Digifrendi

Kiinnostaako verkkovapaaehtoisuus? Digifrendi-toiminnan tavoitteena on vahvistaa 15–20 -vuotiaiden nuorten jaksamista ja voimavaroja tarjoamalla heille matalan kynnyksen pitkäaikaisempaa keskustelutukea. Toiminnassa nuori ja vapaaehtoinen tapaavat toisiaan etänä säännöllisesti yhteensä 10 kertaa. Haemme jatkuvasti sopivia henkilöitä digifrendiksi nuorille. Lue lisää ja ryhdy digifrendiksi nuorelle. 

”On ollut hienoa saada olla mukana tämän nuoren matkassa.”  
Kolme lasta katsoo puhelinta

Mitä Digifrendi-vapaaehtoinen tekee?

Digifrendi-vapaaehtoinen on tavallinen, nuorten hyvinvoinnista ja tukemisesta kiinnostunut luotettava aikuinen. Tärkeintä on, että on kiinnostunut nuoren elämästä ja haluaa kohdata tämän arvostaen ja kiireettömästi. Digifrendi-vapaaehtoiset saavat koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan, sekä tuen ja ohjauksen toiminnan aikana. Jos verkkovapaaehtoisuus on sinulle jo tuttua, tai olet ollut entuudestaan nettinuorisotalo Netarin verkkovapaaehtoinen, muista kertoa asiasta ottaessasi yhteyttä. 

”Mielestäni digifrendi toiminta on todella hienoa ja tärkeää toimintaa. On tärkeää että nuoret voivat hakeutua tämmöisiin palveluihin matalalla kynnyksellä” 
Kuvituskuva, jossa koululainen katsoo kannettavan tietokoneen näyttöä. Vieressä penaali ja muita koulutarvikkeita.

Digifrendi-parin tapaamiset

Vapaaehtoinen ja nuori yhdistetään Digifrendi-pariksi. Parien yhdistämisessä pyritään ottamaan huomioon yhteiset mielenkiinnon kohteet ja toiveet. Pari tapaa etäyhteydellä yhteensä 10 kertaa yhdessä sopiminaan aikoina. Yksi tapaaminen kestää noin 1–1,5 h. Suosituksena on muutama tapaaminen kuukaudessa. Tapaamisten fokus voidaan räätälöidä nuoren toiveiden, tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan. Tapaamisissa voidaan mm. chattailla, käyttää videokuvaa ja/tai ääniyhteyttä. Koska tapaamiset toteutetaan etäyhteydellä, tätä vapaaehtoistyötä voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta! 

naisen käsissä kaksi yhteensopivaa palapelin palaa

Mitä odotamme digifrendi- vapaaehtoiselta?

Vähintään 20 vuoden ikää, luotettavuutta, kiinnostusta nuorten elämään ja tukemiseen verkossa, riittävän tasapainoista elämäntilannetta sekä sitoutumista tapaamiskertoihin. Nuorten turvallisuuden takaamiseksi tulemme pyytämään kaikilta vapaaehtoistyöhön valmennettavilta myös suostumuksen rikostaustaotteen sekä sitoumuksen lasten suojelemiseksi vapaaehtoistoiminnassa. 

”Todella toimiva palvelu, saa matalan kynnyksen apua välitettyä tehokkaasti nuorille 🙂 Mulle osuneen nuoren kohdalla tää oli varmasti just sopiva apu” 

Jos kiinnostuit Digifrendi-toiminnasta, lue lisää yllä olevasta painikkeesta, tai ole yhteydessä:

Eve-Linda Lassila

Suunnittelija

Jussi-Pekka Paija

Hankesuunnittelija