa Lasten puoleen, jos kaipaat lisätietoa tai neuvontaa testamentteihin liittyvissä yksittäisissä tai yleisluontoisissa kysymyksissä. Autamme mielellämme, tarvittaessa juristiamme konsultoiden.
 9. Testamentteja koskevat lakipykälät löytyvät Suomen Laki I-teoksesta, perintökaaren luvuista 9–16.

Sofia Rindmar

Avainasiakasvastaava