Näin apusi menee perille

Kuvassa äiti syöttää lapselle ravitsevaa maapähkinätahnaa. Taustalla Pelastakaa Lasten banneri.

Kuukausilahjoittajana olet mukana pitämässä huolta lapsista ympäri maailmaa. Sinun tuellasi toimitamme lapsille hätäapua maailman haastavimpiin ja vaarallisimpiin paikkoihin, autamme kaikkein köyhimmissä maissa eläviä lapsia sekä tuemme kotimaan vähävaraisten perheiden lapsia.

Autamme lapsia, kun kriisi iskee

Humanitaarisen avun tarve on juuri nyt ennätyksellisen suuri. Sotien, luonnonkatastrofien ja muiden kriisien keskellä elävät lapset kokevat asioita, joita yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua kokemaan.

Pelastakaa Lapset on yksi maailman suurimmista humanitaarista työtä tekevistä kansalaisjärjestöistä. Lahjoittajien avulla toimitamme hätäapua maailman haastavimpiin ja vaarallisimpiin paikkoihin, kuten Ukrainaan, Jemeniin ja Syyriaan. Tuellasi lapset ja perheet saavat ruokaa, puhdasta vettä, hygieniatarvikkeita, hätäsuojia ja lääkkeitä.

Kuvassa aliravitulle lapselle juotetaan maitoa mukista.
Vakavasti aliravittu Hoda* saa maitoa Pelastakaa Lasten klinikalla. Kuva: Kate Stanworth / Pelastakaa Lapset

Lahjoittajien tuki varmistaa sen, että pystymme ryhtymään toimiin välittömästi kriisin iskettyä. Tiimimme voivat lyhyellä varoitusajalla siirtyä katastrofialueelle ja perustaa esimerkiksi liikkuvia klinikoita, joissa lapset saavat terveydenhoitoa.

Lahjoittajien avulla varmistetaan myös, etteivät lapset joudu kohtaamaan kriisiä yksin. Etsimme lapsien kadonneita vanhempia ja saatamme perheitä takaisin yhteen. Autamme lapsia toipumaan hirvittävistä kokemuksistaan psykososiaalisen tuen avulla ja perustamme turvallisia tiloja, joissa lapset saavat opiskella ja leikkiä.

Autamme maailman köyhimpiä lapsia

Jopa joka viides lapsi maailmassa elää äärimmäisessä köyhyydessä. Köyhien perheiden lapsia uhkaa aliravitsemus, sairaudet, lapsityö ja lapsiavioliitto.

Lahjoittajien avulla Pelastakaa Lapset auttaa lapsia maailman köyhimmissä maissa. Varmistamme, että lapset saavat ruokaa ja terveydenhoitoa. Autamme lapsia pois lapsityöstä ja pääsemään kouluun, jotta he saisivat paremman tulevaisuuden. Avullasi suojelemme lapsia väkivallalta, hyväksikäytöltä ja lapsiavioliitoilta.

Lahjoittajien tuella Khalid voi jatkaa opiskelua. Kuva: Pelastakaa Lapset

Teemme lahjoittajien tuella myös pitkäjänteistä työtä äärimmäisen köyhyyden poistamiseksi. Kehitämme esimerkiksi paikallisten viranomaisten kanssa sosiaaliturvaa ja ajamme maailmanlaajuista lapsilisää.

Autamme vähävaraisia lapsia kotimaassa

Suomessa elää yli 110 000 lasta vähävaraisissa perheissä. Pelastakaa Lapset auttaa heitä jakamalla harrastus- ja oppimateriaalitukea. Molemmat tukimuodot rahoitetaan täysin lahjoitusvaroin, ja avun perillemenon varmistavat Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset ympäri Suomea.

Vaikka toinen aste on tullut maksuttomaksi, koskee uudistus pääosin vuonna 2005 syntyneitä sekä heitä nuorempia. Pelastakaa Lapset auttaa sitä vanhempia opiskelijoita saattamaan toisen asteen opintonsa loppuun.

Kuvassa iloinen lapsi kurkistaa jääkiekkokypärän visiirin alta lumisessa maisemassa.
Harrastukset tuovat iloa ja kavereita lasten elämään

Lisäksi Pelastakaa Lapset tukee kotimaassa perheitä, joilta puuttuvat tukiverkot tai joissa vanhempien voimavarat ovat vähissä esimerkiksi sairastumisen takia. Lahjoittajien avulla näiden perheiden lapset saavat oman sporttikummin, tukihenkilön tai tukiperheen, jonka kanssa he voivat viettää aikaa ja joka auttaa perhettä arjessa.

Lahjoittajilla on myös merkittävä rooli verkkonuorisotalo Netarin toiminnan mahdollistamisessa. Netarissa lapset ja nuoret voivat tavata toisiaan turvallisesti verkossa sekä keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä luotettavan aikuisen kanssa. Vaikeassa elämäntilanteessa olevien lasten ja nuorten on mahdollista saada kahdenvälistä keskustelutukea siihen koulutetulta aikuiselta. Lahjoitusten ansiosta yhä useamman nuoren kahdenväliseen keskustelupyyntöön voidaan vastata.

*Lasten nimet on muutettu yksityisyyden suojelemiseksi.