Digifrendi

Kiinnostaako digivapaaehtoisuus? Digifrendi-toiminnan tavoitteena on vahvistaa 15–20 -vuotiaiden nuorten jaksamista ja voimavaroja tarjoamalla heille matalan kynnyksen pitkäaikaisempaa keskustelutukea. Toiminnassa nuori ja vapaaehtoinen tapaavat toisiaan etänä säännöllisesti yhteensä 10 kertaa. Haemme jatkuvasti sopivia henkilöitä digifrendiksi nuorille. Lue lisää ja ryhdy digifrendiksi nuorelle. 

Voit hakea alkuvuoden 2024 koulutuksen seuraavasti. Valitse linkin kautta itsellesi sopiva alkuhaastatteluaika. Haastattelu käydään etänä, ja saat kutsun siihen ennen tapaamista. Vuoden 2024 alkuvuoden koulutus järjestetään etänä 20.2. ja 27.2. klo 17:30 – 21:00. Linkki ajanvaraukseen tätä painamalla (avaa uuden välilehden.)

”On ollut hienoa saada olla mukana tämän nuoren matkassa.”  

Mitä Digifrendi-vapaaehtoinen tekee?

Digifrendi-vapaaehtoinen on tavallinen, nuorten hyvinvoinnista ja tukemisesta kiinnostunut luotettava aikuinen. Tärkeintä on, että on kiinnostunut nuoren elämästä ja haluaa kohdata tämän arvostaen ja kiireettömästi. Digifrendi-vapaaehtoiset saavat koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan, sekä tuen ja ohjauksen toiminnan aikana. Jos digivapaaehtoisuus on sinulle jo tuttua, tai olet ollut entuudestaan nettinuorisotalo Netarin digivapaaehtoinen, muista kertoa asiasta ottaessasi yhteyttä. 

”Mielestäni digifrendi toiminta on todella hienoa ja tärkeää toimintaa. On tärkeää että nuoret voivat hakeutua tämmöisiin palveluihin matalalla kynnyksellä” 
Kuvituskuva, jossa koululainen katsoo kannettavan tietokoneen näyttöä. Vieressä penaali ja muita koulutarvikkeita.

Digifrendi-parin tapaamiset

Vapaaehtoinen ja nuori yhdistetään Digifrendi-pariksi. Parien yhdistämisessä pyritään ottamaan huomioon yhteiset mielenkiinnon kohteet ja toiveet. Pari tapaa etäyhteydellä yhteensä 10 kertaa yhdessä sopiminaan aikoina. Yksi tapaaminen kestää noin 1–1,5 h. Suosituksena on muutama tapaaminen kuukaudessa. Tapaamisten fokus voidaan räätälöidä nuoren toiveiden, tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan. Tapaamisissa voidaan mm. chattailla, käyttää videokuvaa ja/tai ääniyhteyttä. Koska tapaamiset toteutetaan etäyhteydellä, tätä vapaaehtoistyötä voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta! 

Mitä odotamme digifrendi- vapaaehtoiselta?

Vähintään 21 vuoden ikää, luotettavuutta, kiinnostusta nuorten elämään ja tukemiseen verkossa, riittävän tasapainoista elämäntilannetta sekä sitoutumista tapaamiskertoihin. Nuorten turvallisuuden takaamiseksi tulemme pyytämään kaikilta vapaaehtoistyöhön valmennettavilta myös suostumuksen rikostaustaotteen sekä sitoumuksen lasten suojelemiseksi vapaaehtoistoiminnassa. 

”Todella toimiva palvelu, saa matalan kynnyksen apua välitettyä tehokkaasti nuorille 🙂 Mulle osuneen nuoren kohdalla tää oli varmasti just sopiva apu” 

Jos kiinnostuit Digifrendi-toiminnasta, lue lisää yllä olevasta painikkeesta, tai ole yhteydessä:

Eve-Linda Lassila

Suunnittelija

Jussi-Pekka Paija

Hankesuunnittelija