Discovery Finland ja Pelastakaa Lapset ry yhdistävät voimansa vähävaraisten perheiden hyväksi 

Discovery Finland ja Pelastakaa Lapset ry ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on auttaa suomalaisia vähävaraisia lapsiperheitä. Discovery Finland tukee Pelastakaa Lasten Eväitä elämälle -ohjelmaa, jonka kautta vähävaraisten perheiden nuoret voivat jatkaa opintojaan perheen taloudellisista haasteista huolimatta.

Yhteistyösopimus Pelastakaa Lapset ry:n kanssa on osa Discoveryn globaalia RISE-ohjelmaa (Reducing Inequality and Supporting Empowerment), joka on solmittu Pelastakaa Lasten kansainvälisen kattojärjestö, Save the Childrenin, kanssa. RISE-ohjelman avulla Discovery tukee kansainvälisesti yli 10 miljoonaa avun tarpeessa olevaa lasta 22 eri maassa. Tämän lisäksi erilaisia paikallisia avustuskohteita on 18 eri maassa. Nyt myös Suomessa.

Suomessa Discovery Finland on mukana Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmassa. Ohjelman kautta tuetaan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten opiskelua ja harrastamista. Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvää kehitystä sekä ehkäistä syrjäytymistä.

– Meille Discoverylla on aina ollut tärkeää tukea paikallisia avustuskohteita. Nyt, jos koskaan nuorten ja lasten tukeminen on entistä tärkeämpää ja ajankohtaisempaa. Haluamme olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa, joka on tasa-arvoinen ja yhdenvertainen. Tukemalla Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmaa olemme mukana mahdollistamassa tätä tärkeää työtä, iloitsee Discovery Finlandin operatiivinen johtaja Elina Valtia.

Eväitä Elämälle -ohjelma rahoitetaan täysin lahjoitusvaroin. Vuonna 2020 ohjelman kautta tuettiin 872 nuorta toisen asteen opinnoissa, 82 nuorta sai mentorointitukea ja 1331 lasta sai harrastustukea . Vuonna 2020 ohjelman avulla tuettiin myös koronapandemian vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita lapsiperheitä ruokalahjakortein, ruoka-avusta hyötyi 19 932 lasta.

– Discoveryn kaltaiset suuret yritykset ovat merkittäviä tukijoitamme. Köyhyys koskettaa Suomessa yli 120 000 lasta. Koronapandemian seurauksena tämä luku on valitettavasti kasvamaan päin. Olemme erittäin iloisia yhteistyöstämme Discovery Finlandin kanssa, sillä yhdessä olemme enemmän, toteaa yritysyhteistyön tiiminvetäjä Heli Le Pelastakaa Lapset ry:stä.

Discovery Finland tukee Eväitä Elämälle -ohjelmaa omalla lahjoituksellaan. Tämän lisäksi kenen tahansa on mahdollista auttaa lahjoituksen muodossa RISE-ohjelman sivuilla.