Vain elämää: Pelastakaa Lapset sai ihmiset toimimaan lasten hyväksi

Perjantaina 25.11. ensiesityksensä saanut Vain elämää: Pelastakaa Lapset -jakso kuvasi koskettavalla tavalla sitä, miten Pelastakaa Lapset tukee haastavissa elämäntilanteissa eläviä kotimaan lapsia. Vain elämää: Pelastakaa Lapset herätti suomalaiset ihmiset ja yritykset toimimaan lasten hyväksi.

Jaksossa nähtiin tunteita herättäviä tosielämän tarinoita siitä, mikä valtaisa merkitys avun antamisella on ja miten se voi muuttaa lapsen tulevaisuuden suunnan.

Vain elämää -tähdet Mikko Alatalo, Erika Vikman, Pete Parkkonen, Tommi Läntinen, Yona, Jyrki 69 ja Meiju Suvas vaikuttuivat siitä, kuinka monipuolisesti Pelastakaa Lapset tukee lapsia, nuoria ja lapsiperheitä ympäri Suomea, sadan vuoden kokemuksella.

Artistit esittivät Pelastakaa Lasten työntekijöiden ja järjestöltä apua saaneiden toivekappaleita, ja jaksossa koettiin unohtumattomia musiikkielämyksiä. Jaksossa sai myös ensiesityksen Tommi Läntisen aloitteesta syntynyt kappale Lasten pitkä marssi, jonka tuotot ohjataan joulukeräykseen.

Vain elämää -tähtiartistit myös haastoivat katsojia mukaan lasten tueksi, jotta kotimaamme vähävaraiset lapsiperheet ja syrjäytymisvaarassa olevat lapset saisivat tarvitsemaansa tukea.

”Lapset ja nuoret kokevat tällä hetkellä ahdistusta, ja pahoinvointi on kasvanut. Tulevaisuuden usko on välillä aika kovilla. Sen takia me ollaan Vain elämää -porukalla mukana auttamassa Pelastakaa Lasten kautta”, muistuttaa Mikko Alatalo.

Suomalaiset vastasivat haasteeseen sankoin joukoin. Järjestön joulukeräys on lähtenyt käyntiin edellistä vuotta vilkkaampana niin yksityishenkilöiden kuin yritysten kertalahjoitusten osalta. Viikonlopun aikana lähes tuhatpäinen joukko suomalaisia teki pitkäjänteisen sitoumuksen lasten tueksi ilmoittautumalla mukaan järjestön kuukausilahjoittajaksi tai vapaaehtoiseksi.

”Tämä on Vain elämää -yhteistyömme kolmas vuosi, emmekä voisi olla kiitollisempia. Suomen kärkiartistit, Nelosen tuotantotiimi sekä suomalaiset lahjoittajat ja vapaaehtoiset antavat kukin panoksensa tälle tärkeälle, yhteiselle asialle lasten puolesta ja se näkyy konkreettisena apuna Suomen syrjäytymisvaarassa olevien ja vähävaraisten perheiden lasten elämässä”, kiittää Pelastakaa Lasten viestintä- ja varainhankintajohtaja Sanna Kuusisto.

Perinteikäs joulukeräys jatkuu vuoden loppuun

Vain elämää: Pelastakaa Lapset on osa jo perinteeksi muodostunutta Pelastakaa Lasten Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräystä. Keräys on lähtenyt käyntiin ennätyksellisen vauhdikkaasti ja Vain elämää -jakson katselijoiden tuki näkyy vahvasti. Keräys jatkuu vuoden loppuun saakka.

”Olemme todella kiitollisia suomalaisten ihmisten ja yritysten halusta auttaa kotimaamme lapsia tänä jouluna. Kasvava avun tarve näkyy useissa toiminnoissamme ympäri Suomen. Tavoitteenamme on tukea ja auttaa yli 50 000 lasta ensi vuoden aikana näiden lahjoitusten turvin”, Kuusisto kertoo.

Pelastakaa Lapset tarjoaa perheille monipuolista tukea lasten ja perheiden yksilöllisistä tarpeista lähtien. Lahjoitusten avulla lapset ja nuoret saavat muun muassa apua arjen perustarpeisiin, kuten ruokaan, oppimateriaaleihin ja harrastuksiin.

Pelastakaa Lasten kautta lapset ja perheet saavat arvokkaita tukiverkkoja koulutetuilta vapaaehtoisilta vaikeisiin elämäntilanteisiin.

Netissä on tarjolla matalan kynnyksen keskusteluapua Suomen suurimmassa nettinuorisotalossa Netarissa. Pelastakaa Lapset tukee lahjoitusvaroin myös Suomeen paenneita ukrainalaisia perheitä.

Joulukeräykseen voivat osallistua niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin. Keräys löytyy verkosta www.pelastakaalapset.fi/joulu.

Lahjoituksen voi tehdä myös tekstiviestillä lähettämällä viesti JOULU20 numeroon 16499 (20 €).

Lisätietoja Pelastakaa Lasten vapaaehtoistyöstä: www.pelastakaalapset.fi/tule-vapaaehtoiseksi

Vain elämää: Pelastakaa Lapset -jakso on Ruutu-palvelussa ja nähdään tv-uusintana:

  • Sunnuntaina 25.12. klo 17.00
  • Lauantaina 31.12. klo 16.00.

Osallistu joulukeräykseen