Digifrendi-verkkovapaaehtoiskoulutus 2022

Digifrendi-verkkovapaaehtoiskoulutus 2022

Teams-koulutus, 2 iltaa

OSALLISTU DIGIFRENDI-KOULUTUKSEEN JA RYHDY DIGIFRENDIKSI NUORELLE   

Korona-aika on vaikuttanut nuorten hyvinvointiin ja sosiaalisiin suhteisiin haitallisesti. Digifrendi-toiminnan tavoitteena on vahvistaa 15–20 -vuotiaiden nuorten jaksamista ja voimavaroja tarjoamalla heille matalan kynnyksen pitkäaikaisempaa keskustelutukea. Toiminnassa nuori ja vapaaehtoinen tapaavat toisiaan etänä säännöllisesti yhteensä 10 kertaa. Haemme nyt verkkovapaaehtoisia, jotka toimivat Digifrendeinä nuorille. Lue lisää ja tule mukaan!

” On ollut hienoa saada olla mukana nuoren matkassa.” 

”Todella toimiva palvelu, saa matalan kynnyksen apua välitettyä tehokkaasti nuorelle”

”Nuorille tärkeä toimintamuoto tulla kohdatuksi ja kuulluksi” 

-Digifrendi-vapaaehtoisten kommentteja vuodelta 2022

MITÄ DIGIFRENDI-VAPAAEHTOINEN TEKEE? 

Digifrendi-vapaaehtoinen on tavallinen, nuorten hyvinvoinnista ja tukemisesta kiinnostunut luotettava aikuinen. Tärkeintä on, että vapaaehtoinen on kiinnostunut nuoren elämästä ja haluaa kohdata tämän arvostaen ja kiireettömästi. Vapaaehtoiset saavat koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan sekä tuen ja ohjauksen toiminnan aikana. Digifrendi voi toimia mm. nuoren kuuntelu- ja keskustelukumppanina, auttaa nuorta käsittelemään opinto- ja työelämään liittyviä pohdintoja, tukea häntä tunnistamaan ja vahvistamaan omia voimavarojaan, vahvuuksia sekä jaksamista tulevaisuuden haasteiden edessä. Toiminnan konseptissa on hyödynnetty tukihenkilötoiminnan, verkkokohtaamisen ja mentoroinnin hyviä käytäntöjä. 

DIGIFRENDI-PARIN TAPAAMISET 

Vapaaehtoinen ja nuori yhdistetään Digifrendi-pariksi. Parien yhdistämisessä pyritään ottamaan huomioon yhteiset mielenkiinnon kohteet ja toiveet. Pari tapaa etäyhteydellä yhteensä 10 kertaa yhdessä sopiminaan aikoina. Yksi tapaaminen kestää noin 1–1,5 h. Suosituksena on muutama tapaaminen kuukaudessa. Tapaamisten fokus voidaan räätälöidä nuoren toiveiden, tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan. Tapaamisissa voidaan mm. chattailla, käyttää videokuvaa ja/tai ääniyhteyttä. Koska tapaamiset toteutetaan etäyhteydellä, tätä vapaaehtoistyötä voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta!

KOULUTUKSEN AJANKOHTA

Etäkoulutus:

  • ti 13.9.2022 ja ti 20.9.2022 klo 17.30-21.00

Koulutuskokonaisuus järjestetään syksyllä 2022 yhden kerran. Jos syyskuu ei sovi sinulle, Digifrendi-koulutuksia järjestetään seuraavaksi vasta 2023 keväällä. Muiden auttamisen muotojen ja tapahtumien aikataulut näet täältä: https://www.pelastakaalapset.fi/tapahtumat/

MITÄ SAAT TOIMINNASTA?

  • Koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan sekä tukea ja ohjausta työntekijöiltä toiminnan ajan.
  • Pääset tekemään arvokasta ja merkityksellistä kohtaamistyötä ja tutustumaan nuoreen sekä hänen maailmaansa syvällisemmin.
  • Saat työelämää hyödyttävää kokemusta vapaaehtoistyöstä nuorten hyvinvoinnin parissa sekä todistuksen vapaaehtoistyöstä.

MITÄ ODOTAMME VAPAAEHTOISELTA?

Vähintään 20 vuoden ikää, luotettavuutta, kiinnostusta nuorten elämään ja tukemiseen verkossa, riittävän tasapainoista elämäntilannetta sekä sitoutumista tapaamiskertoihin. Nuorten turvallisuuden takaamiseksi tulemme pyytämään kaikilta vapaaehtoistyöhön valmennettavilta myös suostumuksen rikostaustaotteen sekä sitoumuksen lasten suojelemiseksi vapaaehtoistoiminnassa.

MITEN MUKAAN?

Etänä järjestettävä Digifrendi-koulutus jakautuu kahdelle päivälle. Jokainen Digifrendi-toiminnasta kiinnostunut haastatellaan etänä ennen koulutusta. Alkuhaastatteluiden perusteella valitaan max. 20 vapaaehtoista/koulutuskokonaisuus.  Haastattelu tapahtuu Teams-sovelluksella, linkin keskusteluun saat viimeistään edeltävänä päivänä emailitse.

Haastatteluaikoja varten on tehtävä kalenterivaraus Doodlen kautta. Osoite on: https://doodle.com/meeting/participate/id/avgWYznb

Lämpimästi tervetuloa mukaan tukemaan nuoria! 😊

Marjaana Hulkko, hankesuunnittelija, sosiaalipsykologi (VTM)

marjaana.hulkko@pelastakaalapset.fi puh. 050 575 2701

Jussi-Pekka Paija, hankesuunnittelija, Filosofian maisteri & yhteisöpedagogi (AMK)

jussi-pekka.paija@pelastakaalapset.fi puh. 050 430 6558

Sivu päivitetty 12.8.2022