Salla Vainio Pelastakaa Lapset liittohallituksen puheenjohtajaksi 

Pelastakaa Lapset ry on valinnut liittovaltuuston syyskokouksessa hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Salla Vainion.

Liittohallituksen puheenjohtaja Salla VainioSalla Vainio, 53, on toiminut koko uransa liikkeenjohdollisissa tehtävissä työnään kehittää ja vahvistaa erilaisten yritysten asemaa olemassa olevilla markkinoilla. Hän on luotsannut yrityksiä niin kotimaassa kuin Amerikassa. Salla Vainio aloittaa Pelastakaa Lasten hallituksen puheenjohtajana tammikuusta 2023.

Nykyisin lähinnä hallitustehtäviin keskittynyt Salla Vainio kuvaa valintaansa Pelastakaa Lasten hallituksen johtoon todelliseksi onnenkantamoiseksi, sillä hän todella haluaa antaa osaamisensa yhteiskunnan tukea ja turvaa tarvitsevien lasten oikeuksien turvaamiseen. Merkityksellisyydessään Pelastakaa Lasten työ on ainutkertaista.

– Tasavertaisen lapsuuden mahdollisuuksien ylläpitäminen yhteiskunnassa on mitä merkityksellisintä. Tässä Pelastakaa Lasten tekemä työ on näkemyksellistä ja vahvaa. Työn on kuitenkin jatkuttava vahvana, sillä eriarvoistumisesta on jo huolestuttavia merkkejä, sanoo Salla Vainio. – Kun tuetaan yksilöä, tuetaan koko yhteiskuntaa.

Salla Vainio uskoo jokaisen, joka on saanut hyvän perustan elämälleen suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta, olevan valmis osallistumaan työhön lasten hyvinvoinnin säilyttämisen puolesta. Lapsen oikeudet toteutuvat vasta osin.

– Vaikeimpiin elämäntilanteisiin joutuneiden lasten tukeminen vaatii uskoa hyvään. Järjestö on ratkaisemassa hyvin vakavia kysymyksiä. Vaikeimmassa asemassa olevien lasten auttaminen onnistuu vain yhteiskunnan tuella, yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Toisaalta kautta historian on näyttöä myös siitä, että yhteiskunta kehittyy lapsia kunnioittavampaan suuntaan. Tämänkin järjestön alkuperäinen nimi oli Koteja kodittomille lapsille. Vuonna 1922 orvoille perustettu lastenkotitoiminta oli täysin uraauurtavaa. Tänään sijaishuolto on huolta pitävän yhteiskunnan olennainen osa, sanoo Salla Vainio.

Hallituksen puheenjohtajana aloittavaa Salla Vainiota kiinnostaa Pelastakaa Lasten toiminnan laajuus.

– Se, että varsin tasapuolisesti palvellaan apua tarvitsevia kotimaassa ja kansainvälisesti. Niin kotimaisessa ja kuin kansainvälisessä toiminnassa paikataan aukkoja yhteiskunnan turvaverkossa. Pelastakaa Lapset on eri puolilla maailmaa vahva toimija, sanoo Salla Vainio.

Uuden strategiakauden 2023–2024 liittohallituksessa työskentelevät puheenjohtaja Salla Vainion (KMT) johdolla:

Kirsti Jerkku (head of finances)
Rilli Lappalainen (kestävän kehityksen johtaja)
Tiina Lehto-Lunden (VTT)
Pauli Waroma (markkinointi- ja viestintäjohtaja)
Marja Aarnipuro (päätoimittaja)
Virva-Maria Toivonen (OTT, VT)
yhdistysten edustajat Anita Vihervaara (Hki), Eeva Heinonen (Kuopio)
henkilöstön edustajana toimistosihteeri Päivi Tikkala