Nuori punaisessa hupparissa istuu tuolilla ja katsoo kännykkää

Digifrendien koulutus syksy 2023

Ryhdy digifrendiksi nuorelle

Seuraava koulutus (kaksipäiväinen): 3.10.2023 klo 17:30 – 20:30 & 10.10. klo 17:30-20:30, Teams. Varaa haastatteluaika tästä Doodle-linkistä.

Kiinnostaako verkkovapaaehtoisuus? Digifrendi-toiminnan tavoitteena on vahvistaa 15–20 -vuotiaiden nuorten jaksamista ja voimavaroja tarjoamalla heille matalan kynnyksen pitkäaikaisempaa keskustelutukea. Toiminnassa nuori ja vapaaehtoinen tapaavat toisiaan etänä säännöllisesti yhteensä 10 kertaa. Haemme jatkuvasti sopivia henkilöitä digifrendiksi nuorille. Lue lisää ja ryhdy digifrendiksi nuorelle.

Vuonna 2022 – 23 keväällä digifrendejä koulutettiin yli 50, ja he kommentoivat toimintaa mm. seuraavasti:

”On ollut hienoa saada olla mukana tämän nuoren matkassa. ” 

”Mielestäni digifrendi toiminta on todella hienoa ja tärkeää toimintaa. On tärkeää että nuoret voivat hakeutua tämmöisiin palveluihin matalalla kynnyksellä”

”Todella toimiva palvelu, saa matalan kynnyksen apua välitettyä tehokkaasti nuorille 🙂 Mulle osuneen nuoren kohdalla tää oli varmasti just sopiva apu”

Pareja muodostettiin viimeisen vuoden aikana miltei 70. 

MITÄ DIGIFRENDI-VAPAAEHTOINEN TEKEE? 

Digifrendi voi toimia mm. nuoren kuuntelu- ja keskustelukumppanina, auttaa nuorta käsittelemään opinto- ja työelämään liittyviä pohdintoja, tukea häntä tunnistamaan ja vahvistamaan omia voimavarojaan, vahvuuksia sekä jaksamista tulevaisuuden haasteiden edessä. Toiminta yhdistää tukihenkilötyön ja digitaalisen tukityön parhaita puolia. 

KUKA SOVELTUU DIGIFRENDIKSI?

Digifrendi-vapaaehtoinen on tavallinen, nuorten hyvinvoinnista ja tukemisesta kiinnostunut luotettava aikuinen. Tärkeintä on, että on kiinnostunut nuoren elämästä ja haluaa kohdata tämän arvostaen ja kiireettömästi. Digifrendi-vapaaehtoiset saavat koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan, sekä tuen ja ohjauksen toiminnan aikana. Jos verkkovapaaehtoisuus on sinulle jo tuttua, tai olet ollut entuudestaan nettinuorisotalo Netarin verkkovapaaehtoinen, muista kertoa asiasta ottaessasi yhteyttä.

DIGIFRENDI-PARIN TAPAAMISET 

Vapaaehtoinen ja nuori yhdistetään Digifrendi-pariksi. Parien yhdistämisessä pyritään ottamaan huomioon yhteiset mielenkiinnon kohteet ja toiveet. Pari tapaa etäyhteydellä yhteensä 10 kertaa yhdessä sopiminaan aikoina. Yksi tapaaminen kestää noin 1–1,5 h. Suosituksena on muutama tapaaminen kuukaudessa. Tapaamisten fokus voidaan räätälöidä nuoren toiveiden, tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan. Tapaamisissa voidaan mm. chattailla, käyttää videokuvaa ja/tai ääniyhteyttä. Koska tapaamiset toteutetaan etäyhteydellä, tätä vapaaehtoistyötä voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta!

MITÄ ODOTAMME VAPAAEHTOISELTA?

Vähintään 20 vuoden ikää, luotettavuutta, kiinnostusta nuorten elämään ja tukemiseen verkossa, riittävän tasapainoista elämäntilannetta sekä sitoutumista tapaamiskertoihin. Nuorten turvallisuuden takaamiseksi tulemme pyytämään kaikilta vapaaehtoistyöhön valmennettavilta myös suostumuksen rikostaustaotteen sekä sitoumuksen lasten suojelemiseksi vapaaehtoistoiminnassa.

MITEN MUKAAN?

Jos kiinnostuit toiminnasta ja haluat tulla mukaan, voit ottaa yhteyttä toiminnasta vastaavaan työntekijään Eve-lindaan tai Jussi-Pekkaan. Toimintaan mukaan haluavat haastatellaan ja kaikilta koulutukseen siirtyviltä tarkastetaan lasten ja nuorten kanssa toimimiseen liittyvä rikostaustaote. He myös sitoutuvat PeLa:n arvoihin kirjallisesti.

Jos olet kiinnostunut muista vapaaehtoisuuden muodoista nettinuorisotalo Netarissa tai Pelastakaa Lapset Ry:ssä, ole hyvä ja vieraile tällä sivustolla.

Lisätietoa: 

Eve-Linda Lassila, suunnittelija, sosiaalipsykologi (VTM) eve-linda.lassila@pelastakaalapset.fi puh. 050 304 8627.

Jussi-Pekka Paija, hankesuunnittelija, filosofian maisteri ja yhteisöpedagogi (YAMK) jussi-pekka.paija@pelastakaalapset.fi puh. 050 430 6558.