Käteisapua perheille

Tyttö katselee laittialla leluja. Viesressä Taustalla nainen ja poika keittiön edessä.

Käteisapu on yksi toimivimmista tavoista vähentää köyhyyttä ja sen avulla pelastamme kriiseissä ja konflikteissa lasten ja aikuisten henkiä.

Käteisapu vaikuttaa myös lasten ravitsemukseen ja terveyteen, koulutukseen ja lasten suojeluun. Käteisavulla perheet voivat ostaa entistä ravitsevampaa ruokaa, käyttää terveyspalveluita ja ostaa lääkkeitä ja lapsilleen koulutarvikkeita. Taloudellisen paineen helpotettua, lapset voivat käydä koulua sen sijaan, että he kävisivät töissä tai auttaisivat kotitöissä. Tyttöjen kohdalla käteisavulla estetään varhaisia avioliittoja ja parannetaan sukupuolten välistä tasa-arvoa.

Näin käteisavulla autetaan perheitä

Sudanissa Pelastakaa Lasten työntekijä ottaa naiselta sormenjäljen käteisavustuksen rekisteröintiä varten. Taustalla nainen istuu vauva sylissään.

Perheet pääsevät käteisavun piiriin

Tunnistamme avun tarpeessa olevat perheet. Avun tarpeessa olevat perheet rekisteröidään ja työntekijämme käyvät perheiden kanssa läpi, miten käteisapua jaetaan.

Nainen ja tyttö katsovat älypuhelinta.

Perheet saavat käteisavun

Toimitamme käteisavustuksen perheille mahdollisuuksien mukaan digitaalisesti, esimerkiksi matkapuhelimeen. Huoltajat voivat nopeasti ja helposti tarkistaa puhelimestaan, että he ovat saaneet odottamansa summan. Samalla pystymme tarjoamaan heille tietoa muusta tuesta ja hyödyllisiä linkkejä. Digitaalinen rahansiirto on tehokasta, vähentää väärinkäytösten riskejä ja helpottaa tiedonvälitystä.

Naurava nainen halaa nauravaa työttä. Vieressä poika nauraa,

Perheiden ehdolla

Perheet voivat ostaa käteisavulla itselleen juuri sitä, mitä he eniten tarvitsevat: ruokaa, lääkkeitä, lämmitystä tai vaatteita. Jokainen perhe tietää parhaiten itse, mitä juuri he tarvitsevat.

Kulho, jossa on pastaa ja kulhon yläpuolella on kädet, joissa pastaa. Pöydällä kulhon vieressä appelsiinejä, banaaneja ja riisiä

Yhdistämme käteisapuun myös muuta tukea

Yhdistämme käteisapuun myös muuta apua, kuten tietoa ravitsemuksesta ja lastenkasvatuksesta. Tarjoamme esimerkiksi vanhemmuusvalmennuksia käteisapua saaneille huoltajille.

Nainen kaupassa Somaliassa

Käteisavulla paikallinen talous vahvistuu

Käteisavulla vahvistetaan koko yhteisön taloutta. Kun perheet ostavat paikallisesti ruokaa ja perustarvikkeita sekä käyttävät paikallisia palveluita, koko yhteisön talous hyötyy käteisavusta.

Pelastakaa Lasten työntekijöitä Ukrainassa juttelevat perheen kanssa

Seuraamme perheiden tilannetta

Seuraamme käteisohjelman tuloksia ja selvitämme yhdessä yhteisöjen kanssa, miten perheiden tilanteet ovat parantuneet käteisavun ansiosta.