Ukrainalainen isoäiti ja tyttö

Auta Ukrainan lapsia

Sinun apusi on elintärkeää – auta Ukrainan sodasta kärsiviä lapsia. Lahjoita nyt.

  • 1. Lahjoitus
  • 2. Yhteystiedot
  • 3. Maksu

Lahjoita nyt

Auta Ukrainan sodasta kärsiviä lapsia.

Lahjoita pitkäkestoista tukea lapsille kriiseissä.

Valitse lahjoittaja
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
Minimi 1 €
Minimi 8 €
Valitse maksupäivä
Valitse maksupäivä

Yhteystiedot

Täytäthän ainakin nämä *

Maksa Paytrailin kautta turvallisesti joko kortilla tai verkkopankkitunnuksilla.

Lahjoituksesi käsitellään tietoturvallisesti

Lahjoitukseni tiedot:

  • Kertalahjoitus
  • Lahjoitan yksityishenkilönä
  • Lahjoitan yrityksenä

Ukrainan lapset elävät jatkuvassa pelossa ja epävarmuudessa. Heitä uhkaavat haavoittuminen ja sodan traumat. Moni lapsi on joutunut pakenemaan kotoaan ja he elävät nyt pakolaisina naapurimaissa tai maan sisällä.

Pelastakaa Lapset on toiminut Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien ja jatkaa hätäavun toimittamista lapsille ja heidän perheilleen. Olemme myös paikan päällä lähialueen maissa auttamassa Ukrainasta paenneita lapsia.

Yli 1,6 miljoona ihmistä Ukrainassa on saanut apua Pelastakaa Lasten kautta sodan eskaloiduttua. Lähialueilla Puolassa, Romaniassa ja Liettuassa tukemme on tavoittanut lähes puoli miljoonaa ihmistä. Yksi keskeinen avun muoto on psykososiaalinen tuki lapsille sodan traumojen käsittelyyn.

Lahjoita nyt

Keräyslupa: Poliisihallitus RA/2022/1401, voimassa toistaiseksi 1.1.2023 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Varat käytetään Pelastakaa Lasten työhön Ukrainan sodasta kärsivillä alueilla.

Kuukausilahjoitukset käytetään Pelastakaa Lasten työhön maailmanlaajuisesti.

Ukrainalainen perhe saa apua paetessaan sotaa.

Tee yrityslahjoitus

Yrityksesi lahjoitus on elintärkeää – auta Ukrainan konfliktista kärsiviä lapsia selviytymään. Lahjoittaminen on helppoa ja nopeaa – täytä ohessa oleva verkkolomake, niin lähetämme yrityksellenne laskun. Lahjoituksen voi myös tehdä tilisiirtona Pelastakaa Lapset ry:n lahjoitustilille FI64 1017 3000 2107 27. Muista kirjoittaa viitetekstiksi ”Ukraina”.

Emme tee yritysyhteistyötä tai ota vastaan lahjoituksia ase-, tupakka-, aikuisviihdeteollisuuden-, fossiilisten energialähteiden-* tai kansainvälistä äidinmaidonkorvikkeiden markkinointikoodia (”The Code”) rikkovilta äidinmaidonkorvikealan yrityksiltä. Pyydämme näiden toimialojen yrityksiä pidättäytymään kaikesta yhteistyöstä ja lahjoittamisesta järjestöllemme.

Noudatamme tiukkaa riskikartoitusperiaatetta yritysyhteistöissä koskien seuraavia aloja: uhkapelit, alkoholi, ydinvoima, lapsille markkinoitu pikaruoka ja virvoitusjuomat, lääkkeet, yksityiset turvallisuuspalvelut, luonnonvaroihin kajoaminen sekä äidinmaidonkorvikkeet ja -pullovalmistajat (ne yritykset, joista ei ole näyttöä alan säännöstön ”The Code” rikkomisesta). Pyydämme näiden toimialojen yrityksiltä yhteydenottoa yritysyhteistyön aloittamisen kartoittamiseksi, toimintamme tukeminen kertalahjoituksella on mahdollista.

*Poikkeuksena yritykset, jotka ovat todistettavasti sitoutuneet lyhyen, keskipitkän sekä pitkän aikavälin 1,5 asteen päästötavoitteeseen.

Lahjoittajien avulla:

Toimitamme hätäapua, kuten ruokaa, vettä ja vaatteita.
Huolehdimme lapsista, jotka ovat joutuneet eroon vanhemmistaan, ja autamme perheet takaisin yhteen.
Järjestämme psykososiaalista tukea lapsille, jotka ovat kokeneet sodan kauhuja.
Tuemme lasten terveydenhuoltoa ja mahdollistamme kouluun pääsyn.

Näin autamme lapsia Ukrainan kriisissä

Pelastakaa Lapset on toiminut Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien. Tällä hetkellä autamme kriisistä kärsiviä lapsia ja perheitä Ukrainassa ja lähimaissa, kuten Romaniassa, Liettuassa ja Puolassa.

Tarina

”Peitimme lasten silmät, jotta he eivät näkisi ruumiita”

Äiti letittää 8-vuotiaan tyttärensä hiuksia. Sodan alettua niihin on ilmestynyt harmaata. Kyyneleet vierivät äidin poskille, mutta hän on hiljaa. Tytär on kokenut hirvittäviä asioita, eikä äiti halua lisätä hänen suruaan.

Voit lahjoittaa myös:

MobilePaylla

Lahjoita valitsemasi summa MobilePaylla numeroon 95557.

Tekstiviestillä

Voit lahjoittaa 20 euroa lähettämällä tekstiviestin UKRAINA20 numeroon 16499.

Kuvassa Ukrainan sotaa paennut lapsi kantaa reppua ja pehmolelua.

Perustamalla oman keräyksen

Perusta oma keräys Ukrainan sodasta kärsivien lasten hyväksi ja kutsu ystäväsi mukaan auttamaan.

Perusta keräys

Tee Suurlahjoitus. Kuvassa Isabella pitelee sylissään 10-kuukautista Dasang Dolmoa, jonka perhe on saanut apua Pelastakaa Lapsilta maanjäristyksen jälkeen.

Tekemällä suurlahjoituksen

Jos harkitset suurlahjoituksen tekoa, ota meihin rohkeasti yhteyttä.

Lue lisää suurlahjoittamisesta