Hjälp barn mitt i kris

När något hemskt händer behövs godhet. Ge en gåva och hjälp barn där nöden är som störst.

  • 1. Gåvobelopp
  • 2. Kontaktuppgifter
  • 3. Betalning

Ge en gåva nu

När något hemskt händer behövs goda gärningar. Ge en gåva och hjälp barn där nöden är som störst.

Gör ett hjältedåd – bli månadsgivare.

Välj givare
Välj typ av gåva
Välj gåvobelopp
Minimi 1 €
Välj gåvobelopp
Minimi 8 €
Valitse maksupäivä
Valitse maksupäivä

Kontaktuppgifter

Vänligen fyll i åtminstone dessa *

Betala säkert via Paytrail antingen med kort eller nätbankskoder

Din gåva behandlas datasäkert

MItt gåva:

  • Engångsgåva
  • Jag är en privatgivare
  • Lahjoitan yrityksenä

Behovet av humanitär hjälp är just nu rekordstort. Barn som bor mitt i naturkatastrofer och andra kriser upplever saker som inga barn ska behöva uppleva.

Rädda Barnen är en av världens största medborgarorganisationer som utför humanitärt arbete. Med din hjälp reagerar vi snabbt när krisen är framme. Vi ger barn bland annat nödvändiga förnödenheter, tillfälligt boende, hälsovård och psykosocialt stöd.

Insamlingstillståndet: RA/2022/1401, beviljat 12.10.2022, i kraft från och med 1.1.2023 tillsvidare i hela Finland förutom Åland.  Medlen används för Rädda Barnens humanitära arbete. Medlen från månadsgivarna används för Rädda Barnens arbete globalt.

Så når din hjälp fram:

Vi säkerställer barns grundläggande behov

Vi levererar livsviktiga förnödenheter som nödhjälp, såsom mat, rent vatten, varma kläder och plädar. Vi ordnar tillfälligt boende för personer som förlorat sina hem. Vi delar ut kontanthjälp till familjer i nöd för att de ska kunna skaffa sig det som de mest akut behöver.

Vi säkerställer tillgången till hälsovård

Vi levererar mediciner och vård till barn som bor mitt i konflikter och kriser. Vi grundar mobila hälsokliniker på flyktingläger och längs flyktvägar. Vi utrustar sjukhus och hälsokliniker med förbrukningsartiklar och mediciner.

Vi möjliggör skolgång

Vi ser till att barn kan fortsätta sina studier trots kriser till exempel genom att grunda tillfälliga lärcenter. Vi ger också stöd för renovering av förstörda skolor och daghem.

Vi ordnar psykosocialt stöd

Vi ordnar psykosocialt stöd till barn så de kan komma över sina upplevelser. Vi grundar barnvänliga lokaler där barn och familjer kan leka, andas ut och samla krafter. Dessutom utbildar vi lärare, psykologer, socialarbetare och personal vid organisationer så de kan stötta barnen.

MobilePay

Ge en gåva via MobilePay till numret 20061.

SMS

Ge en gåva via SMS och skicka texten LAPSELLE20 (20 €)  till numret 16499.

Tee Suurlahjoitus. Kuvassa Isabella pitelee sylissään 10-kuukautista Dasang Dolmoa, jonka perhe on saanut apua Pelastakaa Lapsilta maanjäristyksen jälkeen.

Storgåva

Storgivarna är vanliga människor vars gåvor gör det möjligt för Rädda Barnen att uppnå långvariga resultat.