Auta lapsia kriisin keskellä

Kun pahaa tapahtuu, tarvitaan hyvyyttä. Tee lahjoitus ja autat lapsia siellä, missä hätä on suurin.

  • 1. Lahjoitustiedot
  • 2. Maksutiedot
  • 3. Lahjoitus tehty

Lahjoita nyt

Kun pahaa tapahtuu, tarvitaan hyvyyttä. Tee lahjoitus ja autat lapsia siellä, missä hätä on suurin.

Kuukausilahjoittajien ansioista pystymme reagoimaan nopeasti, kun kriisi iskee, ja pysymään lasten tukena niin pitkään, kuin he meitä tarvitsevat.

Valitse lahjoittaja
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
Muu summa (minimi 1 €)
Muu summa (minimi 8 €)
Valitse maksupäivä

Maksutiedot

Täytäthän ainakin nämä *

Maksa Paytrailin kautta turvallisesti joko kortilla tai verkkopankkitunnuksilla.

Lahjoituksesi käsitellään tietoturvallisesti

Lahjoitukseni tiedot:

  • Kertalahjoitus
  • Lahjoitan yksityishenkilönä
  • Lahjoitan yrityksenä

Humanitaarisen avun tarve on juuri nyt ennätyksellisen suuri. Sotien, luonnonkatastrofien ja muiden kriisien keskellä elävät lapset kokevat asioita, joita yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua kokemaan.

Juuri nyt apua tarvitaan Ukrainassa, jossa lapset ovat eläneet laajamittaisen sodan keskellä jo vuoden. Sudanissa taas humanitaarinen kriisi syvenee keväällä puhjenneiden taisteluiden myötä.

Pelastakaa Lapset on yksi maailman suurimmista humanitaarista työtä tekevistä kansalaisjärjestöistä. Avullasi reagoimme nopeasti, kun kriisi iskee. Viemme lapsille muun muassa välttämättömiä perustarvikkeita, tilapäismajoitusta, terveydenhoitoa ja psykososiaalista tukea.

Lahjoita nyt

Keräyslupa: Poliisihallitus RA/2022/1401, myönnetty 12.10.2022, voimassa toistaiseksi 1.1.2023 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Varat käytetään Pelastakaa Lasten humanitaariseen työhön. Kuukausilahjoitukset käytetään Pelastakaa Lasten työhön maailmanlaajuisesti.

Tee yrityslahjoitus

Yritysten tuen avulla pystymme reagoimaan nopeasti, kun kriisi iskee ja pysymään lasten tukena niin pitkään, kuin he meitä tarvitsevat.  Lahjoittaminen on helppoa ja nopeaa – täytä ohessa oleva verkkolomake, niin lähetämme yrityksellesi laskun. Lahjoituksen voi myös tehdä tilisiirtona Pelastakaa Lapset ry:n lahjoitustilille FI64 1017 3000 2107 27. Muista kirjoittaa viitetekstiksi ”hätäapu”.

Näin apusi menee perille:

Turvaamme lasten perustarpeet

Toimitamme hätäapuna elintärkeitä perustarvikkeita, kuten ruokaa, puhdasta vettä, lämpimiä vaatteita ja peittoja. Järjestämme tilapäismajoitusta kotinsa menettäneille. Jaamme hädänalaisille perheille käteisapua, minkä turvin he voivat hankkia kipeimmin tarvitsemiaan asioita.

Varmistamme pääsyn terveydenhoitoon

Toimitamme konfliktien ja kriisien keskellä eläville lapsille lääkkeitä ja hoitoa. Perustamme pakolaisleireille ja pakoreittien varrelle liikkuvia terveysklinikoita. Varustamme sairaaloita ja terveysklinikoita hoito- ja lääketarvikkeilla.

Mahdollistamme pääsyn kouluun

Varmistamme, että lapset voivat jatkaa opintojaan kriiseistä huolimatta esimerkiksi perustamalla tilapäisiä oppimiskeskuksia. Tuemme myös vaurioituneiden koulujen ja päiväkotien kunnostustöitä.

Järjestämme psykososiaalista tukea

Järjestämme lapsille psykososiaalista tukea, jotta he voivat toipua kokemuksistaan. Perustamme lapsiystävällisiä tiloja, joissa lapset ja perheet voivat leikkiä, hengähtää ja kerätä voimia. Lisäksi koulutamme opettajia, psykologeja, sosiaalityöntekijöitä ja järjestöjen työntekijöitä, jotta he pystyvät tukemaan lapsia.
Tarina

”Peitimme lasten silmät, jotta he eivät näkisi ruumiita”

Äiti letittää 8-vuotiaan tyttärensä hiuksia. Sodan alettua niihin on ilmestynyt harmaata. Kyyneleet vierivät äidin poskille, mutta hän on hiljaa. Tytär on kokenut hirvittäviä asioita, eikä äiti halua lisätä hänen suruaan.

Tarina

”Rakennus tippui alaspäin kuin hissi”

Turkin ja Syyrian maanjäristykset tuhosivat hetkissä tuhansien lasten elämän.

”Tunsimme maan tärisevän ja rakennuksen tippuvan alaspäin kuin hissi. Kun rakennus romahti, ovi ei auennut. Kiviä tippui päällemme. Menetin tajuntani”, kuvassa oleva Narwis* kertoo.


Voit lahjoittaa myös:

MobilePaylla

Lahjoita haluamasi summa MobilePaylla numeroon 20061.

Tekstiviestillä

Voit lahjoittaa 20 euroa lähettämällä tekstiviestin LAPSELLE20 numeroon 16499.

Tee Suurlahjoitus. Kuvassa Isabella pitelee sylissään 10-kuukautista Dasang Dolmoa, jonka perhe on saanut apua Pelastakaa Lapsilta maanjäristyksen jälkeen.

Tee suurlahjoitus

Jos harkitset suurlahjoituksen tekoa, ota meihin rohkeasti yhteyttä.

Lue lisää suurlahjoittamisesta

Ota yhteyttä

Ajankohtaista

Save the Childrenin työntekijät kantavat tarvikkeita varastossa Pakistanissa.
Tarinat 28.8.2023

Humanitaarisen avun perille viejät

Pelastakaa Lasten humanitaarisen avun työntekijät vievät avun perille sinne, missä tarve on suurin.

Lapsi pitelee autonrengasta käsissään ja katsoo sivulla. Taustalla näkyy pakolaisleiri ja mies aseen kanssa.
Blogit 19.8.2023

Lasten tulee olla humanitaarisen työn ytimessä

Mikä saa ihmisen vaarantamaan oman turvallisuutensa, jopa henkensä? Lapset. Näin vastaavat humanitaarisen avun työntekijämme ja vapaaehtoisemme ympäri maailmaa. He ovat ensimmäisten joukossa pelastamassa lapsia pommitusten, luonnonkatastrofien ja vallankaappausten keskeltä.

Nainen tuhoutuneen rakennuksen edessä pitää käsissään luoteja.
Uutiset 15.8.2023

Jopa 17 000 lasta on ajautumassa nälkäkriisiin päivittäin Sudanissa

Ennätysmäärä lapsia kärsii nälästä neljä kuukautta Sudanin konfliktin alkamisesta. Vakavassa nälkäkriisissä olevien lasten määrän ennustetaan syyskuuhun mennessä nousevan 1,5 miljoonalla aseellisen konfliktin sekä kuivuuden riivaamassa Sudanissa. Yli neljä miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään asuinsijansa ja elintarvikkeiden hinnat nousevat jatkuvasti samaan aikaan, kun tulevan sadon ennustetaan jäävän huonoksi. Kesäkuussa lapsista lähes kolmannes, eli 7,9 miljoonaa, eli akuutissa nälässä. Heidän ruokaturvansa oli ainakin kriittisellä…