Kuvituskuva, jossa nuori puhelimen kanssa

Digifrendien koulutus syksy 2024 

Ryhdy digifrendiksi nuorelle

Seuraava koulutus (kaksipäiväinen): 1.10 klo 17.30–21 ja 8.10 klo 17.30–21, Teams. Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin. 

Kiinnostaako sinua nuorten tukeminen etänä? Digifrendi-toiminnassa tapaat samaa nuorta säännöllisesti etänä yhteensä 10 kertaa. Toiminnan tavoitteena on vahvistaa 13–21-vuotiaiden nuorten jaksamista ja voimavaroja tarjoamalla heille matalan kynnyksen pitkäaikaisempaa keskustelutukea. Haemme nyt sopivia henkilöitä syksyn digifrendi-koulutukseen. 

Digifrendinä pääset tekemään merkityksellistä työtä nuorten hyväksi. Vapaaehtoisemme ja nuoret itse ovat kuvanneet digifrendi-suhdetta mm. näin: 

”Oli hienoa huomata, että pystyi olla nuorella avuksi todella pienillä asioilla. Koin, että tapaamiset nuoren kanssa antoivat myös itselleni iloa.” 

”Digifrendi on kuunnellut minua ja auttanut minua pääsemään eteenpäin.” 

Mitä digifrendi-vapaaehtoinen tekee?

Digifrendi voi toimia mm. nuoren kuuntelu- ja keskustelukumppanina, auttaa nuorta käsittelemään opinto- ja työelämään liittyviä pohdintoja, tukea häntä tunnistamaan ja vahvistamaan omia voimavarojaan, vahvuuksia sekä jaksamista tulevaisuuden haasteiden edessä. Toiminta yhdistää tukihenkilötyön ja digitaalisen tukityön parhaita puolia.

Kuka soveltuu digifrendiksi?

Digifrendi-vapaaehtoinen on tavallinen, nuorten hyvinvoinnista ja tukemisesta kiinnostunut luotettava aikuinen. Tärkeintä on, että on kiinnostunut nuoren elämästä ja haluaa kohdata tämän arvostaen ja kiireettömästi. Digifrendi-vapaaehtoiset saavat koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan, sekä tuen ja ohjauksen toiminnan aikana. Jos digivapaaehtoisuus on sinulle jo tuttua, tai olet ollut entuudestaan nettinuorisotalo Netarin vapaaehtoinen, muista kertoa asiasta ottaessasi yhteyttä. 

Digifrendi-parin tapaamiset

Vapaaehtoinen ja nuori yhdistetään Digifrendi-pariksi. Parien yhdistämisessä pyritään ottamaan huomioon yhteiset mielenkiinnon kohteet ja toiveet. Pari tapaa etäyhteydellä yhteensä kymmenen kertaa yhdessä sopiminaan aikoina. Yksi tapaaminen kestää noin 1–1,5 h. Tapaamisten fokus voidaan räätälöidä nuoren toiveiden, tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan. Tapaamisissa voidaan mm. chattailla, käyttää videokuvaa ja/tai ääniyhteyttä. Koska tapaamiset toteutetaan etäyhteydellä, tätä vapaaehtoistyötä voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta! 

Mitä odotamme vapaaehtoiselta?

Vähintään 20 vuoden ikää, luotettavuutta, kiinnostusta nuorten elämään ja tukemiseen verkossa, riittävän tasapainoista elämäntilannetta sekä sitoutumista tapaamiskertoihin. Nuorten turvallisuuden takaamiseksi tulemme pyytämään kaikilta vapaaehtoistyöhön valmennettavilta myös suostumuksen rikostaustaotteen sekä sitoumuksen lasten suojelemiseksi vapaaehtoistoiminnassa. 

Miten päästä mukaan?

Jos kiinnostuit toiminnasta ja haluat tulla mukaan, voit ottaa yhteyttä toiminnasta vastaavaan työntekijään Eve-Lindaan tai Jussi-Pekkaan. Toimintaan mukaan haluavat haastatellaan ja kaikilta koulutukseen siirtyviltä tarkastetaan lasten ja nuorten kanssa toimimiseen liittyvä rikostaustaote. He myös sitoutuvat Pelastakaa Lasten arvoihin kirjallisesti. 

Jos olet kiinnostunut muista vapaaehtoisuuden muodoista nettinuorisotalo Netarissa tai Pelastakaa Lapsilla, ole hyvä ja vieraile tällä sivustolla

Eve-Linda Lassila

suunnittelija

Jussi-Pekka Paija

suunnittelija