Ryhdy tukiperheeksi ❤ Ryhdy tukiperheeksi ❤

Ryhdy tukiperheeksi ❤

Tukiperhetoiminnan tavoitteena on saada lasten ja nuorten elämään lisää turvallisia aikuisia. Tukiperheen ansiosta vanhempi saa välillä hengähtää, ja koko perhe voi paremmin.

”Olen ollut niin kiitollinen kun saatiin pitkän odotuksen jälkeen juuri kyseinen tukiperhe meille. ❤ Saan pienen hengähdystauon arjen keskelle! Jaksaa olla taas se astetta parempi äiti lapsille ”

-yksinhuoltaja äiti

Kuka voi ryhtyä tukiperheeksi?

Tukiperheeksi voivat ryhtyä aivan tavalliset ihmiset ja perheet, joilla on vakaa elämäntilanne ja aikaa lapselle. Tukiperheiksi soveltuvat eri ikäiset aikuiset ja myös yksinelävät ihmiset. Tarvitsemme kaikenlaisia tukiperheitä erilaissa elämäntilanteissa eläville lapsille:  lapsiperheitä, lapsettomia perheitä ja mummolan kaltaisia perheitä. Tärkeintä on antaa lapselle turvallista ja lämmintä huolenpitoa.

Mitä tukiperheet tekevät?

Lapsi viettää tukiperheessä pääsääntöisesti yhden viikonlopun kuukaudessa. Tukiperheenä oleminen ei tarvitse erityistaitoja ja lapselle riittää ihan tavallinen oleminen, sillä pelkkä kyläily on jo uusi elämys.

”On ollut hauskaa syödä hyvää ruokaa, leikkiä perheen lasten kanssa. Käydä kaupassa ja ulkoiluttaa koiraa perheen isän kanssa.”

– tukiperheen saanut lapsi

Miksi tukiperheitä tarvitaan?

Tavallisia syitä tukiperheen hakemiseen ovat yksinhuoltajuus, perheen tukiverkoston pienuus sekä erilaiset haastavat elämäntilanteet. Tukiperheviikonloput antavat vanhemmalle mahdollisuuden lepohetkeen ja lapselle uusia kokemuksia ja tärkeitä ihmissuhteita. 

Tukiperhetoimintaa tarjotaan sekä varhaisena tukena että sosiaalihuollon ja lastensuojelun asiakkaille. Tutustu eri tukiperhetoiminnan muotoihin täältä.

Miten voin ryhtyä tukiperheeksi?

Pelastakaa Lasten aluetoimistot eri puolella Suomea järjestävät tukiperhetoimintaa harkitseville maksuttomia ryhmävalmennuksia ympäri vuoden. Täyttämällä sivulla olevan lomakkeen, saat lisätietoa seuraavista valmennuksista ja tukiperhetoiminnasta.

Tukiperhe-esite PDF 

Katso seuraavat valmennukset tapahtumasivulta

Jos tapahtumakalenterissa ei ole tukiperhevalmennusta haluamaasi ajankohtaan, ole yhteydessä meihin, sillä valmennuksia voidaan mahdollisuuksien mukaan järjestää myös perhekohtaisesti tai ylimääräisinä pienryhminä.