Auta lapsia sotien keskellä

Juuri nyt lapsia vammautuu ja kuolee sodissa ja konflikteissa enemmän kuin vuosikymmeniin.

  • 1. Lahjoitus
  • 2. Yhteystiedot
  • 3. Maksu

Lahjoita nyt

Lahjoittamalla autat lapsia maailman pahimmissa paikoissa.

Kuukausilahjoittajien ansioista pystymme reagoimaan nopeasti, kun kriisi iskee, ja pysymään lasten tukena niin pitkään, kuin he meitä tarvitsevat.

Valitse lahjoittaja
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
Minimi 1 €
Valitse lahjoitussumma
Minimi 8 €
Valitse maksupäivä
Valitse maksupäivä

Yhteystiedot

Täytäthän ainakin nämä *

Maksa Paytrailin kautta turvallisesti joko kortilla tai verkkopankkitunnuksilla.

Lahjoituksesi käsitellään tietoturvallisesti

Lahjoitukseni tiedot:

  • Kertalahjoitus
  • Lahjoitan yksityishenkilönä
  • Lahjoitan yrityksenä

Konfliktialueilla elävien lasten määrä on kaksinkertaistunut 30 vuoden aikana. 

Sodat ja konfliktit pakottavat lapset jättämään kotinsa, ystävänsä ja koulunsa. Lapsia loukkaantuu juuri, kun terveydenhuolto on romahtanut ja kaikesta on pulaa. Pienet pojat ja tytöt näkevät asioita, joita yhdenkään lapsen ei pitäisi nähdä.

Lapsilla on uskomaton kyky selviytyä vaikeistakin asioista, mutta he tarvitsevat apuamme. Tee rakkaudenteko ja auta lapsia lahjoittamalla.

Tuellasi toimitamme lapsille ja perheille hätäapua, ylläpidämme klinikoita ja tarjoamme psykososiaalista tukea, jotta lapset voivat toipua kokemuksistaan. Lisäksi ylläpidämme oppimiskeskuksia ja kunnostamme tuhoutuneita kouluja.

Juuri nyt lapset tarvitsevat apuamme muun muassa Ukrainassa, Gazassa ja Syyriassa.

Kun pahaa tapahtuu, tarvitaan hyvyyttä. Lahjoita nyt tai tee lahjoitus MobilePaylla numeroon 20061.

Keräyslupa: Poliisihallitus RA/2022/1401, myönnetty 12.10.2022, voimassa toistaiseksi 1.1.2023 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Varat käytetään Pelastakaa Lasten humanitaariseen työhön. Kuukausilahjoitukset käytetään Pelastakaa Lasten työhön maailmanlaajuisesti.

Näin apusi menee perille:

Jaamme hätäapua

Jaamme perheille ruokaa, puhdasta vettä, lämpimiä vaatteita ja käteisapua. Järjestämme tilapäismajoitusta kotinsa menettäneille.

Varmistamme pääsyn terveydenhoitoon

Perustamme ja ylläpidämme klinikoita, joissa lapset saavat hoitoa. Lisäksi toimitamme lääkkeitä ja hoitotarvikkeita kriisialueiden sairaaloihin.

Mahdollistamme pääsyn kouluun

Perustamme tilapäisiä oppimiskeskuksia pakolaisleireille ja autamme kunnostamaan vaurioituneita kouluja ja päiväkoteja.

Tarjoamme psykososiaalista tukea

Järjestämme lapsille psykososiaalista tukea, jotta he voivat toipua kokemuksistaan. Perustamme lapsiystävällisiä tiloja, joissa lapset voivat leikkiä, hengähtää ja kerätä voimia.
Tarina

”Peitimme lasten silmät, jotta he eivät näkisi ruumiita”

Äiti letittää 8-vuotiaan tyttärensä hiuksia. Sodan alettua niihin on ilmestynyt harmaata. Kyyneleet vierivät äidin poskille, mutta hän on hiljaa. Tytär on kokenut hirvittäviä asioita, eikä äiti halua lisätä hänen suruaan.

Paketti ravitsevaa maapähkinätahnaa lapsen kädessä

Tee yrityslahjoitus

Yritysten tuen avulla pystymme reagoimaan nopeasti, kun kriisi iskee ja pysymään lasten tukena niin pitkään, kuin he meitä tarvitsevat.  Lahjoittaminen on helppoa ja nopeaa – täytä verkkolomake alla olevasta linkistä, niin lähetämme yrityksellesi laskun. Lahjoituksen voi myös tehdä tilisiirtona Pelastakaa Lapset ry:n lahjoitustilille FI64 1017 3000 2107 27. Muista kirjoittaa viitetekstiksi ”hätäapu”.

Emme tee yritysyhteistyötä tai ota vastaan lahjoituksia ase-, tupakka-, aikuisviihdeteollisuuden-, fossiilisten energialähteiden-* tai kansainvälistä äidinmaidonkorvikkeiden markkinointikoodia (”The Code”) rikkovilta äidinmaidonkorvikealan yrityksiltä. Pyydämme näiden toimialojen yrityksiä pidättäytymään kaikesta yhteistyöstä ja lahjoittamisesta järjestöllemme.

Noudatamme tiukkaa riskikartoitusperiaatetta yritysyhteistöissä koskien seuraavia aloja: uhkapelit, alkoholi, ydinvoima, lapsille markkinoitu pikaruoka ja virvoitusjuomat, lääkkeet, yksityiset turvallisuuspalvelut, luonnonvaroihin kajoaminen sekä äidinmaidonkorvikkeet ja -pullovalmistajat (ne yritykset, joista ei ole näyttöä alan säännöstön ”The Code” rikkomisesta). Pyydämme näiden toimialojen yrityksiltä yhteydenottoa yritysyhteistyön aloittamisen kartoittamiseksi, toimintamme tukeminen kertalahjoituksella on mahdollista.

*Poikkeuksena yritykset, jotka ovat todistettavasti sitoutuneet lyhyen, keskipitkän sekä pitkän aikavälin 1,5 asteen päästötavoitteeseen.


Voit lahjoittaa myös:

MobilePaylla

Lahjoita haluamasi summa MobilePaylla numeroon 20061.

Tekstiviestillä

Voit lahjoittaa 20 euroa lähettämällä tekstiviestin LAPSELLE20 numeroon 16499.

Tee Suurlahjoitus. Kuvassa Isabella pitelee sylissään 10-kuukautista Dasang Dolmoa, jonka perhe on saanut apua Pelastakaa Lapsilta maanjäristyksen jälkeen.

Tee suurlahjoitus

Jos harkitset suurlahjoituksen tekoa, ota meihin rohkeasti yhteyttä.

Lue lisää suurlahjoittamisesta

Ota yhteyttä

Ajankohtaista

Uutiset 15.5.2024

Gazassa siirtymään joutuneet perheet kertovat kokevansa hidasta kuolemaa

Gazan kaistaleella monet perheet ovat joutuneet pakenemaan jo viidettä kertaa viimeisten seitsemän kuukauden aikana. Samalla kun pakenevat yrittävät huolehtia ikääntyneistä perheenjäsenistään sekä loukkaantuneista lapsistaan, Israelin joukot ovat kaistaleen pohjoisissa ja eteläisissä osissa antaneet väestölle uusia käskyjä siirtymisestä.

Uutiset 6.5.2024

Rafahin evakuointikäskyllä voi olla hengenvaarallisia seurauksia lapsille

Sadat tuhannet joutuvat pakenemaan ja hätäavun saaminen alueelle vaikeutuu entisestään Israelin armeijan tänään antaman evakuointikäskyn seurauksena. Rafah on ollut perheille viimeinen pakopaikka. Lähestyvän maahyökkäyksen myötä aikaikkuna lasten suojelulle alkaa sulkeutua, Pelastakaa Lapset varoittaa.  

Uutiset 3.5.2024

Pelastakaa Lapset varoittaa: tänä vuonna lähes joka viides lapsi syntyy riskiolosuhteissa ilman ammattilaisen apua

Lähes viidennes tänä vuonna syntyvistä lapsista saapuu maailmaan ilman lääkärin, kätilön tai terveydenhoitajan apua. Tämä vaarantaa niin lasten kuin äitien terveyden ja hengen.  Äitiysterveyden palvelut ovat miljoonien äitien saavuttamattomissa.