Vepsäläinen koristelee joulukoteja ja tukee lasten tulevaisuutta Pelastakaa Lapset ry:n kanssa jo kolmatta joulua

Vepsäläinen tuo kolmatta kertaa rakastetut Shishi-joulukoristeet Suomeen. Tänä vuonna joulukoristeiden valikoima on tarjolla myymälöissä pääkaupunkiseudulla ja Tampereella sekä verkossa. Joulukoristeiden myynnillä Vepsäläinen tukee syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria, joiden tilanne on entisestään heikentynyt pandemian myötä. Tuotoista lahjoitetaan 10 000 euroa Pelastakaa Lapset ry:n Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräykseen.

Joulu on perinteisesti yhdessäolon ja ilon aikaa, johon monessa kodissa kuuluu sukupolvelta toiselle siirtyvät perinteet ja kodin koristelu juhlaan. Yli puolitoista vuotta kestänyt pandemia on kuitenkin entisestään heikentänyt vähävaraisten perheiden asemaa sekä lisännyt lasten ja nuorten eriarvoisuutta. Suomessa elää yli 120 000 lasta vähävaraisissa perheissä. Tämänvuotisessa Pelastakaa Lasten Lapsen ääni -kyselyn tuloksissa heijastuu huoli toimeentulosta, henkisestä hyvinvoinnista ja yksinäisyydestä.

Vepsäläinen on mukana tukemassa Pelastakaa Lapset ry:n arvokasta työtä syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten tulevaisuudennäkymien parantamiseksi ja unelmien mahdollistamiseksi.

– Aikaa kestävillä ja sukupolvelta toiselle siirtyvillä Shishi-joulukoristeilla haluamme tuoda joulumieltä suomalaisille merkityksellisellä tavalla. Meistä on tärkeää, että joulua kotiinsa koristelevat tietävät tekevänsä samalla hyvää ja rakentavansa tulevaisuuteen toivoa lapsille ja nuorille. Vepsäläiselle on sydämenasia jatkaa pitkäaikaista yhteistyötä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa jo kolmatta joulua, etenkin, kun avun tarve on yhä lisääntynyt pandemian myötä, sanoo Outi Lahtinen, Vepsäläisen markkinointijohtaja.

Pelastakaa Lapset ry:n Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräyksen tuotoilla maksetaan vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille harrastuksia ja oppimateriaaleja sekä tuetaan lapsiperheitä esimerkiksi tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnalla.

– Vähävaraisissa perheissä unelmat ovat arkisia, ja silti osa ei usko koskaan saavuttavansa niitä. Näitä tulevaisuudennäkymiä haluamme olla muuttamassa valoisampaan suuntaan. Perheen taloudelliseen tilanteeseen katsomatta jokaisen tulisi saada nähdä elämässään toivoa ja mahdollisuuksia. Lahjoituksilla voidaan konkreettisesti muuttaa vaikeassa asemassa olevan lapsen tai nuoren elämän suuntaa, mikä tekee yhteistyöstämme Vepsäläisen kanssa hyvin merkityksellistä, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n viestintä- ja varainhankintajohtaja Sanna Kuusisto.

Shishin tämän vuoden joulussa näkyvät aikaa kestävät suosikit

Tänä vuonna Shishin koristeissa näkyvät aikaa kestävät suosikit sekä suomalaisia joulusta toiseen viehättävät sävyt, kulta, hopea ja samppanja. Shishille tyypilliseen tapaan klassisten koristeiden lisäksi tänäkin jouluna mallistosta löytyy kiehtovia erikoisuuksia kolibreista tanssiviin ballerinoihin ja palmunlehdistä metsän eläimiin. Väripilkkuina nähdään vihreän eri sävyjä, turkoosia, roosaa ja punaista. Erilaisten kuusenkoristeiden lisäksi Shishin valikoimassa on laadukkaita kestokuusia, köynnöksiä ja kransseja – jokaisen joulukotiin jotakin.

Aikaisemmasta kahdesta vuodesta poiketen Shishin pop-up-myymälä ei aukea Helsingin keskustan Keskuskadulle, vaan tänä vuonna Shishi-joulukoristeita myydään viidessä myymälässä: Kampin Habitatissa sekä Vepsäläisen myymälöissä Espoon Kehä III:lla, Vantaan Porttipuistossa, Helsingin Lanternassa sekä Tampereen Ratinassa.

Pääpiste joulukoristeiden tarjonnassa on myymälöissä, mutta asiakkaiden toiveen mukaisesti myös verkkokauppaan tulee tänä vuonna osa valikoimasta saataville. Verkossa Shishi- joulukoristevalikoima löytyy osoitteesta www.vepsalainen.com/shishi.

Pelastakaa Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla.

Vepsäläinen on suomalainen huonekaluketju, joka tarjoaa asiakkailleen aikaa, käyttöä sekä katseita kestäviä valintoja, jotka säilyttävät arvonsa ja siten säästävät yhteisiä luonnonvarojamme.

Shishi AS on vuonna 1998 perustettu norjalais-virolainen yritys, jonka päätoimiala on sisustustarvikkeiden kuten keramiikan, kynttilöiden, kynttilänjalkojen ja kausikoristeiden, vienti ja tukkukauppa.

Lisätietoja:

Vepsäläinen
Outi Lahtinen, 050 3733 551 outi.lahtinen@vepsalainen.com

Pelastakaa Lapset ry
Sanna Kuusisto, 045 104 6633 sanna.kuusisto@pelastakaalapset.fi