Pelastakaa Lapset on voittoa tavoittelematon suomalainen kansalaisjärjestö, joka pyrkii parantamaan koko lapsiväestön asemaa ja edistää lapsen edun toteutumista.

Pelastakaa Lapset rahoittaa toimintansa mm. oman varainhankinnan (keräys- ja myyntitoiminta), lahjoitusten ja yritysyhteistyön kautta, jäsenmaksuista, Raha-automaattiyhdistykseltä sekä kuntien palvelutoiminnan tuotoista. Toimintamuotoja ovat mm. vapaaehtoistoiminta, kotimaiset ja kansainväliset adoptiot, kummitoiminta, lasten hätäaputoiminta, lähialue- ja kehitysyhteistyöhankkeet sekä lasten lomakoti-, tukiperhe-, sijaiskoti-, ja lastenkotitoiminta eri puolilla Suomea.

Kehitysyhteistyöhankkeemme rahoitetaan pääosin Suomen ulkoministeriön kumppanuusohjelmasta. Pelastakaa Lapset on vuoden 2006 alusta lähtien ollut Suomen ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö. Ministeriö rahoittaa Pelastakaa Lasten hankkeita 12,37 miljoonalla eurolla vuosina 2014–2016.

Pelastakaa Lapset on solminut vuonna 2013 kumppanuussopimuksen Euroopan komission humanitaarisen avun pääosaston ECHOn kanssa, jonka yhdessä DFID:n kanssa rahoitti hankettamme 1 550 000 eurolla Burkina Fasossa vuonna 2015.

Merkittävä osa humanitaarisesta avusta rahoitetaan Pelastakaa Lasten oman Hätäapurahaston ja vuodesta 2013 lähtien osittain myös Ulkoministeriön tuella. Kansainvälisten ohjelmien globaaliohjelman rahoituksesta yli 15 prosenttia tulee yksityisiltä lahjoittajilta ja Venäjän hankkeet rahoitetaan kokonaan yksityisten rahoittajien tuella. Lisäksi säätiöiltä saamme täydentävää rahoitusta hankkeisiimme.