Netari-nettinuorisotalo

Suomen suurin nettinuorisotalo

Pelastakaa Lasten ylläpitämä Netari on Suomen suurin nettinuorisotalo. Se on ollut nuorten tukena jo vuodesta 2004.

Tarjoamme nuorille turvallisia ja laadukkaita yhteisö-, ohjaus- ja neuvontapalveluita. Netarissa voi viettää aikaa, tavata kavereita ja jutella nuorisotyöntekijöiden sekä muiden luotettavien aikuisten kanssa.

Netari tarjoaa nuorelle

  • Turvallisen yhteisön, jossa tavata kavereita ja luotettavia aikuisia
  • Mahdollisuuden keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä ja saada kahdenkeskeistä tukea 
  • Mahdollisuuden osallistua avoimeen nuorisotilatoimintaan sellaisille, joille se ei pitkien matkojen tai esim. sosiaalisten pelkojen takia muutoin ole mahdollista

Netarin toiminnasta kaksi kolmasosaa katetaan lahjoitusvaroin. Lisäksi Netarin toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Nuoren palaute Netarin palvelussa

”Kiitos kaikesta mitä oot sanonu kukaan ei oo koskaan ymmärtäny mua samalla tavalla kun sä. Osaat sanoo just ne oikeet sanat ja tsempata. Mä lupaan yrittää puhua jollekkin, mut tuun käymään ainaki täällä hyvin usein.”

Netariin ovat tervetulleita kaikki nuoret

Meille on tärkeää, että jokainen nuori saa Netarissa kokea olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi.

Toimintamme kivijalkoja ovat turvallisuus, nuoren kohtaaminen hänen omista lähtökohdistaan käsin sekä myönteinen ja kannustava ilmapiiri. Varjelemme nuorten yksityisyyttä ja keskusteluiden luottamuksellisuutta tietoturvallisilla käytänteillä ja teknologioilla. Toimimme vain luotettavien ja hyvämaineisten yhteistyökumppanien kanssa. 

Netarissa toimii noin sata koulutettua vapaaehtoista sekä nuorisotyöntekijöitä useista kunnista eri puolilta Suomea. Työntekijämme varmistavat palveluiden turvallisuuden ja laadun jokaisessa vuorossa. Kehitämme jatkuvasti osaamistamme taataksemme arvostavan ja nuorten tarpeet huomioivan palvelun jokaiselle nuorelle. Yhdessä kohtaamme vuosittain tuhansia nuoria.

Nuoren palaute Netarin palvelussa

”Kiitos vielä sulle! <3 Teet tosi hyvää työtä, onneksi on olemassa tämmöinen anonyymi keskustelualusta! :)”

Netari on toiminut jo vuodesta 2004

Tavoitamme vuosittain tuhansia nuoria

Monipuoliset palvelut ja alustat – jotta jokainen nuori löytäisi omansa

Punainen sydän

91% Netarin kävijöistä on antanut positiivista palautetta

Netarin palvelut

Netari toimii useilla alustoilla, pyrimme olemaan siellä, missä nuoretkin ovat. Netarilla on ryhmämuotoista toimintaa Twitchissä, Minecraftissä, Momiossa ja Discordissa.

Lisäksi meillä on erilaisia kahdenkeskisiä palveluita, kuten kahdenkeskinen Netari-chat, Whatsapp, Ukraina-chat ja Digifrendi-toiminta.

Näiden lisäksi olemme jalkautuneet TikTokiin, Instagramiin ja Jodeliin.

Netarin ryhmämuotoiset palvelut

Twitch

Twitch on striimauspalvelu, jossa voi katsella muiden striimejä, sekä keskustella striimien chateissä. Tsekkaa Netarin striimausajat Netarin omalta Twitch-kanavalta @netarifi

Lue lisää

Momio

Momio on 7–17-vuotiaille suunnattu turvallinen sosiaalinen media, jossa voit jutella muiden kanssa ja tuunata omaa hahmoasi. Netari on Momiossa maanantaisin klo 18-20, tiistaisin klo 19-21 ja torstaisin klo 18–20.

Lue lisää

Discord

Netarin Discordissa jutellaan nuoria kiinnostavista aiheista laidasta laitaan. Mukana keskustelussa on aina myös vähintään yksi Netariohjaaja. Netarin Discord on suunnattu ensisijaisesti 13-18-vuotiaille nuorille. Netarin Discord on auki tiistaisin klo 20-22

Lue lisää

Netarin kahdenkeskiset palvelut

Kahdenkeskinen Netari-chat

Netari-chatissa, eli kahdenkeskisessä chatissä voit jutella luotettavan aikuisen kanssa. Netari-chat on suunnattu ensisijaisesti 13-20-vuotiaille nuorille. Netari-chat on avoinna su-pe klo 18-21, mukaan pääset netari.fi sivujen oikean alakulman Netari-chat-ikkunasta.

Siirry chatiin

Netari WhatsApp

Voit laittaa meille viestiä numeroon 050 313 5160. NetariWA on suunnattu 13-21-vuotiaille. Viestiä voit laittaa milloin vain ja vastaus luvataan arkisin 24h kuluessa. Päivystämme WhatsAppissa ma-pe klo 17-19.

Lue lisää

Netari UA-chat

Telegramissa toimiva tukichat NetariUA on tarkoitettu ukrainaa ja venäjää osaaville alle 29-vuotiaille nuorille. Tukichatissa voi keskustella luotettavien, koulutettujen aikuisten kanssa ukrainaksi tai venäjäksi.

Tukichat on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 16-18. Viestiä palveluun voi laittaa koska tahansa.

Lue lisää

Digifrendi

Digifrendi on 15-20 -vuotiaille suunnattu pitkäaikaisen keskustelun tuki, jossa tavataan etänä omaa luottoaikuista. Tapaamisissa voi keskustella itselleen tärkeistä asioista luottamuksella, esim. alan valinnasta, ja muista pienistä tai suurista elämää koskevista asioista. Tapaamisia on yhteensä enintään kymmenen

 

Lue lisää ja tule mukaan

Netari somessa

TikTok

@netari_official

Seuraa TikTokissa

Instagram

@netarifi

Seuraa Instagramissa

Turvalliset aikuiset netissä

Netarissa – kuten muissakin nuorisotaloissa – työskentelee koulutettuja nuorisotyön ammattilaisia. Yhteistyökuntien nuorisotyöntekijöiden lisäksi Netarissa toimii myös Pelastakaa Lasten työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia aikuisia. Lisäksi Netarissa vierailee eri alojen osaajia, esimerkiksi kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia.

Palveluissamme toimivat ohjaajat ovat saaneet tehtävään koulutuksen ja ovat sitoutuneet lasten suojelemiseen Pelastakaa Lapset -järjestön periaatteiden mukaisesti. Olemme myös tarkastaneet heidän rikostaustansa. 

Kohtaamme usein palveluissamme haastavissa elämäntilanteissa olevia lapsia ja nuoria. Pyrimme yhdessä nuoren kanssa löytämään ratkaisuja heidän tilanteeseensa, mutta vakavammissa tilanteissa olemme yhteydessä viranomaisiin. Teemme tarvittaessa lastensuojelu- ja rikosilmoituksia. 

Nuoren palaute Netarin palvelussa

”Kiitos kaikesta mitä oot sanonu kukaan ei oo koskaan ymmärtäny mua samalla tavalla kun sä. Osaat sanoo just ne oikeet sanat ja tsempata. Mä lupaan yrittää puhua jollekkin, mut tuun käymään ainaki täällä hyvin usein.”

Nuoren palaute Netarin palvelussa

”Tää on hyvä palvelu, jossa ymmärretään oikeasti nuorta :)”

Ajankohtaista

Nuori ihminen pitää kädessään älypuhelinta niin että se peittää osittain kasvot.
Uutiset 3.4.2024

Somessa leviävät huhut Vantaan tapahtumista lisäävät nuorten ahdistusta

Vantaan tapahtumat ovat herättäneet paljon huolta ja pelkoa erityisesti nuorten keskuudessa. Pelastakaa Lasten asiantuntijat ovat havainneet somessa liikkuvan nyt valtavan määrän huhuja ja väärää tietoa, mikä lisää nuorten ahdistusta. 

Pelastakaa Lapset logo
Uutiset 2.4.2024

Pelastakaa Lapset: Lapsille ja nuorille tarjolla keskustelutukea Netari-chatissa Vantaan tapahtumiin liittyen 

Pelastakaa Lasten ylläpitämä Netari-chat on auki tänään 2.4.2024 poikkeuksellisesti klo 15.00–21.00 tarjotakseen lapsille ja nuorille keskustelutukea Vantaan kouluampumisen vuoksi. Tukea Netarin kautta on tarjolla myös muina päivinä. 

Uutiset 21.12.2023

Giganttilaiset äänestivät Pelastakaa Lasten Digifrendi-toiminnan joululahjoituksen suosituimmaksi kohteeksi

Gigantin perinteinen joululahjoitus toteutettiin tänä vuonna henkilökuntaäänestyksen perusteella. Ehdolla oli viisi valtakunnallista, digitaalista osallisuutta ja hyvinvointia edistävää toimijaa. Gigantti tekee hyvää -työn päätavoite, digitaalisen yhdenvertaisuuden edistäminen, ohjasi joululahjoituksen toteuttamista.

Ota yhteyttä

Elina Porraslampi

tiimivastaava, digitaaliset palvelut

Martti Härmä

koordinaattori

Sini Suominen

koordinaattori