Tervetuloa vapaaehtoiseksi!

Tule mukaan Pelastakaa Lasten vapaaehtoistyöhön!

Vapaaehtoisenamme voit olla mukana lasten ja nuorten arjessa tukiperheenä, tukihenkilönä, lomakotina, tai vaikka sporttikummina. Verkkovapaaehtoisena voit tukea lapsia  ja nuoria verkkonuorisotalo Netarissa omasta kodistasi käsin. Perhehoitajana sinulla on mahdollisuus olla mukana luomassa turvallista lapsuutta sijaishoitoa tarvitseville lapsille.

Vapaaehtoistoiminnallemme on jatkuva tarve. Esimerkiksi yli tuhat lasta saa vuosittain tukiperheen tai lomakodin Pelastakaa Lasten kautta. Verkkovapaaehtoisemme kohtaavat tuhansia lapsia ja nuoria verkon välityksellä. Tarjoamme vapaaehtoisillemme ammatillista tukea ja koulutusta.

Voit myös liittyä paikallisyhdistyksemme jäseneksi ja tehdä vapaaehtoistyötä oman alueesi yhdistyksessä. Jäsenenä voit olla mukana vaikuttamassa yhdistyksesi toimintaan sekä oman kuntasi lasten ja nuorten hyvinvointiin. Jäsenillä on ylin päätösvalta Pelastakaa Lapset -liiton hallinnossa.

Kiitos, että haluat toimia kaikista heikoimmassa asemassa olevien lasten puolesta. Työmme ei olisi mahdollista ilman jäsentemme ja vapaaehtoistemme arvokasta tukea.

Katso tapahtumakalenterista seuraavat vapaaehtoistoiminnan valmennukset aluetoimistoissamme ympäri Suomen.

Vapaaehtoisille tukiperheille, tukihenkilöille ja sporttikummeille on jatkuva tarve.

Turvallisuutta lapsille

Pelastakaa Lapset pyrkii huolehtimaan siitä, että vapaaehtoistyöhön perustuva toimintamme on kaikin tavoin lapsille turvallista. Tulemme pyytämään lapsen kanssa toimivilta, vapaaehtoistyöhön valmennettavilta, suostumuksen rikostaustaotteen pyytämiseksi Oikeusrekisterikeskuksesta (Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014).

Pyydämme myös kaikilta vapaaehtoisilta sitoumuksen lasten suojelemiseksi vapaaehtoistoiminnassa.

Verkkovapaaehtoiseksi

Verkkovapaaehtoiseksi

Vapaaehtoiset ovat läsnä, kuuntelevat ja tukevat nuoria Netari-verkkonuorisotalossa. Toiminnassa voit olla mukana kahdenvälisissä chat –palveluissa, ryhmämuotoisissa palveluissa tai pelitoiminnassa. Koulutamme vapaaehtoiset ja tuemme heitä työssään.
Lue lisää verkkovapaaehtoistyöstä
Sporttikummiksi

Sporttikummiksi

Sporttikummi on lapsen rento, kannustava ja turvallinen harrastuskaveri. Sporttikummina liikut lapsen kanssa 1-4 kertaa kuukaudessa.

Lue lisää sporttikummitoiminnasta
Tukihenkilöksi

Tukihenkilöksi

Tukihenkilönä olet tärkeä tuki arjen haasteissa: annat vanhemmille hengähdystauon ja olet lapsen oma turvallinen aikuinen. Tapaat lasta tai perhettä muutaman kerran kuukaudessa 2-3 tunnin ajan.

Lue lisää tukihenkilötyöstä
Tukiperheeksi

Tukiperheeksi

Tukiperhe auttaa lapsiperhettä selviytymään paremmin silloin, kun vanhempien omat voimavarat ovat vähissä. Se on tärkeä tukitoimi, jolla tuetaan lasta ja hänen perheensä jaksamista.

Lue lisää tukiperhetoiminnasta
Sijaisvanhemmaksi

Sijaisvanhemmaksi

Lapselle turvallista tulevaisuutta mahdollistavia sijaisvanhempia tarvitaan jatkuvasti. Sijaisvanhemmuus on haasteellista, mutta myös palkitsevaa vanhemmuutta. Se on iloa huomata, miten lapsi kehittyy ja miten hänen luottamuksensa aikuisiin kasvaa.

Lue lisää
Tarjoa lapselle lomakoti

Tarjoa lapselle lomakoti

Lomakodit ovat tavallisia perheitä, jotka tahtovat tarjota turvallisia ja ihania lomamuistoja lapsille, joilla ei ole muuten olisi niihin mahdollisuutta.

Lue lisää
Liity paikallisyhdistykseen

Liity paikallisyhdistykseen

Paikallisyhdistyksemme ovat osa valtakunnallista ja maailmanlaajuista Pelastakaa Lapset -järjestöä. Yhdistykset edistävät omalla toiminnallaan järjestön yhteisiä päämääriä.

Lue lisää
Tule mukaan perheentalotoimintaan (Joensuu)

Tule mukaan perheentalotoimintaan (Joensuu)

Joensuun Perheentalo on lapsiperheiden kohtaamispaikka, jonne lapset läheisineen voivat tulla viettämään aikaa, leikkimään ja touhuamaan. Perheentalolla on monenlaisia tehtäviä, joihin voit osallistua kiinnostuksesi mukaan.

Lue lisää
Perhekerhon vapaaehtoiseksi (Joensuu)

Perhekerhon vapaaehtoiseksi (Joensuu)

Järjestämme maahanmuuttajaperheille kerhotoimintaa Joensuussa. Kerhon tavoitteena on tukea perheiden kotoutumista Suomeen muun muassa vanhemmille tarkoitetuilla informatiivisilla luennoilla, retkillä ja yhdessä tekemällä.

Lue lisää