Sisäministeri vaikuttui Pelastakaa Lasten työstä Ukrainan sotaa pakenevien auttamiseksi Länsisatamassa

Sisäministeri Krista Mikkonen ja Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonov vierailivat Helsingin Länsisatamaan kuukausi sitten avatussa palvelupisteessä, jossa Pelastakaa Lapset yhdessä eri viranomaisten ja Punaisen Ristin kanssa auttavat tiiviissä yhteistyössä Ukrainan sotaa pakenevia.

Lapset tarvitsevat kriisien ja konfliktien keskellä erityistä suojelua. Pelastakaa Lapset auttaa Suomeen tulevia lapsia ja perheitä Lapsiystävällisessä tilassa, joka tarjoaa lapsille turvallisen ympäristön, jonne he voivat tulla leikkimään, pelaamaan, lepäämään ja unohtamaan hetkeksi huolet ja murheet perheiden jonottaessa pääsyä viranomaisten luokse. Heidän tukenaan ovat Pelastakaa Lasten työntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset.

”Lapsiystävällinen tila on tärkeä lapsille mutta samalla myös vanhemmille, kun he näkevät lapsensa leikkimässä kuten ennenkin, vaikka on tultu pitkä matka eikä välttämättä vielä tiedetä, mihin ollaan menossa”, sisäministeri Mikkonen kuvaa.

Lapsiystävällinen tila -toimintamme perustuu kansainväliseen malliin ja kokemukseen. Suomessa malli otettiin ensi kerran käyttöön vuoden 2015 pakolaiskriisin yhteydessä. Pelastakaa Lapset toteuttaa toimintaa kansainvälisesti ja Suomessa muun muassa perheiden läpikulkureiteillä, kuten satamissa, rautatieasemilla ja lentokentillä sekä vastaanottokeskuksissa, evakuointikeskuksissa ja pakolaisleireillä.

Pelastakaa Lasten ohella Länsisatamassa lapsia, aikuisia ja lemmikkejä ovat auttamassa Maahanmuuttovirasto, Poliisi, Tulli, Ruokavirasto, Rajavartiolaitos, Helsingin kaupunki sekä Suomen Punainen Risti.

Tutustu tarkemmin Lapsiystävällinen tila -toimintaamme.