Joulun tärkein ohjelma Vain elämää: Pelastakaa Lapset -hyväntekeväisyysjakso näyttää ainutlaatuisia tarinoita toivosta

Perjantaina 3.12. klo 20.00 esitetään Vain elämää: Pelastakaa Lapset -hyväntekeväisyysjakso, jossa tähtiartistit tutustuvat lapsiin ja nuoriin, joita Pelastakaa Lapset auttaa lahjoittajien ja vapaaehtoisten tuella. Toivon värittämässä jaksossa näytetään avun antamisen merkitys lasten ja nuorten elämään. Katsojat saavat myös nauttia upeista musiikkiesityksistä, joiden joukossa on ainutlaatuisia ensiesityksiä.

Kuva: Petri Aho

Koronaviruksen aiheuttama pitkittynyt poikkeustilanne on lisännyt entisestään lasten eriarvoistumista ja syrjäytymisriskiä Suomessa. Yhä useammat lapsiperheet ovat joutuneet turvautumaan ulkopuoliseen apuun. Avulla voi olla suuri merkitys lapsen koko loppuelämään. Siksi Vain elämää: Pelastakaa Lapset -hyväntekeväisyysjakson teemana on toivo.

”Korona-aika on osoittanut, että kuka tahansa meistä voi ajautua siihen tilanteeseen, että tarvitsee apua. Tämä kriisi on myös näyttänyt, että suomalaiset auttavat toisiaan hädän hetkellä. Siksi me haluamme tällä Vain elämää -jaksollamme kertoa, kuinka suuri merkitys pienelläkin avulla voi olla lapsen elämään”, Pelastakaa Lasten kampanjapäällikkö Mari Asu sanoo.

Vain Elämää: Pelastakaa Lapset -hyväntekeväisyysjakso nähdään perjantaina 3.12. klo 20.00 Nelosella. Tämän syksyn Vain elämää -tähdet Tuure Kilpeläinen, Arttu Wiskari, ABREU, Jukka Poika, Suvi Teräsniska, Pyhimys, Chisu ja Anssi Kela tutustuvat jaksossa Pelastakaa Lasten työhön. Jaksossa nähdään koskettavia kohtaamisia, kun artistit tapaavat apua saaneita lapsia ja perheitä.

”Nuori on vähän kuin taimi. Se on aika pienestä usein kiinni, että lähteekö se väärään suuntaan kasvamaan”, Tuure Kilpeläinen toteaa.

Pelastakaa Lasten harrastustuella uusi suunta elämään

Yksi jakson pysäyttävimmistä kohtaamisista nähdään, kun Pyhimys ja Anssi Kela tutustuvat nuoreen artistiin Joacimiin. Joacim sairastui nuorena syöpään ja musiikista tuli hänelle tärkeä voimavara. Musiikinteon kautta Joacim käsitteli sairastumistaan ja muita nuoruuteen liittyvä asioita. ”Musiikki on ollut minulle sellaista terapiaa ja tapa purkaa ajatuksia”, kertoo Joacim.

Joacimin perheen vähävaraisuuden takia musiikkiharrastuksen jatkuminen oli vaakalaudalla. Pelastakaa Lasten myöntämä harrastustuki auttoi Joacimia jatkamaan hänelle korvaamattoman tärkeää harrastusta. ”Ilman musiikkia olisin voinut syrjäytyä”, Joacim toteaa.

Joacim toivoo, että ihmiset ymmärtäisivät, miten tärkeä harrastus voi olla nuorelle. ”Nuorelle harrastus voi olla jopa hengenpelastaja”, Joacim painottaa. Joacimille musiikkiharrastus on tarjonnut myös mahdollisen ammatin. Hän julkaisee vuodenvaihteessa levyn. Joacim yllättää ohjelman katsojat astelemalla lavalle yhden Vain elämää -artistin kanssa.

Pyhimys ja Anssi Kela tutustuvat nuoreen artistiin Joacimiin, joka on saanut harrastustukea Pelastakaa Lapsilta.

Jakso haastaa suomalaiset mukaan auttamaan

Pelastakaa Lapset on jo toista kautta mukana Vain elämää -ohjelmassa omalla hyväntekeväisyysjaksollaan. Järjestölle ohjelma on tapa näyttää Suomen kansalle työnsä merkitys ja kannustaa suomalaisia mukaan auttamaan.

”Viime vuoden Vain elämää -ohjelmalla oli erittäin suuri merkitys kuluneen vuoden aikana tekemällemme työlle kotimaassa. Pystyimme lahjoitusten ja uusien vapaaehtoisten turvin esimerkiksi laajentamaan korona-aikaan ruuhkautuneen verkkonuorisotalomme Netarin kapasiteettiä. Olemme myös jakaneet vähävaraisille lapsiperheille ruoka-apua yli miljoonalla eurolla ja jatkaneet valtakunnallista harrastus- ja oppimateriaalituen jakamista. Erityisnuorisokotiimme rakensimme nuorten itsensä suunnitteleman kuntosalin, nuoret kutsuvat sitä Vain elämää -kuntosaliksi. Nöyrin kiitos kaikille tämän mahdollistaneille”, kertoo Pelastakaa Lapset ry:n kotimana ohjelman johtaja Riitta Hyytinen.

”Olemme Nelosella erittäin tyytyväisiä siitä, että saamme tehdä yhteistyötä Pelastakaa Lasten kanssa. Hienoa, että Vain elämää -sarjan kautta voimme tuoda näkyväksi tätä todella arvokasta työtä, jota Pelastakaa Lapset tekee lasten ja nuorten hyväksi. Hienoa, että saamme olla tällä tavoin mukana auttamassa”, sanoo Nelonen Median kotimaisen viihteen päällikkö Mirko Baas.

Pelastakaa Lasten tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä, ja tehdä pitkäjänteistä työtä lasten eriarvoistumisen estämiseksi kotimaassa. Järjestö tarvitsee lahjoittajien tukea pystyäkseen vastaamaan lasten ja perheiden moninaisiin avuntarpeisiin läpi vuoden.

”Lapsiperheiden tuen tarpeet eivät kohdistu vain joulun aikaan, vaan perheet tarvitsevat ympärivuotista apua. Pelastakaa Lasten kotimaan työ tarjoaa lapsille ja perheille monipuolista, lasten ja perheiden yksilölliseen tilanteeseen pohjautuvaa tukea läpi vuoden. On ensiarvoisen tärkeää pystyä tarjoamaan perheelle varhaista tukea tilanteissa, joissa lapsen turvallisuus, hyvinvointi tai perheen arjen toimivuus ovat uhattuina”, Hyytinen jatkaa.

Vain elämää -artistit toivovat ohjelman innostavan suomalaiset mukaan auttamaan. ”Toivottavasti tämä jakso vauhdittaa lahjoituksia ja saa ihmiset auttamaan nuoria,” toteaa ABREU.

Anna lahjaksi tulevaisuus ja osallistu Pelastakaa Lasten joulukeräykseen: www.pelastakaalapset.fi/joulukerays.

Lahjoittaa voi myös lähettämällä tekstiviestin JOULULAHJA numeroon 16499 (10 €) tai lahjoittamalla keräystilille IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestillä ”joulu”.

Lisätietoja:

Riitta Hyytinen, kotimaan ohjelman johtaja, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 431 0094, riitta.hyytinen@pelastakaalapset.fi

Mari Asu, kampanjapäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 520 9754, mari.asu@pelastakaalapset.fi

Sanna Kuusisto, johtaja, viestintä ja varainhankinta, Pelastakaa Lapset ry, puh. 045 104 6633, sanna.kuusisto@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children -liikettä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi