Tule meille sijaisvanhemmaksi – Anna lapselle mahdollisuus turvalliseen arkeen

Lapselle turvallista tulevaisuutta mahdollistavia sijaisvanhempia tarvitaan jatkuvasti. Sijaisvanhemmuus on haasteellista, mutta myös palkitsevaa vanhemmuutta. Se on iloa huomata, miten lapsi kehittyy ja miten hänen luottamuksensa aikuisiin kasvaa. Pelastakaa Lasten tekemän kyselyn mukaan sijaisvanhemmat kokevat sijaisvanhemmuuden tuovan elämään rikkautta ja elämänkokemuksia.

Monella tavalla kasvattava kokemus. Positiivista on myös se, että voi antaa hoivaa, apua ja rakkautta sitä tarvitsevalle lapselle

Sijaisvanhempana voi toimia

  • henkilö, joka koulutuksensa, kokemuksensa tai henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella on sopiva sijaisvanhemmaksi.
  • sijaisvanhemmaksi voi siis ryhtyä aivan tavallinen aikuinen, jolla on kiinnostusta ja halua tarjota lapselle joko lyhytaikainen tai pitempiaikainen perhe ja koti.
  • sijaiskodin voi tarjota niin lapsiperhe kuin lapseton pariskunta.
  • henkilö, jonka elämäntilanne on vakaa, sillä lapset tarvitsevat aikaa, rakkautta ja kärsivällisyyttä

Sijaisvanhemmuus tarjoaa mahdollisuuden uusien, tärkeiden ja merkityksellisten suhteiden syntymiseen niin lapselle kuin sijaisvanhemmalle sekä lapsen ja sijaisvanhemman läheisille.

Lapsi sijaisperheessä

Lapset voivat tarvita perhehoitoa monenlaisissa tilanteissa joko lyhytaikaisesti tai pitempiaikaisesti. Sijaisperhettä tarvitsevat lapset ovat eri-ikäisiä ja myös tarpeiltaan erilaisia.

Huostaanotto ja sijoitus sitä edeltävine elämänvaiheineen ovat lapselle isoja muutoksia ja siten raskasta aikaa. Lapsi tarvitsee paljon huomiota ja ymmärrystä, sekä suojelua, hoivaa ja turvallisia olosuhteita

Sijaisperheessä asuessaan lapsen kannalta on tärkeää, että lapsi voi mahdollisuuksien mukaan säilyttää yhteyden sukuunsa ja läheisiinsä.

Kiinnostuitko sijaisvanhemmuudesta?

Sijaisvanhemmat tekevät tärkeää työtä lapsen oikeuksien ja hyvinvoinnin puolesta ja tarvitsemme koko ajan uusia sijaisvanhempia. Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä tai soita rohkeasti suoraan meille, niin kerromme sinulle lisää!

Haluan tietoa kuinka ryhtyä sijaisvanhemmaksi

    Voit tarkistaa, mihin aluetoimistoon kuntasi kuuluu lomakkeen alla olevasta linkistä.

Lomakkeen täyttämällä hyväksyn, että tietojani kerätään ja käsitellään tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

Voit tarvittaessa tarkistaa, mihin aluetoimistoon kuntasi kuuluu täältä.