Laulu rakkaudelle – Pelastakaa Lapset 100 v -erikoisjakso näyttää avun merkityksen

Sunnuntaina 20.3. klo 19.30 MTV3-kanavan Laulu rakkaudelle -ohjelman erikoisjaksossa yllätetään ja kiitetään 100-vuotiaan suomalaisen lastensuojelujärjestön Pelastakaa Lasten toimintaa eri tavoin tukeneita ihmisiä koskettavilla musiikkiesityksillä.

Kaikki kuvat: MTV3

Erikoisjaksossa yllätetään ja kiitetään lasten sankareita, jotka ovat auttaneet lapsia Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on toiminut Suomessa jo vuodesta 1922 alkaen, ja nykyään järjestö auttaa lapsia eri puolilla maailmaa, myös akuuteissa konflikteissa, kuten Ukrainassa.

“Pelastakaa Lapset edustaa minulle järjestöä, joka vakuuttaa kokemuksellaan ja asiantuntemuksellaan. Lasten oikeudet ovat olleet minulle tärkeitä ja olin iloinen, kun pääsin osaksi ainutlaatuista Laulu rakkaudelle -erikoisjaksoa”, kuvailee ohjelman juontaja ja Pelastakaa Lasten juhlavuoden lähettiläs Marja Hintikka.

Hintikka kertoo inspiroituneensa järjestön monipuolisuudesta. ”Se yllätti, kuinka monipuolista työtä Pelastakaa Lapset tekee. Tosi monenlaisissa tilanteissa olevat lapset ovat saaneet Pelastakaa Lapsilta apua, joka on muuttanut heidän elämänsä”, Hintikka kertoo.

”Tästä tulee ihana ilta, joka pitää sisällään musiikkia, naurua ja vähän kyyneleitäkin.”

Kuva: MTV3

Yksi yllätettävistä on Pelastakaa Lasten tukija, näyttelijä Kari Väänänen. Hän saa videoterveiset Syyriasta ja näkee, miten lapsia autetaan hänen kaltaistensa lahjoittajien tuella. Yllätyksen kruunaa musiikkiesitys, joka linkittyy Väänäsen omaan menneisyyteen.

Pelastakaa Lasten pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta painottaa Väänäsen kaltaisten pitkäaikaisten tukijoiden merkitystä lasten suojelemisessa: “Kuukausilahjoittajat takaavat tuellaan, että lapset saavat juuri kaipaamaansa tukea luotettavasti ja pitkäjänteisesti. Kuukausilahjoittajien ansiosta voimme esimerkiksi olla nopeasti paikalla äkillisen kriisin tapahtuessa – jo ennen hätäapukeräysten käynnistämistä. Heidän avullaan on mahdollista parantaa lasten asemaa pysyvästi.”

Kuva: MTV3

Laulu Rakkaudelle -lavalla nähdään myös lastenkodin työntekijä Janne joka saa energisen musiikkiyllätyksen Elastiselta. Sijaisperhe Pirjo ja Olavi saavat kiitoksen kasvattilapsi Terhiltä koskettavan Suvi Teräsniskan esityksen muodossa. Pelastakaa Lasten pitkäaikaiset lahjoittajat kuten Jarno Laasala ja Laura Malmivaara yllätetään CMX:n ja Samuli Putron legendaarisilla esityksillä. Lavalla nähdään lisäksi Laura Närhi, Rajaton ja Jukka Poika.

Laulu rakkaudelle – Pelastakaa Lapset 100 v -erikoisjakso esitetään sunnuntaina 20.3. klo 19.30 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Tee sankariteko ja tule Pelastakaa Lasten kuukausilahjoittajaksi: www.pelastakaalapset.fi/100vuotta/tee-sankariteko-tule-kuukausilahjoittajaksi/.

Kuva: MTV3

Lisätietoja ja Marja Hintikan puhelinhaastattelupyynnöt:

Satu Suontaa, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 344 0242, satu.suontaa@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry – Sankaritarinoita jo sata vuotta

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksia ja auttaa vaikeissa oloissa eläviä lapsia. Jo sadan vuoden ajan järjestö on parantanut tapaa, jolla lapsia kohdellaan ja saanut aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Pelastakaa Lapset on osa kansainvälistä Save the Children -liikettä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Järjestön visiona on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Juhlavuonna järjestö lupaa jatkaa tinkimätöntä työtään niin kauan, kuin sille on tarvetta – ja kutsuu kaikkia mukaan lasten sankareiksi: www.pelastakaalapset.fi/100vuotta.