Ryhdy lapselle tukihenkilöksi ❤ Ryhdy lapselle tukihenkilöksi ❤

Ryhdy lapselle tukihenkilöksi ❤

Auttamisen iloa ja ikimuistoisia hetkiä

Tukihenkilötoiminnan tavoitteena on saada lasten ja nuorten elämään lisää turvallisia aikuisia, joiden kanssa voi jakaa arjen ilot ja surut. Tukihenkilön ansiosta vanhempi saa välillä hengähtää, ja koko perhe voi paremmin. Tukihenkilötoiminta on tarkoitettu erityisesti lapsiperheille, joiden oma tukiverkosto on pieni.

Tukihenkilönä toimiminen ei tarvitse mitään erityistaitoja, vaan tavallinen puuhastelu lapsen tai nuoren kanssa riittää.

Tukihenkilönä:

  • autat arjen askareissa, vaikkapa läksyjen teossa
  • toimit lapsen kuuntelu- ja keskustelukumppanina
  • olet turvallinen aikuinen ja ystävä lapsen elämässä
  • saat korvauksen matkakuluista sekä tarvittaessa muista kuluista
  • tapaat lasta tai perhettä keskimäärin 1-3 kertaa kuukaudessa

”Auttamisesta saa hyvän mielen, kun huomaa olevansa jollekin tarpeellinen.”

Mitä tukihenkilö tekee?

Tukihenkilö auttaa läksyissä, kuuntelee, juttelee, lohduttaa, pelaa  lautapelejä, kertoo vitsejä, leipoo korvapuusteja tai kalastaa. Tukihenkilö on turvallinen aikuinen ja hyvä ystävä lapsen elämässä.

Mitä tukihenkilöltä odotetaan? 

Täysi-ikäisyyttä, luotettavuutta, riittävän tasapainoista elämäntilannetta sekä aikaa toimintaan noin 1-3 kertaa kuukaudessa muutaman tunnin kerrallaan. Lapset ovat erilaisia ja siksi vapaaehtoistyöhön tarvitaankin monenlaisia ja monen ikäisiä ihmisiä.

Miten haet tukihenkilöksi? 

Voit hakea tukihenkilöksi täyttämällä lomakkeen. Tämän jälkeen Pelastakaa Lasten työntekijät ottavat sinuun yhteyden, jonka jälkeen kutsumme sinut haastatteluun ja valmennukseen. Pelastakaa Lapset pyytää kaikilta lasten kanssa toimivilta vapaaehtoisilta suostumuksen rikostaustaotteen pyytämiseksi Oikeusrekisterikeskuksesta.

 

Tukihenkilö Mauri: ”Ihmettelen kovasti, miksi miehiä ei ole enemmän mukana. Tämähän on win-win -tilanne ja kaikki tässä voittaa

Mauri,62, on toiminut tukihenkilönä vauhdikkaille veljeksille reilun kahden vuoden ajan. 

Lue Maurin mietteitä vapaaehtoistoiminnasta