Tuotot ja kulut 2019

Pelastakaa Lapset on voittoa tavoittelematon suomalainen kansalaisjärjestö, joka pyrkii parantamaan koko lapsiväestön asemaa ja edistää lapsen edun toteutumista.

Pelastakaa Lapset rahoittaa toimintansa mm. omalla varainhankinnalla, yritysyhteistyöllä, jäsenmaksuista, Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) myöntämillä avustuksilla sekä kuntien palvelutoiminnan tuotoista. Toimintamuotoja ovat mm. vapaaehtoistoiminta, kotimaiset ja kansainväliset adoptiot, lasten hätäaputoiminta, lähialue- ja kehitysyhteistyöhankkeet sekä lasten lomakoti-, tukiperhe-, sijaiskoti-, ja lastenkotitoiminta eri puolilla Suomea.

Kehitysyhteistyöhankkeemme rahoitetaan osin Suomen ulkoministeriön ohjelmatuen kautta.

Pelastakaa Lapset solmi vuonna 2013 kumppanuussopimuksen Euroopan komission humanitaarisen avun pääosaston ECHOn kanssa.

Merkittävä osa humanitaarisesta avusta rahoitetaan Pelastakaa Lasten oman Hätäapurahaston, ulkoministeriön ja Euroopan unionin tuella. Kansainvälisten ohjelmien globaaliohjelman rahoituksesta yli 15 prosenttia tulee yksityisiltä lahjoittajilta ja Venäjän hankkeet rahoitetaan kokonaan yksityisten rahoittajien tuella. Lisäksi säätiöiltä saamme täydentävää rahoitusta hankkeisiimme.