Yhteistyökunnat ja -kumppanit

Netari tarjoaa kunnille mahdollisuuden tarttua helposti digitaalisen nuorisotyön välineisiin ja rakentaa diginuorisotyön osaamistaan yhdessä muiden alan edelläkävijöiden kanssa. 

Netarissa – kuten muissakin nuorisotaloissa – työskentelee koulutettuja nuorisotyön ammattilaisia. Yhteistyökuntien nuorisotyöntekijöiden lisäksi Netarissa toimii myös Pelastakaa Lasten työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia aikuisia. Lisäksi Netarissa vierailee eri alojen osaajia, esimerkiksi kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. 

Yhteistyökunnat

NELJÄ SYYTÄ KUNNILLE LÄHTEÄ MUKAAN NETARI-VERKOSTOON 

1. Nuorisotyöntekijät saavat mahdollisuuden ylläpitää ja kehittää monipuolista verkkotyöhön liittyvää osaamista eri palveluissa. Lisäksi Pelastakaa Lapset kouluttaa Netarin työntekijöitä säännöllisesti.

2. Kunta lisää Netarin kautta oman alueensa verkkotyöulottuvuutta. Netarissa ei ole kuntarajoja vaan kaikki työntekijät palvelevat nuoria tulivatpa he mistä vain. Toisaalta palveluissa oman kunnan nuoret voivat hyödyntää muiden ammattilaisten palveluita huolimatta siitä, missä he ovat – verkko tuo vapautta kansalliseen, moniammatilliseen yhteistyöhön.

3. Työntekijöillä on hyvä mahdollisuus verkostoitua kansallisesti verkkotyötä tekevien kanssa ja saada tukea muilta nuorisotyöntekijöiltä ympäri Suomen. Työtä tehdään vähintään kahden hengen tiimeissä eli kollegan tuki on aina saatavilla päivystysvuoroissa.

4. Netari-verkostoon kuuluvat saavat markkinointimahdollisuuksia alueellisesti ja valtakunnallisesti. Netariin osallistuvilla kunnilla on oikeus markkinoida omia sisältöjään ja palveluitaan Netarin sosiaalisen median kanavissa ja saada näkyvyyttä Pelastakaa Lapset ry:n verkostojen kautta.

Netari tarjoaa kunnille

  • Alustan, jolla toteuttaa omaa digitaalista nuorisotyötä helposti ja laadukkaasti 
  • Yhteisön, jossa kehittää diginuorisotyön osaamista yhdessä alan edelläkävijöiden kanssa 
  • Valmiit digitaalisen nuorisotyön tunnusluvut 

Netari tarjoaa nuorille

  • Turvallisen yhteisön, jossa tavata kavereita ja luotettavia aikuisia  
  • Mahdollisuuden keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä ja saada kahdenkeskeistä tukea  
  • Mahdollisuuden osallistua avoimeen nuorisotilatoimintaan sellaisille, joille se ei pitkien matkojen tai esim. sosiaalisten pelkojen takia muutoin ole mahdollista 

Tervetuloa mukaan!

Etsimme jatkuvasti uusia kuntia mukaan Netari-yhteisöön. Liittyminen verkostoon on mutkatonta. Kunta voi tulla mukaan milloin vain, erityisiä liittymisaikoja tai liittymismaksuja toimintaan mukaan tuleville kunnille ei ole.  

Haemme kuntakumppaneita ensisijaisesti mukaan itse toimintaan, mutta tarjolla on myös erittäin matalan kynnyksen ja helposti toteutettavissa oleva  Netarin viestintäkunta -rooli. Kiinnostuipa kunta kummasta roolista tahansa, olkaa rohkeasti meihin yhteyksissä! 

Jos teillä mietitään diginuorisotyön kehittämistä, ota yhteyttä: 

Martti Härmä

koordinaattori

Sini Suominen

koordinaattori

Yhteistyökumppanit

Netari tekee yhteistyötä myös oppilaitosten, yritysten ja sosiaalisen median vaikuttajien kanssa. 

Jos olet kiinnostunut kehittämään digitaalista nuorisotyötä kanssamme, ota yhteyttä: 

Elina Porraslampi

tiimivastaava, digitaaliset palvelut