Jo yli 100 000 euroa lahjoitettu kotimaan vähävaraisille lapsille Lidlin uuden pullonpalautuspalvelun kautta 

Lidlin pullonpalautuskoneilla otettiin joulukuun 2021 alussa käyttöön uusi palvelu, jota kautta on lahjoitettu jo yli 100 000 euroa Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelmaan. Lahjoituksilla tuetaan vähävaraisissa perheissä elävien lasten harrastamista. Arviolta jopa yli 400 lasta voi saada tähän mennessä Lidlin asiakkailta kertyneiden lahjoitusten turvin harrastuksen.

Lidlin ja Pelastakaa Lasten pitkäaikainen yhteistyö sai uuden muodon joulukuussa 2021, kun Lidlin pullonpalautuskoneilla otettiin käyttöön uusi palvelu, jossa asiakas voi lahjoittaa panttirahat lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Lidlillä on Suomessa lähes 200 myymälää, joissa kaikissa on vähintään yksi pullonpalautuskone.

Lidlin asiakkaat ovat lahjoittaneet puolen vuoden aikana jo yli 100 000 euroa. Nyt kertyneiden lahjoitusten turvin arviolta yli 400 lasta voi saada tukea harrastukseensa.

”Lidlin asiakkaiden hyvä tahto on ilahduttavaa. Lyhyessä ajassa on tehty satojen Suomessa asuvien vähävaraisten lasten ja nuorten harrastushaaveet mahdollisiksi. Olemme erittäin kiitollisia Lidlin asiakkaille näistä lahjoituksista ja Lidlille pitkäjänteisetä yhteistyöstä järjestömme kanssa”, kiittää Pelastakaa Lasten pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Harrastustukea jaetaan lapsen yksilöllisiä tarpeita punniten. Vuonna 2021 tukea jaettiin arviolta 30-700 euroa per lapsi ja keskimääräinen tukisumma oli 237 euroa. Vuonna 2021 harrastustukea sai 1512 lasta ja nuorta. Tukihakemusten määrä oli niin suuri, että tukea ei pystytty myöntämään kaikille sitä hakeneille.

”Harrastus on vähävaraisille lapsille ja nuorille tärkeä keino kokea kuuluvansa porukkaan, oppia uusia taitoja ja luoda kaverisuhteita. Lahjoituksilla katetaan kaikenlaisia harrastukseen liittyviä kustannuksia, esimerkiksi välinemaksuja tai tuntimaksuja. Jossain tilanteissa lapsen rakas harrastus on ollut vaarassa keskeytyä perheen yllättävien taloudellisten vaikeuksien vuoksi. Silloin harrastustuki on tärkeä tukikeino”, kuvaa Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelman koordinaattori Heidi Herranen.

Lidlin lahjoituskohteeksi valitsemalla Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmalla tuetaan vähävaraisissa perheissä elävien lasten opiskelua ja harrastamista. Harrastustuki on tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille, joiden harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen on uhattuna perheen tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi.

“Olen iloinen, että voimme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden lahjoittaa helposti hyväntekeväisyyteen. Arjen pyörteissä ei kovin paljon helpompaa väylää lahjoittamiselle ole ja kaikki voivat itse päättää milloin ja kuinka usein haluavat lahjoittaa. Pelastakaa Lapset on luotettava pitkäaikainen kumppanimme ja on hienoa, että pullopantit voi ohjata heidän kauttaan hyvään tarkoitukseen”, kertoo Lidlin toimitusjohtaja Nicholas Pennanen.

Lidlin pullonpalautuskoneilla voi lahjoittaa vähävaraisten lapsiperheiden harrastustukeen. Asiakas valitsee pullojen ja tölkkien syöttämisen jälkeen automaatin näytöltä kahdesta vaihtoehdosta: lahjoitus tai kuitti. Jos asiakas päättää lahjoittaa panttirahat, automaatti kysyy vahvistusta. Asiakas vahvistaa lahjoituksen ja saa kuitin lahjoituksesta. Automaatilla lahjoitetut rahat tilitetään järjestölle lyhentämättöminä. Lahjoitusmahdollisuus on kaikissa Lidl-myymälöissä Hangosta Sodankylään, ympäri vuoden.