Keitä me olemme

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu voittoa tavoittelematon, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalainen kansalaisjärjestö. Järjestön taustalla on Ester Ståhlbergin perustama Koteja Kodittomille Lapsille –yhdistys, jonka tehtävänä oli hankkia kasvatuskoteja kansalaissodan sotaorvoille.

Pelastakaa Lapset on laadukas lasten suojelun ammattilainen, yhteiskunnallinen vaikuttaja sekä luotettava ja nopea auttaja paikallisesti ja maailmanlaajuisesti. Toimintamme perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen. Tehtävämme on saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia, jotta jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallisuuteen voisi toteutua.

Pelastakaa Lapset on osa maailmanlaajuista Save the Children -liikettä, joka antaa lapsille toivoa, tukea ja turvaa 120 maassa. Toimintaamme ohjaa globaali strategia ja yhteiset arvot:

  • VASTUULLISUUS – Olemme tilivelvollisia tukijoille, kumppaneille ja ennen kaikkea lapsille, otamme henkilökohtaisen vastuun voimavarojen tehokkaasta käytöstä ja tavoitteiden saavuttamisesta.
  • MÄÄRÄTIETOISUUS – Asetamme kunnianhimoiset tavoitteet kaikkeen toimintaamme lasten hyväksi.
  • KUMPPANUUS – Yhdessä kumppaneiden kanssa olemme vahvempia parantamaan lasten oloja kautta maailman.
  • LUOVUUS – Haemme rohkeasti uusia toimintatapoja kestävien parannuksien saavuttamiseksi lapsille ja lasten kanssa.
  • TINKIMÄTTÖMYYS – Olemme suoraselkäisiä ja esimerkillisiä, ja toimimme aina lapsen edun mukaisesti.

Suomessa toimintaamme kuuluvat mm. lapsia ja perheitä tukeva vapaaehtoistoiminta, monipuoliset lastensuojelupalvelut, kotimaiset ja kansainväliset adoptiot, palvelut varhaisen tuen tarpeessa oleville lapsille, nuorille ja perheille sekä vaikuttamistyö.

Maailmalla toteutamme kehitysyhteistyöhankkeita Afrikassa, Aasiassa ja Venäjällä. Humanitaarinen työmme auttaa katastrofien uhreiksi joutuneita lapsia ja heidän perheitään ympäri maailman.

Pelastakaa Lapset rahoittaa toimintansa mm. omalla varainhankinnalla, yritysyhteistyöllä, jäsenmaksuilla, Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen tuella sekä kuntien palvelutoiminnan tuotoilla.

Pelastakaa Lapset on Ulkoministeriön kumppanuusjärjestö, Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n jäsen ja FIBS ry:n jäsen.