Terveydenhuoltoa ja ravitsemusta katastrofeissa

Pelastakaa Lasten työntekijä mittaa lapsen lapsen yläolkavarren. Lapsi istuu aikuisen naisen sylissä.

Kun kriisi tai konflikti syttyy, olemme nopeasti paikan päällä pelastamassa lapsia. Jokainen tunti on tärkeä lasten hengen pelastamiseksi. Liikkuvien mobiiliklinikoiden ja ylläpitämiemme terveysklinikoiden avulla varmistamme, että lapset ja perheet saavat terveydenhoitoa ja lääkkeitä. Aliravitsemuksesta kärsivät lapset saavat hoitoa ravitsemuskeskuksissamme. Jaamme ruokaa, puhdasta vettä ja perustarvikkeita.

Koska teemme eripuolilla maailmaa pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä, olemme usein jo valmiiksi paikan päällä, kun katastrofi iskee. Kehitysyhteistyömme ansiosta meillä on paikallistuntemusta ja hyvät verkostot paikallisten toimijoiden ja viranomaisten kanssa. Siksi pystymme aloittamaan nopeasti aloittamaan lasten ja perheiden auttamisen.

Näin autamme lapsia ja perheitä

Tarjoamme hätäapua

Kriisin ja konfliktin iskiessä tarjoamme lapsille ja perheille suojaa, ruokaa, puhdasta vettä, lääkkeitä, terveydenhoitoa, huopia ja lämpimiä vaatteita.

Pelastakaa Lasten työntekijät kantavat pahvilaatikoita, joissa hätäaputarvikkeita. Heidän vierellään on nainen ja lapsi Turkin maanjäristykset ovat tuhonneet taustalla olevaa maisemaa.

Olemme nopeasti paikan päällä

Katastrofeissa olemme nopeasti paikan päällä auttamassa, kartoittamassa tilannetta ja koordinoimassa apua. Kriisiryhmämme on paikalla 24 tunnin sisällä siitä, kun kriisi on alkanut. Humanitaarista työtä tekevät ammattilaiset, jotka antavat henkeä pelastavaa apua. Tuemme myös paikallista terveydenhuoltoa  toimittamalla lääkkeitä, hoitotarvikkeita sekä lääkinnällisiä laitteita. Koulutumme terveydenhuollon työntekijöitä sekä yhteisöjen jäseniä sekä tuemme paikallisia yhteisöjä varautumaan kriiseihin.

Hymyilevä tyttö ottaa vettä kanisteriin Somaliassa

Tarjoamme puhdasta vettä ja sanitaatiota

Varmistamme, että lapsilla ja perheillä on nopeasti saatavilla puhdasta vettä, vesipisteitä ja vessoja. Jaamme hygieniapakkauksia ja annamme myös hygieniavalistusta.

Viisi terveydenhoitajaa seisovat valkoisen seinän edessä kädessään runsasenergisiä maapähkinäpatukoita, jotka auttavat aliravitsemukseen.

Hoidamme aliravittuja lapsia

Aliravitut lapset ovat katastrofien keskellä erittäin haavoittuvassa asemassa. Pienten lasten aliravitsemus voi johtaa nopeasti kuolemaan. Huolehdimme kriiseissä ja konflikteissa, että lapset saavat hyvälaatuista ravintoa, hoidamme akuuttia aliravitsemusta ja annamme lapsille elintärkeitä rokotuksia.

Pelastakaa Lasten autot ajavat hiekkatiellä Sudanissa

Autamme kaikkialla – myös syrjäisillä seuduilla

Olemme kaikkia lapsia varten. Varmistamme, että apumme tavoittaa myös syrjäisillä seuduilla asuvat ja vaikeasti tavoitettavat lapset.

kädet, joissa rokotteita

Estämme sairauksien leviämistä

Sairaudet leviävät nopeasti kriisien ja konfliktien keskellä. Liian usein lapset kuolevat ennaltaehkäistäviin tai parannettavissa oleviin sairauksiin. Toteutamme rokotusohjelmia, toimitamme lääkkeitä ja parannamme vedenkäsittelyä sekä saniteettipalveluita.

Avainlukuja ravitsemuksesta ja terveydestä

punainen stetoskooppi
60 %
lapsikuolleisuus on laskenut reilun 30 vuoden aikana.
194
miljoonaa lasta kärsii lyhytkasvuisuudesta tai alipainosta aliravitsemuksen takia.
33 milj.
miljoonaa lasta sai apua vuonna 2022 terveys- ja ravitsemusohjelmistamme.

Ajankohtaista

Mies ja nainen ajavat mopolla hiekkatiellä Sudanissa. Taustalla Pelastakaa Lasten jeeppi ja ihmisiä kävelemässä tiellä.
Tarinat 5.4.2024

Turvallinen synnytys on jokaisen äidin ja vauvan oikeus

Sudanilainen Limon tiesi haluavansa kätilöksi jo heti ensimmäisestä synnytyksestä alkaen. Nyt hän tekee kaikkensa taatakseen äideille ja vauvoille turvallisen synnytyksen vaikeista olosuhteista huolimatta.

Save the Childrenin työntekijät kantavat tarvikkeita varastossa Pakistanissa.
Tarinat 28.8.2023

Humanitaarisen avun perille viejät

Pelastakaa Lasten humanitaarisen avun työntekijät vievät avun perille sinne, missä tarve on suurin.

Mariam katsoo vakavana kameraan
Tarinat 20.7.2023

Mariamia ammuttiin jalkaan

Noin kaksi vuotta sitten sudanilaisen Mariamin elämä muuttui täysin, kun naamioituneet miehet hyökkäsivät hänen kyläänsä.