Eväitä Elämälle -ohjelma

Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelma tukee lasten ja nuorten hyvinvointia harrastus- ja oppimateriaalituen sekä mentoroinnin kautta.

”Kasvoin uskomaan, että kuka tahansa pystyy mihin tahansa ja apua saa, kun sitä uskaltaa pyytää. Minua kuultiin.” – Oppikirjatukea saanut tyttö

Eväitä Elämälle -ohjelman tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus osallistua harrastuksiinsa tai jatkaa koulunkäyntiään on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi.

Eväitä Elämälle -ohjelma edistää lasten yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvää kehitystä. Sillä tavoitellaan pysyviä muutoksia niin yksilöiden kuin yhteiskunnankin tasolla.

Eväitä Elämälle -ohjelmassa on kolme tukimuotoa:

Pelastakaa Lasten noin 60 paikallisyhdistystä vastaavat ohjelman muista tukimuodoista. Tuen kanavoimisessa yhdistykset toimivat nopeina auttajina alueillaan. Tukihakemukset osoitetaan oman paikkakunnan yhdistykselle. Lista mukana olevista yhdistyksistä löytyy täältä.

”Tieto siitä että joku jaksaa arkeansa juuri meidän mahdollistaman harrastuksen ansiosta, on todella tärkeää myös itselle.” – Paikallisyhdistyksen vapaaehtoinen

Vuonna 2020 Eväitä Elämälle -ohjelman kautta alettiin  jakamaan myös ruokalahjakortteja koronakriisin vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneille lapsiperheille.

Kaiken kaikkiaan ohjelman kautta sai vuonna 2022 tukea yli 13 000 lasta ja ruoka-apua yli 5000 perhettä.

Ohjelma ei toteutuisi ilman vapaaehtoistemme ja lahjoittajiemme arvokasta tukea. Yhdessä voimme antaa harrastus- ja koulutusmahdollisuuksia niille, jotka niitä kipeimmin tarvitsevat.

Voit auttaa ja osallistua Eväitä Elämälle -ohjelmaan seuraavin tavoin:

Liity Pelastakaa Lasten jäseneksi
Tule mukaan tekemään vapaaehtoistyötä ja toteuttamaan Eväitä Elämälle -ohjelmaa oman alueesi yhdistyksessä.

Lahjoita Eväitä Elämälle -ohjelmaan
Lahjoita Eväitä Elämälle -ohjelmaan ja tue lapsia ja nuoria kotimaassa.

Anna aineeton lahja
Hanki Toivekaupasta Eväitä Elämälle -aineettomia lahjoja.