Ruoka-apu

Pieni lapsi syö puuroa pöydän ääressä

Ruoka-apu auttaa vaikeimman hetken yli

Tuemme ruoka-avulla vähävaraisia ja heikossa asemassa olevia lapsiperheitä Suomessa. Ruokakaupan lahjakortti auttaa hankalan taloudellisen tilanteen kohdanneen perheen vaikeimman hetken yli.

Tarve ruoka-avulle on ollut valtavan suuri ja koronakriisin alkuvaiheessa käynnistettyä ruoka-apua on jaettu vuosien 2020-2023 aikana jo lähes 2 miljoonalla eurolla.

Ruokalahjakortteja jaetaan lapsiperheille vapaaehtoisvoimin toimivien paikallisyhdistystemme ja heidän yhteistyötahojensa kautta. Näitä tahoja ovat muun muassa alueelliset sosiaalitoimet ja seurakuntien diakoniatyö. Aluetoimistomme jakavat ruokalahjakortteja pääasiassa oman toimintansa piirissä oleville lapsiperheille.

Usein kysyttyä ruoka-avusta

Ruokalahjakorttia ei valitettavasti voi hakea suoraan meiltä, vaan lahjakortit kanavoidaan Pelastakaa Lasten vapaaehtoisvoimin toimivien paikallisyhdistysten ja heidän yhteistyötahojensa mm. sosiaalitoimen ja seurakunnan diakoniatyön tai muun yhteistyötahon kautta apua tarvitseville lapsiperheille. Pelastakaa Lasten aluetoimistot jakavat ruokalahjakortteja pääasiassa oman toimintansa piirissä oleville lapsiperheille.

Paikallisyhdistykset ja aluetoimistot eivät ota siis vastaan hakemuksia, vaan tuki ohjataan tarvitseville perheille suoraan.

Lahjakortin saavat perheet valitsee Pelastakaa Lasten paikallisyhdistys tai yhdistys yhdessä yhteistyöverkostojensa kanssa. Ruokalahjakortit toimitetaan perheille toimijoiden yhdessä sopimalla tavalla.

Tarve ruoka-avulle on valtavan suuri ja ruokalahjakortteja rajallinen määrä. Lahjakortteja ei ole valitettavasti pystytty jakamaan kaikille apua tarvitseville.

Apua voi suoraan hakea esimerkiksi oman alueen sosiaalitoimelta tai oman seurakunnan diakoniatyöltä.

Ruokalahjakortin voi saada Suomessa asuva lapsiperhe, johon kuuluu ainakin yksi alle 18-vuotias ja jossa on vaikea taloudellinen tilanne.   

Tarve ruoka-avulle on valtavan suuri ja ruokalahjakortteja rajallinen määrä. Lahjakortteja ei ole valitettavasti pystytty jakamaan kaikille apua tarvitseville. 

Lahjakortilla voi hankkia ruokaa ja hygieniatarvikkeita. Lahjakortilla ei voi ostaa tupakkaa eikä alkoholijuomia. 

Sama perhe voi perustellusta syystä saada lahjakortin useamman kerran tai kerralla isomman lahjakortin. 

Vuonna 2023

10 993
lasta Suomessa sai ruoka-apua
50
paikallisyhdistystä jakoi ruoka-apua perheille
425 960
eurolla jaoimme ruoka-apua ahdingossa oleville lapsiperheille
13 909
lasta ja nuorta sai tukea Eväitä Elämälle -ohjelman kautta

Eväitä Elämälle -ohjelma

Vuonna 2023 Eväitä Elämälle -ohjelman kautta tuettiin 13 909 vähävaraisen perheen lasta ja nuorta harrastus- ja oppimateriaalituen sekä mentoroinnin kautta. Ruoka-apua sai 10 993 lasta.

Ohjelmassa mukana olevat noin 60 Pelastakaa Lasten paikallisyhdistystä jakavat tukea lapsille ja nuorille, joiden mahdollisuus harrastamiseen tai toisen asteen opintoihin on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Ruoka-apua jaetaan lahjakortteina vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneille lapsiperheille.

Eväitä Elämälle -ohjelma ei toteutuisi ilman vapaaehtoistemme ja lahjoittajiemme arvokasta tukea. Yhdessä voimme tarjota harrastus- ja koulutusmahdollisuuksia sekä apua ruokakuluihin heille, jotka niitä kipeimmin tarvitsevat.

Eväitä Elämälle -ohjelma – Pelastakaa Lapset

Haluatko tukea Eväitä Elämälle -ohjelmaa?

Lahjoita

Auta lapsia, nuoria ja lapsiperheitä lahjoituksella.

Liity jäseneksi

Jäsenenä tuet suoraan tukea jakavan yhdistyksen toimintaa.

Vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoisena voit olla jakamassa tukea yhdistyksessä.

Eväitä elämälle

Autamme mielellämme harrastus- ja oppimateriaalitukeen sekä mentorointiin ja ruoka-apuun liittyvissä kysymyksissä. Hakemusasioissa voit olla yhteydessä suoraan siihen paikallisyhdistykseen, josta tukea haet.

Sinua voisi kiinnostaa myös