Auta lapsia kriisin keskellä

Kun pahaa tapahtuu, tarvitaan hyvyyttä. Tee lahjoitus ja autat lapsia siellä, missä hätä on suurin.

  • 1. Lahjoitus
  • 2. Yhteystiedot
  • 3. Maksu

Lahjoita nyt

Kun pahaa tapahtuu, tarvitaan hyvyyttä. Tee lahjoitus ja autat lapsia siellä, missä hätä on suurin.

Kuukausilahjoittajien ansioista pystymme reagoimaan nopeasti, kun kriisi iskee, ja pysymään lasten tukena niin pitkään, kuin he meitä tarvitsevat.

Valitse lahjoittaja
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
Minimi 1 €
Valitse lahjoitussumma
Minimi 8 €
Valitse maksupäivä
Valitse maksupäivä

Yhteystiedot

Täytäthän ainakin nämä *

Maksa Paytrailin kautta turvallisesti joko kortilla tai verkkopankkitunnuksilla.

Lahjoituksesi käsitellään tietoturvallisesti

Lahjoitukseni tiedot:

  • Kertalahjoitus
  • Lahjoitan yksityishenkilönä
  • Lahjoitan yrityksenä

Humanitaarisen avun tarve on juuri nyt ennätyksellisen suuri. Sotien, luonnonkatastrofien ja muiden kriisien keskellä elävät lapset kokevat asioita, joita yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua kokemaan.

Gazan lapset elävät painajaisen keskellä. Ruoka ja puhdas vesi ovat loppumassa. Miljoonat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa. Avun tarve on suurempi kuin koskaan.

Lahjoittajien tukea tarvitaan edelleen myös esimerkiksi Afganistanissa, jossa useat maanjäristykset ovat jättäneet tuhannet lapset ilman kotia ja suojaa. Lahjoitusten turvin jatkamme työtämme myös Ukrainassa, jossa lapset ovat eläneet laajamittaisen sodan keskellä jo lähes kaksi vuotta.

Pelastakaa Lapset on yksi maailman suurimmista humanitaarista työtä tekevistä lapsijärjestöistä. Avullasi reagoimme nopeasti, kun kriisi iskee. Viemme lapsille muun muassa välttämättömiä perustarvikkeita, tilapäismajoitusta, terveydenhoitoa ja psykososiaalista tukea.

Lahjoita nyt

Keräyslupa: Poliisihallitus RA/2022/1401, myönnetty 12.10.2022, voimassa toistaiseksi 1.1.2023 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Varat käytetään Pelastakaa Lasten humanitaariseen työhön. Kuukausilahjoitukset käytetään Pelastakaa Lasten työhön maailmanlaajuisesti.

Tee yrityslahjoitus

Yritysten tuen avulla pystymme reagoimaan nopeasti, kun kriisi iskee ja pysymään lasten tukena niin pitkään, kuin he meitä tarvitsevat.  Lahjoittaminen on helppoa ja nopeaa – täytä ohessa oleva verkkolomake, niin lähetämme yrityksellesi laskun. Lahjoituksen voi myös tehdä tilisiirtona Pelastakaa Lapset ry:n lahjoitustilille FI64 1017 3000 2107 27. Muista kirjoittaa viitetekstiksi ”hätäapu”.

Emme tee yritysyhteistyötä tai ota vastaan lahjoituksia ase-, tupakka-, aikuisviihdeteollisuuden-, fossiilisten energialähteiden-* tai kansainvälistä äidinmaidonkorvikkeiden markkinointikoodia (”The Code”) rikkovilta äidinmaidonkorvikealan yrityksiltä. Pyydämme näiden toimialojen yrityksiä pidättäytymään kaikesta yhteistyöstä ja lahjoittamisesta järjestöllemme.

Noudatamme tiukkaa riskikartoitusperiaatetta yritysyhteistöissä koskien seuraavia aloja: uhkapelit, alkoholi, ydinvoima, lapsille markkinoitu pikaruoka ja virvoitusjuomat, lääkkeet, yksityiset turvallisuuspalvelut, luonnonvaroihin kajoaminen sekä äidinmaidonkorvikkeet ja -pullovalmistajat (ne yritykset, joista ei ole näyttöä alan säännöstön ”The Code” rikkomisesta). Pyydämme näiden toimialojen yrityksiltä yhteydenottoa yritysyhteistyön aloittamisen kartoittamiseksi, toimintamme tukeminen kertalahjoituksella on mahdollista.

*Poikkeuksena yritykset, jotka ovat todistettavasti sitoutuneet lyhyen, keskipitkän sekä pitkän aikavälin 1,5 asteen päästötavoitteeseen.

Näin apusi menee perille:

Turvaamme lasten perustarpeet

Toimitamme hätäapuna elintärkeitä perustarvikkeita, kuten ruokaa, puhdasta vettä, lämpimiä vaatteita ja peittoja. Järjestämme tilapäismajoitusta kotinsa menettäneille. Jaamme hädänalaisille perheille käteisapua, minkä turvin he voivat hankkia kipeimmin tarvitsemiaan asioita.

Varmistamme pääsyn terveydenhoitoon

Toimitamme konfliktien ja kriisien keskellä eläville lapsille lääkkeitä ja hoitoa. Perustamme pakolaisleireille ja pakoreittien varrelle liikkuvia terveysklinikoita. Varustamme sairaaloita ja terveysklinikoita hoito- ja lääketarvikkeilla.

Mahdollistamme pääsyn kouluun

Varmistamme, että lapset voivat jatkaa opintojaan kriiseistä huolimatta esimerkiksi perustamalla tilapäisiä oppimiskeskuksia. Tuemme myös vaurioituneiden koulujen ja päiväkotien kunnostustöitä.

Järjestämme psykososiaalista tukea

Järjestämme lapsille psykososiaalista tukea, jotta he voivat toipua kokemuksistaan. Perustamme lapsiystävällisiä tiloja, joissa lapset ja perheet voivat leikkiä, hengähtää ja kerätä voimia. Lisäksi koulutamme opettajia, psykologeja, sosiaalityöntekijöitä ja järjestöjen työntekijöitä, jotta he pystyvät tukemaan lapsia.
Tarina

”Peitimme lasten silmät, jotta he eivät näkisi ruumiita”

Äiti letittää 8-vuotiaan tyttärensä hiuksia. Sodan alettua niihin on ilmestynyt harmaata. Kyyneleet vierivät äidin poskille, mutta hän on hiljaa. Tytär on kokenut hirvittäviä asioita, eikä äiti halua lisätä hänen suruaan.

Tarina

”Rakennus tippui alaspäin kuin hissi”

Turkin ja Syyrian maanjäristykset tuhosivat hetkissä tuhansien lasten elämän.

”Tunsimme maan tärisevän ja rakennuksen tippuvan alaspäin kuin hissi. Kun rakennus romahti, ovi ei auennut. Kiviä tippui päällemme. Menetin tajuntani”, kuvassa oleva Narwis* kertoo.


Voit lahjoittaa myös:

MobilePaylla

Lahjoita haluamasi summa MobilePaylla numeroon 20061.

Tekstiviestillä

Voit lahjoittaa 20 euroa lähettämällä tekstiviestin LAPSELLE20 numeroon 16499.

Tee Suurlahjoitus. Kuvassa Isabella pitelee sylissään 10-kuukautista Dasang Dolmoa, jonka perhe on saanut apua Pelastakaa Lapsilta maanjäristyksen jälkeen.

Tee suurlahjoitus

Jos harkitset suurlahjoituksen tekoa, ota meihin rohkeasti yhteyttä.

Lue lisää suurlahjoittamisesta

Ota yhteyttä

Ajankohtaista

Kuvassa Anna, 12, ja Maryna, 39, vanhan hellan vieressä, jolla he lämmittävät talonsa Ukrainassa.
Uutiset 21.2.2024

Pelastakaa Lapset: Yli 600 000 Ukrainaan palannutta lasta kohtaa vaaroja, tuhoja ja köyhyyttä

Kolmannen sotavuoden alkaessa noin 1,1 miljoonaa lasta on palannut takaisin Ukrainaan. Heistä noin 630 000 on palannut sodasta kärsiville ja etulinjassa sijaitseville alueille, missä he joutuvat kohtaamaan köyhyyttä, tuhoja ja vaaroja, kertoo Pelastakaa Lasten uusi analyysi. 

Uutiset 19.2.2024

Yli 10 miljoonaa lasta paennut maailman suurimpia kriisejä

Tuoreen Pelastakaa Lasten analyysin mukaan viime vuonna yli 10 miljoonaa lasta joutui pakenemaan kodistaan 10 suurimman kriisin vuoksi. Asuinsijoiltaan siirtymään joutuneiden lasten kokonaismäärä on arvion mukaan voinut nousta ennätykselliseen yli 50 miljoonaan.

Uutiset 5.2.2024

Vuosi Turkin ja Syyrian maanjäristyksestä: Lapsia vailla kotia, avuntarve ennätyksellisen suuri

Yksi kolmesta lapsesta, joka Turkissa menetti kotinsa maanjäristyksissä vuosi sitten, asuu yhä väliaikaisessa majoituksessa. Lapset sekä Turkissa että Syyriassa ovat kamppailleet ahdistuksen ja muiden mielenterveysongelmien kanssa katastrofin jälkeen.