Ryhdy lapselle tukihenkilöksi ❤ Ryhdy lapselle tukihenkilöksi ❤

Ryhdy lapselle tukihenkilöksi ❤

Auttamisen iloa!

Tukihenkilötoiminnan tavoitteena on saada lasten ja nuorten elämään lisää turvallisia aikuisia, joiden kanssa voi jakaa arjen ilot ja surut. Tukihenkilön ansiosta myös vanhempi saa välillä hengähtää, ja koko perhe voi paremmin. Toiminta on tarkoitettu erityisesti lapsiperheille, joiden oma tukiverkosto on pieni.

Tukihenkilönä toimiminen ei tarvitse mitään erityistaitoja, vaan tavallinen puuhastelu lapsen tai nuoren kanssa riittää.

Tukihenkilö

  • kuuntelee, juttelee, nauraa, leikkii ja lohduttaa
  • auttaa arjen askareissa, vaikkapa läksyjen teossa
  • on turvallinen aikuinen ja ystävä lapsen elämässä
  • saa korvauksen matkakuluista sekä tarvittaessa muista kuluista
  • tapaa lasta tai perhettä keskimäärin 1-3 kertaa kuukaudessa

Mitä tukihenkilö tekee?

Tukihenkilö kuuntelee, juttelee, lohduttaa, auttaa läksyissä, pelaa lautapelejä ja leikkii. Tukihenkilö viettää aikaa lapsen kanssa ja on läsnä. Tukihenkilö on turvallinen aikuinen ja hyvä ystävä lapsen elämässä.

Mitä tukihenkilöltä odotetaan? 

Täysi-ikäisyyttä, luotettavuutta, riittävän tasapainoista elämäntilannetta sekä aikaa toimintaan noin 1-3 kertaa kuukaudessa muutaman tunnin kerrallaan. Lapset ovat erilaisia ja siksi vapaaehtoistyöhön tarvitaankin monenlaisia ja monen ikäisiä ihmisiä.

Miten haet tukihenkilöksi? 

Ota meihin yhteyttä tällä sivulla olevalla lomakkeella.  Tämän jälkeen työntekijämme ottavat sinuun yhteyttä, antavat lisätietoa ja kutsuvat sinut haastatteluun ja valmennukseen.

Pelastakaa Lapset pyytää kaikilta lasten kanssa toimivilta vapaaehtoisilta suostumuksen rikostaustaotteen pyytämiseksi Oikeusrekisterikeskuksesta.