Aliravittua Marwa-tyttöä hoidetaan

Marwa sai hoitoa klinikalla

Pikkutyttö itkee pahaa oloaan. Aliravitsemus on heikentänyt hänen pientä kehoaan, ja hän on sairastellut jo pitkään. Äiti ei tiedä, mitä tehdä. Tyttö on saatava nopeasti lääkäriin, mutta perheellä ei ole siihen varaa.

Somaliassa elävä Marwa* sairastui ruuan puutteen takia vakavasti. ”Ensin hänellä oli paha kuume, sitten yskä, sitten ripuli ja oksentelua”, Marwan äiti kertoo.

Marwan perhe on köyhä, sillä he menettivät karjansa kuivuuden takia. Aliravitsemus heikensi pientä Marwaa, ja tyttö ajautui pahaan sairastelukierteeseen, joka uhkasi hänen henkeään.

Onneksi Marwan äiti kuuli kyläläisiltä Pelastakaa Lasten klinikasta. Siellä Marwalle tehtiin lääkärintarkastus, ja hänelle määrättiin lääkettä ja hätäapuravintoa.

”Hoidon ansiosta Marwa voi nyt hyvin”, äiti kertoo. ”Jos hän sairastuu uudelleen, tiedän, että voin viedä hänet klinikalle. Se on todella tärkeää.”

Äiti pitää sylissään hymyilevää lasta
Klinikalla saadun hoidon ansiosta Marwa voi jo paremmin. Kuvat: Mustafa Saeed / Pelastakaa Lapset

Juuri nyt nälkäkriisi uhkaa erityisesti Marwan kaltaisia lapsia.

Itä-Afrikka kärsii pahimmasta kuivuudesta 40 vuoteen. Alueen maiden riippuvuus tuontiviljasta kasvaa juuri, kun Ukrainan sota on nostanut viljan hintaa räjähdysmäisesti.

Lahjoituksesi avulla nälkäkriisistä kärsivät lapset saavat ruokaa ja puhdasta vettä. Lisäksi tuet klinikoitamme, joissa aliravitut lapset saavat tarvitsemaansa hoitoa sekä runsasenergistä maapähkinätahnaa, jolla heidän henkensä voidaan pelastaa.

Pelastakaa Lasten klinikalla paikalliset lapset saavat hoitoa ja lääkkeitä.

* Nimi on muutettu

Auta nälkäkriisistä kärsiviä lapsia

Lahjoita ja auta lapsia selviämään nälkäkriisin yli. Apusi on elintärkeää.