Netari-nettinuorisotalo

Netari on Suomen suurin nettinuorisotalo. Netarissa voi viettää aikaa, tavata kavereita ja jutella nuorisotyöntekijöiden sekä muiden luotettavien aikuisten kanssa.  Netariin ovat tervetulleita kaikki nuoret.

Netari toimii mm. Momiossa, Twitchissä, Discordissa, Minecraftissä, kahdenvälisissä chat-palveluissa sekä sosiaalisen median kanavissa. Netarissa on mukana parisen kymmentä kuntaa eri puolilta Suomea. Kohtaamme ja tavoitamme vuosittain kymmeniä tuhansia nuoria. Netaria rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Netari tarjoaa kunnille mahdollisuuden tarttua helposti digitaalisen nuorisotyön välineisiin ja rakentaa diginuorisotyön osaamistaan yhdessä muiden alan edelläkävijöiden kanssa.

NETARI TARJOAA KUNNILLE

  • Alustan, jolla toteuttaa omaa digitaalista nuorisotyötä helposti ja laadukkaasti
  • Yhteisön, jossa kehittää diginuorisotyön osaamista yhdessä alan edelläkävijöiden kanssa
  • Markkinointitukea kuntien omien Netari-iltojen yhteydessä
  • Valmiit digitaalisen nuorisotyön luvut Logbookiin

NETARI TARJOAA NUORILLE

  • Turvallisen yhteisön, jossa tavata kavereita ja luotettavia aikuisia
  • Mahdollisuuden keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä ja saada kahdenkeskeistä tukea
  • Mahdollisuuden nuorisotalotoimintaan jos se ei pitkien matkojen tai esim. sosiaalisten pelkojen takia ole mahdollista

Etsimme jatkuvasti uusia kuntia mukaan Netari-yhteisöön. Liittyminen verkostoon on mutkatonta. Kunta voi tulla mukaan milloin vain, erityisiä liittymisaikoja tai liittymismaksuja toimintaan mukaan tuleville kunnille ei ole. Haemme ensisijaisesti kuntakumppaneita mukaan itse toimintaan, mutta tarjolla on myös erittäin matalan kynnyksen ja helposti toteutettavissa oleva  Netarin viestintäkunta-rooli. Kiinnostuipa kunta kummasta roolista tahansa, olkaa rohkeasti meihin yhteyksissä!

Jos teillä mietitään diginuorisotyön kehittämistä, ota yhteyttä:

Sini Suominen
Netarin kuntakoordinaattori
sini.suominen@pelastakaalapset.fi
puh. 050 32 52 867

Martti Härmä
Netarin yhteisömanageri
martti.harma@pelastakaalapset.fi
puh. 050 43 31 329

NETARISSA TYÖSKENNELLÄÄN MONIAMMATILLISESTI

Netarissa – kuten oikeissakin nuorisotaloissa – työskentelevät koulutetut nuorisotyön ammattilaiset. Netarissa on mukana yhteistyökuntien lisäksi Pelastakaa Lasten työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia.  Netarissa myös vierailee eri alojen osaajia, esimerkiksi kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia.

NELJÄ SYYTÄ LÄHTEÄ MUKAAN NETARI-VERKOSTOON

1. Nuorisotyöntekijät saavat mahdollisuuden ylläpitää ja kehittää monipuolista verkkotyöhön liittyvää osaamista eri palveluissa. Pelastakaa Lapset myös kouluttaa Netarin työntekijöitä säännöllisesti.

2. Kunta lisää Netarin kautta oman alueensa verkkotyöulottuvuutta. Netarissa ei ole kuntarajoja vaan kaikki työntekijät palvelevat nuoria tulivatpa he mistä vain. Toisaalta palveluissa oman kunnan nuoret voivat hyödyntää muiden ammattilaisten palveluita huolimatta siitä, missä he ovat – verkko tuo vapautta kansalliseen, moniammatilliseen yhteistyöhön.

3. Työntekijöillä on hyvä mahdollisuus verkostoitua kansallisesti verkkotyötä tekevien kanssa ja saada tukea muilta nuorisotyöntekijöiltä ympäri Suomen. Työtä tehdään vähintään kahden hengen tiimeissä eli kollegan tuki on aina saatavilla päivystysvuoroissa.

4. Netari-verkostoon kuuluvat saavat markkinointimahdollisuuksia alueellisesti ja valtakunnallisesti. Netariin osallistuvilla kunnilla on muun muassa oikeus markkinoida omia sisältöjään ja palveluitaan mm. Netarin sosiaalisissa medioissa ja saada näkyvyyttä Pelastakaa Lapset ry:n verkostojen kautta.