Netari-nettinuorisotalo

lapset ottamassa selfieta seinan edessa

Suomen suurin nettinuorisotalo

Pelastakaa Lasten ylläpitämä Netari on Suomen suurin nettinuorisotalo. Se on ollut nuorten tukena jo vuodesta 2004.

Tarjoamme nuorille turvallisia ja laadukkaita yhteisö-, ohjaus- ja neuvontapalveluita. Netarissa voi viettää aikaa, tavata kavereita ja jutella nuorisotyöntekijöiden sekä muiden luotettavien aikuisten kanssa.

Netari tarjoaa nuorelle

  • Turvallisen yhteisön, jossa tavata kavereita ja luotettavia aikuisia
  • Mahdollisuuden keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä ja saada kahdenkeskeistä tukea 
  • Mahdollisuuden osallistua avoimeen nuorisotilatoimintaan sellaisille, joille se ei pitkien matkojen tai esim. sosiaalisten pelkojen takia muutoin ole mahdollista

Netaria rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Nuoren palaute Netarin palvelussa

”Kiitos kaikesta mitä oot sanonu kukaan ei oo koskaan ymmärtäny mua samalla tavalla kun sä. Osaat sanoo just ne oikeet sanat ja tsempata. Mä lupaan yrittää puhua jollekkin, mut tuun käymään ainaki täällä hyvin usein.”

Netariin ovat tervetulleita kaikki nuoret

Meille on tärkeää, että jokainen nuori saa Netarissa kokea olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi.

Toimintamme kivijalkoja ovat turvallisuus, nuoren kohtaaminen hänen omista lähtökohdistaan käsin sekä myönteinen ja kannustava ilmapiiri. Varjelemme nuorten yksityisyyttä ja keskusteluiden luottamuksellisuutta tietoturvallisilla käytänteillä ja teknologioilla. Toimimme vain luotettavien ja hyvämaineisten yhteistyökumppanien kanssa. 

Netarissa toimii noin sata koulutettua vapaaehtoista sekä nuorisotyöntekijöitä useista kunnista eri puolilta Suomea. Työntekijämme varmistavat palveluiden turvallisuuden ja laadun jokaisessa vuorossa. Kehitämme jatkuvasti osaamistamme taataksemme arvostavan ja nuorten tarpeet huomioivan palvelun jokaiselle nuorelle. Yhdessä kohtaamme vuosittain tuhansia nuoria.

Nuoren palaute Netarin palvelussa

”Kiitos vielä sulle! <3 Teet tosi hyvää työtä, onneksi on olemassa tämmöinen anonyymi keskustelualusta! :)”

Netari on toiminut jo vuodesta 2004

Tavoitamme vuosittain tuhansia nuoria

Monipuoliset palvelut ja alustat – jotta jokainen nuori löytäisi omansa

Punainen sydän

91% Netarin kävijöistä on antanut positiivista palautetta

Netarin palvelut

Netari toimii useilla alustoilla, pyrimme olemaan siellä, missä nuoretkin ovat. Netarilla on ryhmämuotoista toimintaa Twitchissä, Minecraftissä, Momiossa ja Discordissa.

Lisäksi meillä on erilaisia kahdenkeskisiä palveluita, kuten kahdenkeskinen Netari-chat, Whatsapp, Ukraina-chat ja Digifrendi-toiminta.

Näiden lisäksi olemme jalkautuneet TikTokiin, Instagramiin ja Jodeliin.

Netarin ryhmämuotoiset palvelut

Twitch

Twitch on striimauspalvelu, jossa voi katsella muiden striimejä, sekä keskustella striimien chateissä. Tsekkaa Netarin striimausajat Netarin omalta Twitch-kanavalta @netarifi

Lue lisää

Momio

Momio on 7–17-vuotiaille suunnattu turvallinen sosiaalinen media, jossa voit jutella muiden kanssa ja tuunata omaa hahmoasi. Netari on Momiossa maanantaisin klo 18-20, tiistaisin klo 19-21 ja torstaisin klo 18–20.

Lue lisää

NetariCraft / Minecraft

Netarin omalla Minecraft-palvelimella voit Minecraftin pelaamisen ohella jutella ohjaajien kanssa, tai tutustua muihin nuoriin. Netaricraft on auki keskiviikkoisin klo 18–20.

Lue lisää

Discord

Netarin Discordissa jutellaan nuoria kiinnostavista aiheista laidasta laitaan. Mukana keskustelussa on aina myös vähintään yksi Netariohjaaja. Netarin Discord on suunnattu ensisijaisesti 13-18-vuotiaille nuorille. Netarin Discord on auki tiistaisin klo 20-22

Lue lisää

Netarin kahdenkeskiset palvelut

Kahdenkeskinen Netari-chat

Netari-chatissa, eli kahdenkeskisessä chatissä voit jutella luotettavan aikuisen kanssa. Netari-chat on suunnattu ensisijaisesti 13-20-vuotiaille nuorille. Netari-chat on avoinna su-pe klo 18-21, mukaan pääset netari.fi sivujen oikean alakulman Netari-chat-ikkunasta.

Siirry chatiin

Netari WhatsApp

Voit laittaa meille viestiä numeroon 0503135160. NetariWA on suunnattu ensisijaisesti 21-vuotiaille ja sitä nuoremmille. Viestiä voit laittaa milloin vain ja vastaus luvataan arkisin 24h kuluessa. Päivystämme WhatAppissa ma-pe klo 17-19

Lue lisää

Netari UA-chat

Telegramissa toimiva tukichat NetariUA on tarkoitettu ukrainaa ja venäjää osaaville alle 29-vuotiaille nuorille. Tukichatissa voi keskustella luotettavien, koulutettujen aikuisten kanssa ukrainaksi tai venäjäksi.

Tukichat on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 16-18. Viestiä palveluun voi laittaa koska tahansa.

Lue lisää

Digifrendi

Digifrendi on 15-20 -vuotiaille suunnattu pitkäaikaisen keskustelun tuki, jossa tavataan etänä omaa luottoaikuista. Tapaamisissa voi keskustella itselleen tärkeistä asioista luottamuksella, esim. alan valinnasta, ja muista pienistä tai suurista elämää koskevista asioista. Tapaamisia on yhteensä enintään kymmenen

 

Lue lisää ja tule mukaan

Netari somessa

TikTok

@netari_official

Seuraa TikTokissa

Netarin Instagram

@netarifi

Seuraa Instagramissa

Turvalliset aikuiset netissä

Netarissa – kuten muissakin nuorisotaloissa – työskentelee koulutettuja nuorisotyön ammattilaisia. Yhteistyökuntien nuorisotyöntekijöiden lisäksi Netarissa toimii myös Pelastakaa Lasten työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia aikuisia. Lisäksi Netarissa vierailee eri alojen osaajia, esimerkiksi kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia.

Palveluissamme toimivat ohjaajat ovat saaneet tehtävään koulutuksen ja ovat sitoutuneet lasten suojelemiseen Pelastakaa Lapset -järjestön periaatteiden mukaisesti. Olemme myös tarkastaneet heidän rikostaustansa. 

Kohtaamme usein palveluissamme haastavissa elämäntilanteissa olevia lapsia ja nuoria. Pyrimme yhdessä nuoren kanssa löytämään ratkaisuja heidän tilanteeseensa, mutta vakavammissa tilanteissa olemme yhteydessä viranomaisiin. Teemme tarvittaessa lastensuojelu- ja rikosilmoituksia. 

Nuoren palaute Netarin palvelussa

”Kiitos kaikesta mitä oot sanonu kukaan ei oo koskaan ymmärtäny mua samalla tavalla kun sä. Osaat sanoo just ne oikeet sanat ja tsempata. Mä lupaan yrittää puhua jollekkin, mut tuun käymään ainaki täällä hyvin usein.”

Nuoren palaute Netarin palvelussa

”Tää on hyvä palvelu, jossa ymmärretään oikeasti nuorta :)”

Ajankohtaista

Uutiset 1.12.2022

Nuorten yksinäisyyden, ahdistuksen ja itsetuhoisuuden kasvu näkyy Pelastakaa Lasten nettinuorisotalo Netarissa

Pelastakaa Lapset ry:n nettinuorisotalo Netarissa näkyy nuorten kasvava paha olo. Kuluvan syksyn aikana nuorten kanssa käydyissä keskusteluissa yksinäisyys, uupumus, ahdistus ja itsetuhoiset ajatukset ovat olleet aiempaa yleisempiä. Syksyllä Netarin chat-palveluista on viranomaisyhteydenottoja tehty vakavammissa tapauksissa viikoittain. Nuorten elämää viime aikoina kuormittaneet asiat kuten koronapandemia, Ukrainan sota, ilmastonmuutos ja arkiset paineet ovat näkyneet kuluvana vuonna Pelastakaa…

Ota yhteyttä

Elina Porraslampi

Tiimivastaava

Martti Härmä

koordinaattori

Sini Suominen

Koordinaattori