Eväitä Elämälle -ohjelma

Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelma tukee lasten ja nuorten hyvinvointia oppimateriaali- ja harrastustuen sekä lomakotitoiminnan kautta.

”Kasvoin uskomaan, että kuka tahansa pystyy mihin tahansa ja apua saa, kun sitä uskaltaa pyytää. Minua kuultiin.” – Oppikirjatukea saanut tyttö

Tuemme perheitä koronavirustilanteessa – Lue lisää

Eväitä Elämälle -ohjelman tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiinsa on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Vuonna 2019 vähävaraisille perheille avautui lisäksi mahdollisuus hakea lapselle lomakotia kesälle 2019.

Eväitä Elämälle -ohjelma edistää lasten yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvää kehitystä. Sillä tavoitellaan pysyviä muutoksia niin yksilöiden kuin yhteiskunnankin tasolla.

Eväitä Elämälle -ohjelmassa on kolme tukimuotoa:

Eväitä Elämälle -ohjelmasta tuetaan myös lomakotitoimintaa, jota järjestetään Pelastakaa Lasten aluetoimistojen kautta.

Pelastakaa Lasten noin 60 paikallisyhdistystä vastaavat ohjelman muista tukimuodoista. Tuen kanavoimisessa yhdistykset toimivat nopeina auttajina alueillaan. Tukihakemukset osoitetaan oman paikkakunnan yhdistykselle. Lista mukana olevista yhdistyksistä löytyy täältä.

”Tieto siitä että joku jaksaa arkeansa juuri meidän mahdollistaman harrastuksen ansiosta, on todella tärkeää myös itselle.” – Paikallisyhdistyksen vapaaehtoinen

Vuonna 2020 Eväitä Elämälle -ohjelman kautta jaettiin ruokalahjakortteja koronakriisin vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilantenteeseen joutuneille lapsiperheille. Kaiken kaikkiaan ohjelman kautta sai vuonna 2020 tukea yli 22 000 lasta ja ruoka-apua yli 8000 perhettä. Ohjelma ei toteutuisi ilman vapaaehtoistemme ja lahjoittajiemme arvokasta tukea. Yhdessä voimme antaa koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia niille, jotka niitä kipeimmin tarvitsevat.

Voit auttaa ja osallistua Eväitä Elämälle -ohjelmaan seuraavin tavoin:

Liity Pelastakaa Lasten jäseneksi
Tule mukaan tekemään vapaaehtoistyötä ja toteuttamaan Eväitä Elämälle -ohjelmaa oman alueesi yhdistyksessä.

Lahjoita Eväitä Elämälle -ohjelmaan
Lahjoita Eväitä Elämälle -ohjelmaan ja tue lapsia ja nuoria kotimaassa.

Anna aineeton lahja
Hanki Toivekaupasta Eväitä Elämälle -aineettomia lahjoja.

Osallistu Eväitä Elämälle -panttiarpajaisiin
Palauta pantilliset pullot ja tölkit oman ruokakauppasi panttiarpajaisautomaattiin ja osallistu arvontaan. Auttamalla myös saat.