Lidlin asiakkaat mukana kerryttämässä lähes 100 000 euroa vähävaraisten perheiden lapsille – rahoilla mahdollistetaan harrastuksia ja opiskelua tänäkin syksynä

Lidl ja sen asiakkaat olivat mukana kerryttämässä lähes 100 000 euron pottia vähävaraisten perheiden lasten hyväksi vuonna 2020. Pullonpalautusautomaateilla jatkuvasti käynnissä olevista Panttiarpajaisista kertyviä tuottoja ohjataan Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelmaan ja niillä tuetaan vähävaraisten perheiden lasten koulunkäyntiä ja harrastamista. Tuelle on taas iso tarve harrastussyksyn käynnistyessä.

Koulut ja harrastukset alkavat pian, mutta kaikilla lapsilla ja nuorilla ei ole perheen haastavan taloustilanteen takia varaa harrastaa. Pitkään jatkunut koronaepidemia on entisestään kasvattanut perheiden ahdinkoa – Pelastakaa Lapset ry:n Lapsen ääni 2021 -selvityksen mukaan joka viides lapsi ja nuori oli huolissaan perheen toimeentulosta koronapandemian vuoksi.

Lidlille Pelastakaa Lapset ja lasten ja nuorten hyvinvointia edistävä Eväitä Elämälle -ohjelma ovat tuttu ja pitkäaikainen tukikohde. Viime vuonna Lidl-myymälöiden pullonpalautusautomaatit olivat mukana kerryttämässä Panttiarpajaisten kautta Eväitä Elämälle -ohjelmalle ohjattua lähes 100 000 euron kokonaispottia.

– Kiitos kuuluu kaikille asiakkaillemme, jotka ovat osallistuneet Panttiarpajaisiin ja päättäneet laittaa pullonpalautusrahat hyvään tarkoitukseen. Saa nähdä, kuinka ison summan saamme taas yhdessä kerättyä tämän vuoden loppuun mennessä, Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Jenni Hakkarainen sanoo.

Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelmalla tuetaan vähävaraisten perheiden lasten opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia. Tukea myönnetään lapsille, joiden toisen asteen opinnot tai harrastusmahdollisuudet ovat uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Eväitä Elämälle -ohjelma rahoitetaan täysin lahjoitusvaroin.

– Vuoden 2020 aikana Eväitä Elämälle -ohjelma tuki 1331 lapsen harrastamista ja 872 nuorta sai kauttamme oppimateriaalitukea. Tällä tuella on pitkäkestoiset vaikutukset lapsen ja nuoren koko loppuelämään. Olemme erittäin kiitollisia Lidlille ja heidän asiakkailleen pitkäjänteisestä yhteistyöstämme, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n asiantuntija Aino Sarkia.

Lidlin asiakkaat voivat auttaa lapsia Lidlin myymälöissä palauttamalla pulloja ja tölkkejä ja osallistumalla pullonpalautusarpajaisiin.